reklama

Styczniówki kulinarnie!

nigdy nie wiadomo co się kupuje gotowego ludzie takie przewały robią z tym moczeniem mięs itd ...że ja tylko jadam w domu mój mąż co chce to wszystko mi zrobi czego ja nie potrafię :sorry:;-)
Ostatnio był jakiś materiał w TV o tym, że jak zrobili kontorle restauracji i barów, to w połowie kontrolowanych podawali nieświeże żarcie - a najlepszy przekręt był z mięsem, które było rok przeterminowane i podobnie z hamburgerami było-też rok przeterminowane! Trzymali w zamrażalniku pewnie, ale tyle czasu po terminie podawać ludziom za grube pieniądze to już brak słów...
no i oprócz pizzy to już nic nie kupuję na mieście:-)

reklama
Ostatnio był jakiś materiał w TV o tym, że jak zrobili kontorle restauracji i barów, to w połowie kontrolowanych podawali nieświeże żarcie - a najlepszy przekręt był z mięsem, które było rok przeterminowane i podobnie z hamburgerami było-też rok przeterminowane! Trzymali w zamrażalniku pewnie, ale tyle czasu po terminie podawać ludziom za grube pieniądze to już brak słów...
no i oprócz pizzy to już nic nie kupuję na mieście:-)
Też to oglądałam i byłam w szoku.. Najbezpieczniej jeść w domu, ze świeżych składników, ale czasami się po prostu nie chce, a mój mąż akurat nie umie gotować, tzn. czasem jajka na śniadanie ugotuje, ale poza tym to nic....

A ja dwa dni temu odkrylam smak papryki. Cos niesamowitego, nigdy jej jesc nie moglam, bo mialam niestrawnosci i zle sie po niej czulam. A w ciazy nic, zarlabym ja w calosci. Najlepiej zielona i czerwona:szok::szok::szok:
I dlatego tez zamieniam pomidory na papryke:-):tak:

Karoli takiego smaka mi narobiłaś że pierwszy raz od kilku lat coś upiekłam:-D Ciasto przepyszne, przepis prosty i mało roboty:tak: Dzięki bardzo. Ja oczywiście musiałam dodać trochę od siebie:-) Przepyszne wyszło takie że się każdy podczepił i już ni ma:-D i chyba jutro znowu zrobię:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry