reklama

Styczniówki kulinarnie!

Moim zdaniem 1,2 litra plynow na dzien to bardzo malo....Ze tak powiem ''normalne'' zapotrzebowanie czlowieka na plyny to ok 1,5-2 litrow na dzien a w okresie ciazy jest wieksze,jeszcze wieksze w okresie karmienia piersia...
Zbyt male ilosci wypijanych plynow niosa za soba powazne konsekwencje...
Ja wypijam na pewno ponad 2 litry na dzien a teraz w te upaly to pewnie raz tyle jeszcze...Inaczej bym wyscha na wior;-)

reklama
a czy picie za dużej ilości też ma jakieś konsekwencje? Czy można przesadzić z piciem?
Hehe, ale zabrzmiało, jakbym pytała o alkohol :-p

Hihi,mozna przesadzic...np. z piciem mleka.;-)

Najlepiej jest sluchac swojego oragnizmu,jesli odczuwamy pragnienie to znaczy ze trzeba sie ''nawodnic''.Przy diecie bogatej w sod,nadmierne picie moze byc problemem bo jak powszechnie wiadomo sol zatrzymuje wode w organizmie.
Wzmozone pragnienie moze tez byc objawem chorobowym.

a czy picie za dużej ilości też ma jakieś konsekwencje? Czy można przesadzić z piciem?
Hehe, ale zabrzmiało, jakbym pytała o alkohol :-p

jak wypijesz za duzo to wiecej wysiusiasz.
Organizm to co bedzie mial w nadmiarze to wydali. Zatrzyma tyle ile potrzebne.
Przynajmniej ja tak mam, jak przesadze, to moge w ogole z kibelka nie wychodzic, i ciaza tutaj nie ma na mnie zadnego wplywu.

A jeszcze tak mi przyszlo na mysl...Mowimy o wypijaniu 1.5 litra wody,sokow itp.A musimy przeciez pamietac,ze wode przyjmujemy tez w innej postaci np. zup,owocow,warzyw wiec tak naprawde ta dobowa ilosc przyjetej wody i tak jest wieksza.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry