reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

widze,ze pogoda ladna to nie macie czasu na pisanie:((

ja jutro jade latwicc sobie dzialke,mam nadzieje,ze uda mi sie zalatwic z altanka czy domkiem.jak tak to pakuje sie i jade na cale lato jak nie to bede codziennie jezdzic.wiec jak cos to zapraszam do siebie na dzialke:D
oj upał my tez chcemy działkę kupić:tak::tak:
Witajcie!
Kurcze, tak sie rozpisalam a wcielo mi calego posta!!!:angry::angry::angry:
To teraz w skrocie:):-D

Bylam wczoraj na badaniu usg polowkowym i dzidzius caly zdrowy:-):-):-)
i jest chlopcem! :-)tak wiec bede miec drugiego synka:tak:
Nie ukrywam, ze liczylam na coreczke ale teraz sie i tak ciesze:-D:-D:-D
I teraz myslimy nad imieniem. Wstepnie byl Michas a dzis przestawilo mi sie na Alanka:tak:

Cala rodzina zdruzgotana oprocz jednej cioti i kuzynki, maz nie neguje ale szczesliwy nie jest-liczy ze zmienie zdanie. Ale chyba nie. Przy pierwszym synku odpuscilam sobie Eryka pod presja wszystkich a teraz moja kolej:tak:.
Mam nadzieje, ze dotrwam z ta mysla do konca i urodze slicznego i zdrowego Alanka(Alka, Aliego):-D:-D:-D
a która nie marzy o parce ja mam przekładankę chłopak dziewczyna chłopak:-D:-Dadam miał być oliwią ale małż jak się urodził wybrał adam i też ślicznie:tak:julia do porodu nie chciała płci pokazać jak sie urodziła ja wymyśliłam sobie gabrysię a mój synus przyjechał do szpitala i powiedział jaką ja mam śliczną siostrę julinkę i tak został julia antoni na usg połówkowym pokazał się że jest chłopcem (choć liczyłam na drugą dziewuszkę) i tu był bój o imię julia chciała cypriana adam szymona tatuś wespazjan ja antoni i zrobiliśmy losowanie i tak zostało antoni szymon:tak::tak:
no to teraz się witam ale upały:szok::szok:no chcieliśmy lata to mamy:-D:-D
ja teraz mam ciut mniej czasu bo pracuję znalazłam sobie pracę sprzątam wieczorami w przychodni od 18.30 do 22 i w weekend w któryś dzień ale jeszcze nie wiem dokładnie w który:tak::tak::tak:
buziaczki:tak:

reklama
ooo malinka jak Cie dawno nie widzialam.bylam patrzec za dzialkami za wpisowe mozna wziasc dzialki ale puste.bylam wczoraj na takiej jednej-prawdemowic bardzo mi sie podobala,choc byly chwasty wieksze ode mnie.byl wylany fundament,ale co z tego jak bez pradu-i wogole lepiej sie oplaca od kogos z domkiem kupic.prezes powiedz ze lepiej kupic od kogos,albo poczekac do jesieni najpozniej wiosny i wtedy zdarzaja sie super dzialki za 500-2000 zl z domkiem murowanym.
a tak teraz jest drogo-babka tam chce 21tys za dwie jedna 1000zl druga 20tys ale za te pieniadze prawdomowiac to co pokazal sie nie oplaca.
wiec musimy sie wstrzymac narazie:(((

kuzwa cos mnie pod zebrami boli jakby ktos mnie pobil,oddychac mi ciezko(juz zartowalam to julka ,ze w nocy mnie pokopal heheh)ciezko mi cokolwiek zrobic.

hej dziewczyny co sie nie odzywacie???
dostalam prace od wrzesnia bede pilnowac maciusia:) bardzo sie ciesze z tego:)

:-)Witajcie mamuśki ze Szczecina:-) Ja tez jestem szczecinianka. Mieszkam na prawobrzezu. Dzieci jeszcze nia mam ale niedlugo to sie zmieni. I co najlepsze na raz bedzie dwojeczkaaa!!! niezly szok przezylam jak poszlam na usg i okazalo sie ze beda BLIZNIAKII!!

Bylam wczoraj na badaniu usg polowkowym i dzidzius caly zdrowy:-):-):-)i jest chlopcem! :-)tak wiec bede miec drugiego synka:tak:Nie ukrywam, ze liczylam na coreczke ale teraz sie i tak ciesze:-D:-D

Royanna super ze wszytsko ok z Twoim maluszkiem. Jasne plec nie jest wazna, najwazniejsze zeby bylo zdrowe. Nam sie marzy parka, ale w 90% sa jednojajowe tak wiec beda 2 chlopcy lyb 2 dziewczynki. Zycze powodzenia. Pozdrawiam:-)

:-)Witajcie mamuśki ze Szczecina:-) Ja tez jestem szczecinianka. Mieszkam na prawobrzezu. Dzieci jeszcze nia mam ale niedlugo to sie zmieni. I co najlepsze na raz bedzie dwojeczkaaa!!! niezly szok przezylam jak poszlam na usg i okazalo sie ze beda BLIZNIAKII!!

Royanna super ze wszytsko ok z Twoim maluszkiem. Jasne plec nie jest wazna, najwazniejsze zeby bylo zdrowe. Nam sie marzy parka, ale w 90% sa jednojajowe tak wiec beda 2 chlopcy lyb 2 dziewczynki. Zycze powodzenia. Pozdrawiam:-)

Witaj Anulka! Bardzo sie ciesze, ze zostaniesz mamusia i to od razu dwojeczki! A jak marzy parka-coz, raczej za pozno;-), bo bedziecie musieli postarac sie o nastepne i bedziecie mieli przynajmniej trojeczke, chyba, ze znowu beda blizniaki;-)-to bedziecie mieli duuuuza rodzinke!

hej dziewczyny co sie nie odzywacie???
dostalam prace od wrzesnia bede pilnowac maciusia:) bardzo sie ciesze z tego:)
Bardzo sie ciesze, ze dostalas prace:tak::-D

Ja po macierzynskim bede szukac opiekunki do maluszka...:-:)-:)-(Nie lubie tego, przechodzilam przez to z Maciejkiem.
Najchetniej zostalabym do 10miesiaca w domku, ale bez szans, moj maz musialby zarabiac o tyle wiecej o ile ja bym nie dostawala z pracy, nie realne...
Bede pozniej sie martwic:tak::tak::tak:

HEJ DZIEWCZYNKI:happy:
Wczoraj upał dzisiaj pogoda do bani:sorry:
Antoni fisiuje coś ostatnio i budzi się w nocy po 10 razy albo robi sobie przerwę w spaniu od 2 do 5:szok::szok::szok:
ewon gratuluję pracy super:tak:
ja z wykształcenia medyczna opiekunka dziecięca pracowałam w żłobku i chyba nie chciałabym Antoniego do żłobka wysłać ............lepsza dobra niania:tak:
Witamy Anulka i gratuluję podwojnego szczęścia to jest dopiero wyzwanie:tak:
Royanna jak tam maluszek pod serduszkiem???jak wyprawka malutkowa otowa wózio wybrany???

czesc:0
wkoncu sie odezwalyscie:)

royanna narazie o tym nie mysl:) jeszcze masz czas:) ja wiem co to zlobek bo kuba tam chodzil ale szybko zrezygnowalam.

malinka wspolczuje. mam nadzieje,ze Antos wkoncu da mamie pospac:) Jak Kasia wroci z trasy moglibysmy wkoncu spotkac sie na kawulca:D

anulka gratuluje blizniakow:) kurcze ja mam sentyment do blizniakow:) bratowa ma parke:) i ma komplet lozek do psrzedania jakbys chciala:)

Witaj Anulka! Bardzo sie ciesze, ze zostaniesz mamusia i to od razu dwojeczki! A jak marzy parka-coz, raczej za pozno;-), bo bedziecie musieli postarac sie o nastepne i bedziecie mieli przynajmniej trojeczke, chyba, ze znowu beda blizniaki;-)-to bedziecie mieli duuuuza rodzinke!

witam:-) o nie nie. Dwojeczka nam w zupelnosci wystarczy:-) Teraz juz zamierzam zabezpieczac sie do konca zycia:-D

anulka gratuluje blizniakow:) kurcze ja mam sentyment do blizniakow:) bratowa ma parke:) i ma komplet lozek do psrzedania jakbys chciala:)

witam:-) ja tak mysle ze jeszcze za wczesnie troche na kupowanie czegokolwiek..nie chcialabym zapeszac ale napewno 2 lozeczka sie przydadza wiec jak juz zaczniemy cos myslec to sie odezwe:-) dzieki wielkie za propozycje. pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
(...)
Antoni fisiuje coś ostatnio i budzi się w nocy po 10 razy albo robi sobie przerwę w spaniu od 2 do 5:szok::szok::szok:
(...)
Royanna jak tam maluszek pod serduszkiem???jak wyprawka malutkowa otowa wózio wybrany???

Oj z tym niedosypianiem to okropna sprawa, ale moze maly sie zlituje...

U mnie przygotowania stanely w miejscu wraz z piekna pogoda;-). Tak jak w czerwcu chcialam wszystko zrobic, tak teraz nie mam sily(kurcze, a bedzie ich coraz mniej...)ale glownie dlatego, ze dziennie spedzam z synkiem ok 2.5godziny na placu zabaw, i choc siedze grzecznie na laweczce to czuje sie potem jakbym biegala caly dzien-mysle, ze powietrze meczy:tak:.

Wlasciwie wszystie rzeczy mam po synku tylko na 100% nowy materacy chce kupic do lozeczka. No i moze jakies braki lub fatazje dokupie. Marzy mi sie lezaczek-bujaczek do 18kg Fischera, ale jeszcze nie wiem, czy nowy czy uzywany. No i sobie musze dokupic rzeczy do szpitala.

A wozek mam juz odswiezony i zapakowany na balkonie. Po synku. Roan Kortina:tak: w bezowo-smietankowa krateczke. Myslalam o nowym, ale stwierdzilam ze szkoda kasy skoro ten jest w stanie idealnym-przynajmniej gondolka. A to, ze na kolkach na szprychach wyszla ciut rdza to nieszkodzi-niewile jej, nie widac bardzo. A wozek sobie pojezdzi jeszcze.

Za wielkie przygotowywania wezme sie we wrzesniu, jak Macius pojdzie do przedszkola-wtedy zrobie miejsca na polkach, itd, bo przy nim ciezko-chce pomagac.

Do góry