reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szczepienia

ja nie szczepiłam na pneumokoki i staram się nie nakręcać
tak jak staram się nie nakręcać tym, że Leoś dostał 2 dawki Euvaxu z tej wycofanej serii
....ehhhh

reklama
a my pneumokoki z uwagi na Gosię, bo od września do przedszkola i pewnie nie raz jakiegoś tyfusa nam przywlecze:baffled:
Najlepsze, że Gosię szczepiłam teraz - jedna dawka i po sprawie. A Bartek, że malutki, to chyba ze 3 te dawki będą, a ta szczepionka coś koło 200zł:wściekła/y: powinna być refundowana

Ja też młodego szczepiłam na wszystko z uwagi na to, że Zosia przedszkolak więc różne syfy przynosi do domu. Natomiast jak Zosia była mała to byłam z nią sama wiec tylko 5w1 i rotawirus a dopiero przed pójściem do przedszkola pneumo i meningokoki dostała, no i teraz po urodzeniu się Franka zaszczepiłam ją na ospę wietrzną.
Ale fakt, że mogłyby te szczepionki być tańsze, pierwsze 2 szczepienia (5w1+rota+pneumo) kosztowały mnie po 760 zł:baffled: teraz będzie już troche taniej bo rota juz odpada...

Nef pnemokoki to chyba 300zł kosztują (nie pamiętam dokładnie ale tam by mi z rachunków wychodziło ;-) )

kochane... tanio macie :-D ja za 5 w 1 + pneumo płace 487 zł (156+331) hmmm do tego dochodzi WZWB w 7 miesiącu jeszcze raz...

ale pocieszam się że to już ostatnie kłucie w tym miesiącu i przerwa dość długa na podratowanie budżetu :-D

reklama
Ja zdecydowałam się na 5 w 1 i już nie szczepie na pneumo ani rota bo za dużo obaw mam eh ale i tak trafiłam na tą trafna szczepionkę 21 sierpnia mam następne szczepienie ciekawe co mi powiedzą

Do góry