reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

terminy i wyniki badań/USG

ja już po wizycie i usg. Maluszek rośnie i nic mu nie jest. Chociaż troszkę mało urósł bo z tego co wymierzył lekarz na usg to jest 19,1 tc według główki, ale nóżki już ma dłuższe bo 19,5tc :)) powiedział mi żebym zaczęła się przyzwyczajać do tego że będę miała coraz niższe wyniki morfologi, bo to podobno norma :)) a w 30 tc to już zwykle są najgorsze. Następną wizytę mam dopiero po usg3d czyli pewnie koło 5 sierpnia, ale to już w zwykłej przychodni gdzie on też przyjmuje żeby pooglądać dzidzie na lepszym sprzęcie. Badał mnie też pierwszy raz podczas ciąży ginekologicznie i powiedział że wszystko ok. Bałam się tylko że złapałam jakieś bakterie albo grzybka, ale na szczeście wszystko oki. Mój M. tylko niezadowolony że nie widać było płci bo dzidzi spało i nie chciało się obudzić. Ale za 3 tygodnie będzie już na pewno wiadomo na usg3d

Niunias wy juz po :))) teraz bedziecie czekac i odliczac te 3 tygodnie :))) Ja ide z nastawieniem ze bedzie sie za bardzo wiercic albo ze na sprzecie babka nie wypatrzy bo w gabinecie ma u siebie slaby... Ale moj bobas jak tylko sie klade zaczyna kopac wiec spac raczej nie powinien :) :-) Wczoraj znowu impreze w nocu urzadzal... tak mamusie skopac ;-)

reklama
Gratulacje!:-) Jakieś te piątkowe usg wszystkie super - dobrze ;-)
My też już po, niestety zdjęć brak bo to państwowo :-(
Dzidzia waży 418g, i wg niektórych pomiarów ma pare dni więcej niż równo 21tyg - czyli super rośnie :-) Niestety nóżki ścisnęła i nic nie chciała pokazać, ale jak raz mi powiedzieli, że to dziewucha to i tak traktuję ją jak dziewczyne. Jak się okaże, że chłopak to cóż...niespodzianka ;-)
Nie chciała też za bardzo pokazać buźki, ale usta i nos obejrzeliśmy dokładnie:cool2:. Jest w ogóle cała śliczna!:-D

Ja chodzę na NFZ i dali mi 4 zdjęcia. Łącznie mam 5, bo dostałam jedno z przezierności karkowej. poza tym musi być wydruk na potwierdzenie wszystkiego. Wydruki zawsze dostaje mamusia, żeby w razie czego mieć przy sobie razem z kartą ciąży... Upomnij się następnym razem.

Emisia jakoś od 20 tyg. była non stop(tzn. przy każdym podglądaniu przez usg) główką w dół i wszystko było w porządku :tak:

A ja już myślałam, że tylko moje maleństwo jest takie. Chyba od 2 tygodni leży główką w dół z prawej strony a nóżki z lewej (czuję bo tutaj kopie najczęściej) i tak jest na USG. Myślałam, że w 22-23 tyg dzidziusie hulają po naszych brzuszkach z prawej na lewą? Czytałam, że mają salę gimnastyczną hihihi. A jak się okazuje nie zawsze. Może im po prostu jest tak wygodnie?

ja już po wizycie i usg. Maluszek rośnie i nic mu nie jest. Chociaż troszkę mało urósł bo z tego co wymierzył lekarz na usg to jest 19,1 tc według główki, ale nóżki już ma dłuższe bo 19,5tc :)) powiedział mi żebym zaczęła się przyzwyczajać do tego że będę miała coraz niższe wyniki morfologi, bo to podobno norma :)) a w 30 tc to już zwykle są najgorsze. Następną wizytę mam dopiero po usg3d czyli pewnie koło 5 sierpnia, ale to już w zwykłej przychodni gdzie on też przyjmuje żeby pooglądać dzidzie na lepszym sprzęcie. Badał mnie też pierwszy raz podczas ciąży ginekologicznie i powiedział że wszystko ok. Bałam się tylko że złapałam jakieś bakterie albo grzybka, ale na szczeście wszystko oki. Mój M. tylko niezadowolony że nie widać było płci bo dzidzi spało i nie chciało się obudzić. Ale za 3 tygodnie będzie już na pewno wiadomo na usg3d
Dobrze, ze wszystko w porzadeczku:tak:. Ale nie nastawiaj sie, ze na 3d bedzie znana plec:-) bo jak sie zasloni to koniec. Nasz pokazal sie na zwyklym, a potem tak sie obocil, ze na 3d nic nie bylo widac;-)Najwazniejsze, ze zdrowe, a ze mniej wazy-bedzie drobniejsze ale nie mniej kochane-i porod lzejszy;-):-D

Gratulacje!:-) Jakieś te piątkowe usg wszystkie super - dobrze ;-)
Dzidzia waży 418g, i wg niektórych pomiarów ma pare dni więcej niż równo 21tyg - czyli super rośnie :-) Niestety nóżki ścisnęła i nic nie chciała pokazać, ale jak raz mi powiedzieli, że to dziewucha to i tak traktuję ją jak dziewczyne. Jak się okaże, że chłopak to cóż...niespodzianka ;-)
Nie chciała też za bardzo pokazać buźki, ale usta i nos obejrzeliśmy dokładnie:cool2:. Jest w ogóle cała śliczna!:-D
No to trzymamy kciuki aby na nastepnym usg nie urosl jej siusiaczek:tak:
Dobrze, ze rosnie super!:-D:-D:-D

No to melduje sie po USG!

Cala noc nie spalam dobrze bo snilo mi sie USG hehe.
Zaczne od tego ze dzidzia zdrowa i rozwinieta idealnie jak na swoj wiek. Niestety nie wiem ile wazy i ile ma wzrostu bo tu nie podaja :dry: Ale serduszko bije jak szalone.
Maluszek cwiczyl oddychanie akurat i widzialam jak mu sie klatka zapadala co chwilke. Mielismy zblizenia w 3d co chwilke widzialam noseczek usteczka itd SLODKOSCI!!!!!! Maluch pokazywal jezyczek, cfaniaczek jeden! i machal raczka!

A teraz druga nowina.... OD DZIS NIE WIERZE W PRZESADY I SWOJA INTUICJE!
BEDZIE...................... SYNUŚ (na 100%)!!!!!!
Bylam bardzo zaskoczona bo myslalam ze bedzie dziewuszka a tu 2 DUZE KULKI OD RAZU POKAZAL!!! hehehe JESTEM PRZESZCZESLIWA!!!!!! :-D:-D:-Dhehe wiec bedzie OLIVIER! Boze jak sie ciesze, dalej nie moge w to uwierzyc !!!! Tatus dumny, babcia szczesliwa (tez byla z nami na USG) Niestety dziewczece ciuszki od kolezanki juz spakowalam i poczekaja na siostrzyczke a niektore zostawiam dla Olivierka bo wsumie po domku tez moze miec niektore :tak:

Dziewczyny ktore tez byly na USG GRATULUJE Z CALEGO SERDUSZKA Zdrowych maluszkow!!!! :-):-):-)

reklama
Do góry