reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

terminy i wyniki badań/USG

nic zadnych Ci lekarz nie wydrukował??
Mi na połowkowym aż 4 dał.Wprawdzie to takie pomiarowe głowka, nózki, kośc udowa.A też chodze państwowo.
Ja chodzę na NFZ i dali mi 4 zdjęcia. Łącznie mam 5, bo dostałam jedno z przezierności karkowej. poza tym musi być wydruk na potwierdzenie wszystkiego. Wydruki zawsze dostaje mamusia, żeby w razie czego mieć przy sobie razem z kartą ciąży... Upomnij się następnym razem.
Nic a nic, wydrukował sobie, dopiął do tego skierowanie i sobie zostawił. A ja dostałam tylko 2 kopie opinii i pomiarów itp. dla siebie i lekarki :-(
No to trzymamy kciuki aby na nastepnym usg nie urosl jej siusiaczek:tak:
Dobrze, ze rosnie super!:-D:-D:-D
No też mam nadzieję, że jednak nie urośnie. A jak tak to cóż... - będę musiała posprzedawać sukieneczki :-)

reklama
Klaudzia a ja wiedziałam, że tak będzie z tym synkiem! :-D :-D:-D
Ja też już nie wierzę w swoją intuicję, bo od początku myślałam, że to faceci, a tu niespodzianka: dwie babeczki!
Gratuluję wspaniałych wyników :-) Ale będzie synuś mamuni - już to widzę!!!

Klaudzia a ja wiedziałam, że tak będzie z tym synkiem! :-D :-D:-D
Ja też już nie wierzę w swoją intuicję, bo od początku myślałam, że to faceci, a tu niespodzianka: dwie babeczki!
Gratuluję wspaniałych wyników :-) Ale będzie synuś mamuni - już to widzę!!!

Hehehe tez cos tak czulam ale nie chcialam juz nic mowic :-D JUZ JEST SYNUSIEM MAMUSI :-):-):-) ajjj ale go rozpieszcze hehehe

u mnie bedzie córa tatusia hehehe i tez nie wierze w te przesady !!!!!

od poczatku tylko kwaśne ogórki i kapusta mniamku zupy ogórkowa pomidorowa wszytsko bym oddala no a slodycze fe nie dobrze mi na sama mysl bylo i okazalo sie ze na 80% dziewczyna !! wiec u mnie ten przesad sie nie sprawdzil o :)

my też dziś po badaniu :) robiliśmy w jaśle, bo aktualnie tutaj sie urlopujemy :)

w trójwymiarze udało się dostrzec "coś", prawdopodobnie klejnociki :) mam to nawet na zdjęciu oznaczone strzałką... a jeszcze przed 4d ze zwykłego badania wynikało, że jednak dziewczynka...więc chyba już do końca ciąży nikomu nie uwierze :)
maluch waży 440g, długości jednak nie widzę. dostałam 6 zdjęć i płytę dvd, no a z tego względu, że nie było super wyraźnie widać-lekarz stwierdził jakies "echo" czy "cienie", to policzył mi taniej za całe badanie:) zaskoczył mnie tym, bo myślałam, ze za 4d zazwyczaj jest stala opłata...
pzdr
j.

Ja też nie idę na 3/4D bo strata kasy, a jak jeszcze nic nie widać to już w ogóle.

Lotka gratuluje dobrych wyników:-)

(...)

A teraz druga nowina.... OD DZIS NIE WIERZE W PRZESADY I SWOJA INTUICJE!
BEDZIE...................... SYNUŚ (na 100%)!!!!!!
Bylam bardzo zaskoczona bo myslalam ze bedzie dziewuszka a tu 2 DUZE KULKI OD RAZU POKAZAL!!! hehehe JESTEM PRZESZCZESLIWA!!!!!! :-D:-D:-Dhehe wiec bedzie OLIVIER! Boze jak sie ciesze, dalej nie moge w to uwierzyc !!!! (...)
Klaudzia! Gartuluje i ciesze sie razem z Toba!!!
U Ciebie jak u mnie-marzylam o coreczce a na koniec czulam, ze chlopak i jak to uslyszalam to juz bylam szczesliwa:-D:-D:-D
Dziwne my babeczki jestesmy!;-)
Olivier piekne imie:tak:

my też dziś po badaniu :) robiliśmy w jaśle, bo aktualnie tutaj sie urlopujemy :)

w trójwymiarze udało się dostrzec "coś", prawdopodobnie klejnociki :) mam to nawet na zdjęciu oznaczone strzałką... a jeszcze przed 4d ze zwykłego badania wynikało, że jednak dziewczynka...więc chyba już do końca ciąży nikomu nie uwierze :)
maluch waży 440g, długości jednak nie widzę. dostałam 6 zdjęć i płytę dvd, no a z tego względu, że nie było super wyraźnie widać-lekarz stwierdził jakies "echo" czy "cienie", to policzył mi taniej za całe badanie:) zaskoczył mnie tym, bo myślałam, ze za 4d zazwyczaj jest stala opłata...
pzdr
j.
Czy syenk czy coreczka-najwazniesze ze wszystko z dzidzia ok! Oby urodzilo sie zdrowe bo piekne to zawsze dzieciaczki sa:tak::-D:-D:-D

Ja też nie idę na 3/4D bo strata kasy, a jak jeszcze nic nie widać to już w ogóle.

Lotka gratuluje dobrych wyników:-)
dzieki ;) mam nadzieję, że do końca takie będą :)

no niestety z tą widocznością to tak jest, jak się małe czasami zaprze pleckami to niczym go nie ruszy zeby się obróciło i pokazało coś więcej :)
więc pewnie to badanie to po części loteria, jak się ladnie ustawi to i widać rewelacyjnie, a jak nie to niestety... pech...
pzdr
j.

reklama
Do góry