reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
Lekarz kazał wam teraz zrobić pod koniec ciąży WR ?
Bo mi nie.
Mam tylko mocz, morfologie i ostatnio robilam 3 raz toxo i CMV oraz HBs antygen i poprał posiew.

Bo mi nie.
Mam tylko mocz, morfologie i ostatnio robilam 3 raz toxo i CMV oraz HBs antygen i poprał posiew.
To duzo badan...
Ja toxo robilam tylko raz-na wlasne zyczenie
Wr 2x na skierowanie
CMV-nawet nie wiem co to jest, czyli nie,
HBs antygen ostatnio
a posiewu wcale:-(
A morfologia i mocz co 2 miesiac.

Bo mi nie.

Ja mam wr z poczatku ciazy, cmv i reszte tez (no toxo drugi raz w polowie) teraz mialam robiony posiew (wczoraj) wyniki za tydzien i cytyologie (juz mam wynik). Oczywiscie mocz i morfologia co wizyta wiec mam z 29 wrzesnia

Ostatnia edycja:
Ja wczoraj dostałam skierowanie na morfologię i mocz (jak co m-c), drugi raz na toxo, i po raz pierwszy jakieś 3 parametry krzepnięcia krwi. I miałam pobierany wymaz z szyjki macicy i odbytu - :oo: - na paciorkowca.

To mnie uspokoilyscie z tym WR, bo tez mialam je tylko robione na początku ciąży.
A toxo i CMV czyli cytomegalia dlatego 3 razy, bo ja nigdy nie chorowalam na to i lekarz kazal tyle razy powtarzac badania....a ile kasy już poszło to wolę nie liczyć.....

Bo mi nie.
ja właśnie w tamtym tygodniu robiłam to co napisałaś plus WR, lekarz mi wszystko zlecił!
A w tym tygodniu na wizycie ma pobrać posiew na tego paciorkowca.

reklama
Ja to gapa jestem. Na wydruku z usg z 32tc ilosc wod mialam -prawidlowe i zastanawialam sie czyli ile. Teraz patrze w tabele a tam jak wol 12,24. Wiec chyba ok. A glowka synka w 32tc to 28,51cm. Wiec duzy raczej nie bedzie. Moj pierwszysynek mial 33cm jak sie urodzil, za to pozniej zaczal nadrabiac :)

Do góry