reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

terminy i wyniki badań/USG

ja wczoraj byłam na szybkiej wizycie u lekarza ale opisął to na samopoczuciu... dowiedziałam sie że moje maleństwo ma już 2,5kg tzn jak byłam tydzien temu miał 2 wiec w tydzien przybrał 0,5 niezle.... a poza tym w porzadku wszystko...

reklama
Odebralam wyniku posiewu i teraz sie martwie. Nie mam tego paciorkowca, ale mam jakies escherichia coli, enterococcus species i jakies candida species. Czy ktoras z was wie moze o tym swinstwie cos wiecej?

Maa, jak słyszę "coli" to cierpnę. Mój tata miał bakterię e. coli i nacierpiał się okrutnie, u niego były w pęcherzu.
Mi wymaz z pochwy i odbytu pobierał we czwartek. Muszę zrobić ponownie WR i HBS. Toxo miałam na początku ciąży, CSV wcale. Teraz już nie zamierzam robić. Za późno.

A tak swoją drogą, znajoma jest w okolicy 30tc i okazało się, że dzidzia nie rośnie.. U mnie w 31/32 mały miał prawie 1900, u niej niespełna 800g. Co to może być?? Co mogą z tym zrobić?

Maa
escherichia coli - pałeczka okrężnicy występująca w małych ilościach w jelicie, a norm dla ludzi to mój mąż nie zna :sorry:
enterokoki to bakterie, które też w małych ilościach mogą występować we florze bakteryjnej organizmu (norm nie znam)
candida to grzybek...
Tyle się dowiedziałam od mojego podręcznego weterynarza:-D

Lekarz kazał wam teraz zrobić pod koniec ciąży WR ?
Bo mi nie.
Mam tylko mocz, morfologie i ostatnio robilam 3 raz toxo i CMV oraz HBs antygen i poprał posiew.
ja toxo miałam tylko raz. cMv tez nie wiem co to. A WR wcale lekarz mi teraz nie kazał robić, wręcz jak zapytałam to powiedział, ze niepotrzebne, ale ja czytałam na kilku stronach szpitali,z e do porodu trzeba mieć wr po 36tc robione, więc postanowiłam sobie zrobić

Melduje sie po wizycie u poloznej.

Wyniki badan krwi na cholestaze ciazowa sa OK. Takze moje swedzenie to nie zatrucie ciazowe... Kamien spadl mi z serca... Widocznie takie juz moje uroki ciazy..
Najwazniejsze ze wszystko jest w porzadku.
Tetno maluszka idealne wiec ciesze sie przeogromnie.

Teraz juz moge "spac" spokojnie i czekac az moj synus sam zechce wyjsc na swiat :tak::tak:;-):-)

reklama
Melduje sie po wizycie u poloznej.

Wyniki badan krwi na cholestaze ciazowa sa OK. Takze moje swedzenie to nie zatrucie ciazowe... Kamien spadl mi z serca... Widocznie takie juz moje uroki ciazy..
Najwazniejsze ze wszystko jest w porzadku.
Tetno maluszka idealne wiec ciesze sie przeogromnie.

Teraz juz moge "spac" spokojnie i czekac az moj synus sam zechce wyjsc na swiat :tak::tak:;-):-)

Bosko :-) :-D

Do góry