reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Teściowie i rodzice... chwalimy i narzekamy

Zrobiło mi sie ostatnio szkoda mojej teściowej. Bo nie dopuszczam jej do małej, a ona tak mocno chce, a jak ją widzi, to ma łzy w oczach. Ja mam do niej uraz niesamwity, ale nie chcę wypaczać obrazu Zuzi jeżeli chodzi o dziadków i nie faworyzować nikogo. Ja ogólnie niechętnie wszystkim daję Zuzię na ręce, bo uważam, że tak nie powinno być. To nie jest maskotka, którą moga brać sobie bez mojej wiedzy i podawać z rąk do rąk. moi rodzice, rodzeństwo i rodzeństwo męża ok. Ale nie ciotki klotki i koleżanki. Sama też nie napraszam się u kogoś z noszeniem dzieci (już od bardzo dawna). A moja teściowa nie dość, że ciągle by ją nosiła, to ejszcze wszystkim ją "rozdawała"... :no:

reklama
ja mam za to co innego co opowiedzenia:tak:
otoz moja tesciowa niechce widziec wlasnego wnuczka:szok::baffled::confused:
od urodzenia malego ciagle probuje aby go zobaczyla bo to jej wnuczek a ona poraz pierwszy zostala babcia...nistety do tej pory mi sie to nieudalo...w zeszla niedziele moj M pojechal do niej aby wkoncu zobaczyla malego a ona sie zaparla i wogole nie chce go nawet zobaczyc..tak jakby jej cos dziecko zawinilo:baffled:
ja sie z nia wogole nieodzywam od poczatku zwiazku mojego i mojego M..poniewaz ona nieakceptuje mnie...rozmawia tylko z moim M..ale i tak bardzo rzadko..a o mnie to juz wogole niechce slyszec..no ale o swoim wnuczku:confused:to dopiero boli..

od urodzenia malego ciagle probuje aby go zobaczyla bo to jej wnuczek a ona poraz pierwszy zostala babcia...nistety do tej pory mi sie to nieudalo...w zeszla niedziele moj M pojechal do niej aby wkoncu zobaczyla malego a ona sie zaparla i wogole nie chce go nawet zobaczyc..tak jakby jej cos dziecko zawinilo:baffled:
ja sie z nia wogole nieodzywam od poczatku zwiazku mojego i mojego M..poniewaz ona nieakceptuje mnie...rozmawia tylko z moim M..ale i tak bardzo rzadko..a o mnie to juz wogole niechce slyszec..no ale o swoim wnuczku:confused:to dopiero boli..
tobie to sie dopiero tejsciowa trafila nie ma co :oo:
moze kiedys tego pozaluje a czasu juz nie cofnie, a co sie takiego stalo ze cie nie zakceptowala?

no to niezła teścoiowa:dry: alee możesz ja olać ...tak jak ona olewa was...
później będzie żałowała...

przykra sytuacja!!!
co takiego się może stać, żeby nie chcieć widzieć własnego wnuka!!! Straszne!
Mąż nie ma na to wpływu? A dziadek żyje?

Nie wiedział gdzie mam umieścić mojego posta:dry: niby to o moich rodzicach i teściach ale też o moim B jaki i tego czy mi sie należy dodatek mieszkaniowy:sorry2:.

Zacznę od tego,że mieszkamy z rodzicami moimi :nerd: przez całą ciążę nie mieli nic przeciwko temu że u nich będziemy z dzieckiem.Od kiedy mieszkamy u nich w trójkę wszystkie własne niepowodzenia zwalają na nas.Bałagan w domu- nasza wina, ze dużo za światło i wode- nasza wina ze samochód stoi przed domem źle, że za dużo oleju lejemy (na frytki)- źle.Mój B. chrapie- źle!:wściekła/y:Mojego B traktowali jak taxi (darmowe) zawieź mnie tu , zawieź tam, jedz po to o tej i o tej godz:no::szok:
I co najważniejsze z naszej winy jakoś dziwnie im pieniądze ubywają no bo przecież My najwięcej cyt."żremy" w domu i muszą więcej pieniędzy wydawać na ogrzewanie- oczywiście z naszej winy:-(

Przykro mi,że nas tak traktują:-:)-(
Do rodziców B nie pójdziemy oni mają zbyt ciasno:sorry2: i jeszcze z babka mieszkają:confused:.
Musimy wynająć coś, bo na kupienie mieszkania to nas nie stać:zawstydzona/y::-(.(1300zł na naszą trójkę:zawstydzona/y: miesięcznie) ehhhhhhhhhhh:-:)-:)-(

Wynajęcie dużo kosztuje jak dla nas ale tutaj nas nie chcą więc innego wyboru nie mamy.Słyszałam,że istnieją dodatki mieszkaniowe tylko jestem ciekawa ile oni się dokładają- zawsze te 300zł to zbawienie:zawstydzona/y: żeby opłacić czynsz czy wodę i prąd.

:-:)-:)-:)-(

Nie wiedział gdzie mam umieścić mojego posta:dry: niby to o moich rodzicach i teściach ale też o moim B jaki i tego czy mi sie należy dodatek mieszkaniowy:sorry2:.

Zacznę od tego,że mieszkamy z rodzicami moimi :nerd: przez całą ciążę nie mieli nic przeciwko temu że u nich będziemy z dzieckiem.Od kiedy mieszkamy u nich w trójkę wszystkie własne niepowodzenia zwalają na nas.Bałagan w domu- nasza wina, ze dużo za światło i wode- nasza wina ze samochód stoi przed domem źle, że za dużo oleju lejemy (na frytki)- źle.Mój B. chrapie- źle!:wściekła/y:Mojego B traktowali jak taxi (darmowe) zawieź mnie tu , zawieź tam, jedz po to o tej i o tej godz:no::szok:
I co najważniejsze z naszej winy jakoś dziwnie im pieniądze ubywają no bo przecież My najwięcej cyt."żremy" w domu i muszą więcej pieniędzy wydawać na ogrzewanie- oczywiście z naszej winy:-(

Do rodziców B nie pójdziemy oni mają zbyt ciasno:sorry2: i jeszcze z babka mieszkają:confused:.
Musimy wynająć coś, bo na kupienie mieszkania to nas nie stać:zawstydzona/y::-(.(1300zł na naszą trójkę:zawstydzona/y: miesięcznie) ehhhhhhhhhhh:-:)-:)-(

Wynajęcie dużo kosztuje jak dla nas ale tutaj nas nie chcą więc innego wyboru nie mamy.Słyszałam,że istnieją dodatki mieszkaniowe tylko jestem ciekawa ile oni się dokładają- zawsze te 300zł to zbawienie:zawstydzona/y: żeby opłacić czynsz czy wodę i prąd.

Wspolczuje :-(
Tu masz co nie co na ten temat:
Kto może otrzymać dodatek mieszkaniowy - Mieszkanie - Nieruchomości - Wieszjak.pl

reklama

a sprawdzałaś zdolność kredytowa w banku? Są przecież kredyty dla rodzin! przez 8 lat państwo płaci połowę rat.
Program Rodzina na swoim

Do góry