reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

torba do szpitala.....

Kira musisz poszukać gorseciarni. Kiedyś jedna z moich ciotek miała ten sam problem i wszystkie staniczki miała szyte i modelowane specjalnie dla niej. Były cudne i bardzo je szanowała więc kiedy z nich wyrosła postanowiła je oddać mi i moim siostrom, niestety na żadną nie pasowały.

reklama
Ja największy ma 75 DD polskiej firmy mało znanej (albo nieznanej0 i jest ok, nie wiem czy jeszcze większe są 75 pod biustem. W necie niby można zamówić różnych firm aż do 75F, ale też jak się nie przymierzy to nie wiadomo...

karola7 pisze:
Fumico pisze:
- Watro mieć bilon, na batona czy kawę z automatu.

Fumico o kawie czy batonie to ja już zapomniałam, a po porodzie trzeba z kawą uważac, bo kofeina przenika do mleka i maleństwo może mieć kłopoty ze spaniem.  No a w batonie czekolada powodujaca zatwardzenia.

To nie dla nas a dla naszych towarzyszy, żeby nam nie padli przed finałem :)

No wlasnie, Kachna... najwieksze widzialam dd , ale wszystko mi z nich wypada ;-(
A na necie troche sie boje.... moze jednak zaryzykuje, bo to nie sa az tak wielkie pieniadze....
A gorseciarni szukalam juz dawno.... jak jedna znalazlam, to powalily mnie ceny ;-(

A dziś do swojej torby dorzucę koszulkę z długim rękawkiem w cudne słoniki nie mogłam jej nie kupić i tylko 18 zł kosztowała na bazarku ;D
1213koszulka5cx.jpg

Koszulka slodziutka... ja tez szukam jakiejs rozpinanej daleko z dlugim rekawkiem, ale cis szczescia nie mam ;-(
Mam na razie jedna z krotkim... I chyba sprawie sobie jedna z tymi rozcieciami na cycuszki .... Co prawda niektorzy twierdza, ze nie do konca sie sprawdza, ale musze wyprobowac sama ;-)

Witam Was serdecznie :)

Mozecie mi powiedziec co to jest laktator??jak sie go uzywa i wogole co o nim powinnam wiedziec?? Istnieja specjalne koszule dla Matek karmiacych??gdzie sie je kupuje??

:)
Gdy lezalam w szpitalu w listopadzie maz zaopatrzyl mnie juz w jedna koszulke-rozpinaną.Odwiedziela mnie koleżanka(mama od 3 mies.)i stwierdzila,że rozpinane sprawdzają się lepiej niż te z rozcięciami,a moja na pewno bedzie się już nadawać do karmienia.Muszę wysłać męża po kolejną(ja niestety uziemiona w domu i wszystko na jego głowie).Zwłaszcza,że w przypływach dobrego humoru wybiera takie z motywami spasionych zwierzątek(np.hipopotamy) :D :D
dynia fajnioskie słoniki!!

Dziewczyny gdyby nie Wy to ja bym pewnie bez niczego do szpitala poszla:p bo jakos nie do konca sobie z tego wszystkiego sprawe zdawalam, jak to sie wszystko brudzi.
Powiedzcie mi gdzie kupuje sie podkladki pod pupe o ktorych pisalyscie wczesniej... i chcialam jeszcze spytac o te podpaski po porodzie sa jakies specjalne do tego??
Oswieccie mnie prosze bo do porodu juz pewnie nie dlugo a ja o tylu rzeczach nie mam bladego pojecia :( czuje sie z tym okropnie :( . AAA jak orientujecie sie w cenach tych rzeczy to napiszcie mi tez prosze :)

Dzieki wielkie z gory

reklama
mozna kupic podklady ginekologiczne lub zwykle grube podpaski belli lub tez podklady poporodowe belli...wszytskie dobre sa...ale zauwazylam ze wiekszosc kobiet zadowolonych jest z podpasek belli.....

Do góry