reklama

torba do szpitala.....

reklama
No to moja torba już spakowana. W prawdzie brakuje jeszcze kilku drobiazgów, ale bez tych moge się obyć do pierwszej dostawy z domku. A na razie torba na awaryjny wyjazd gotowa juz stoi :D

Myfa, nam polozna radzila i jedno i drugie. Jak wejdziesz pod prysznic w klapkach (nie golymi nozkami podczas kapieli), to klapki beda mokre. Wiec paputki tez sie przydadza. Musze jeszcze kupic, bo nie mam.

No moja torba tez juz spakowana...brakuje tylko pidzamek, ale wlasnie jutro wybieram sie na zakupki. Laczki faktyczbnie 2 pary, jedne do chodzenia, drugie pod prysznic. Niech sobie ta torba bedzie duza, lepiej niech bedzie za duzo, niz ma czegos zabraknac:P

ja też papcie musze kupić :) hi,hi niezły papciowy interes możnaby ukręcić na tym forum ;) i kilka drobiazgów dla siebie.Cały czas szukam majtek poporodowych takich z siateczki, bo nabyłam jeno fizelinowe i jakoś nie za bardzo mi sie podobają.

A suchajcie Dziewczyny - czy istnieje specjalny płyn dla położnic do higieny int? Bo w aptece pani zrobiła wielkie oczy.Nie wiem, czy ten którego używam na co dzień nadaje sie do pielęgnacji po porodzie.Dajcie znać :)

Sa jakies plyny, dla kobiet po porodzie,na pewno, ale nie kupilam takiego. Na na codzien uzywam z kory debu, ale mam tez taki...kupilam w Rossmannie, Babydream...dla kobiet w ciazy...to chyba bedzie dobry tez po porodzie. Ma delikatny zapach, nie powinien meczyc Maluszka.
A wlasnie, jak jest z gatkami....szczerze mowiac nie bardzo wiem, moga byc zwykle bawelniane, czy koniecznie jednorazowe?

reklama
POdobno najlepszy w okresie połogu jest płyn do higieny intymnej z wyciągiem z kory dębu. Widziałam taki - Ziaja. Nie wiem czy to pomaga w gojeniu sie krocza, ale na pewno pomaga na hemoroidy :).

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry