• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Torba do szpitala

paula ja się właśnie ostatnio zastanawiałąm nad paznokciami, że przy cc nie można chyba mieć..bo właśnie chodzi coś o znieczulenie. Nie pamiętam czy przy Idze miałam, ale pewnie nie, bo to był koniec października. Ale teraz latem zawsze mam pomalowane u stóp. Muszę się spytać lekarza..

Co do pępka to też nie słyszałam, żeby nie smarować..ja używałam spirytusu rozcieńczonego z wodą.
A torby nie pakuję i nic nie szykuję. Jeszcze jest dużo czasu, jakoś za wcześnie mi się wydaje. W sierpniu to zrobię.

reklama
Tak oczywiście można raz dziennie, głównie chodzi o to zeby nie przemywać bardzo czesto spirytusem np po każdej zmianie pieluszki, bo za bardzo wysuszy, a do tego po spirytusie robi sie nie naturalne zaczerwienienie skóry i nie widać wtedy czy prawidłowo się goi.

Kati jak dobrze mieć fachowca na forum:-) ja tam się nie znam wiec zawsze słuchałam położnej albo pań w aptece właśnie bo sama skąd mam znać właściwości. Ale skoro Ty pracujesz w aptece to wiesz najlepiej:-) o tym nadmanganianie potsu do przemywania krocza mówili nam w szkole rodzenia i w szpitalu po porodzie. Oilatum u mojej córci absolutnie nie działał na skóre a miała straszną przy skazie białkowej. Za to maść z witaminą A i cholesterolowa na zamówienie były świetne,płaciłam 5zł za duże pudełko a skóra po tym jak nowa.
Co do paznokci to jak przyjechałam na izbe przyjęc kazali mi zmyć bo jak dzieje się coś złego np spada ciśnienie krwi w trakcie skurczy czy parcia to wtedy widzą to po paznokciach bo sinieją dlatego nie powinny być pomalowane.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ale co do tych paznokci to wystarczy że u rąk ma sie nie pomalowane tak? U nóg nie przeszkadzają? Ciekawe to jest, w zyciu bym nie powiedziała.

Akurat u nóg nie musiałam zmywać, tylko u rąk:-) bo to na ręce patrzą czy pazanokcie nie sinieją, na stopach możesz mieć skarpetki.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry