reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

fajnie, plany masz widze ciekawe a obawy sa calkiem zrozumiale ... u nas na watku napewno zadna cie nie zniecheci :-) wiec jesli potrzebujesz potwierdzenia ze absolutnie sie nadajesz na potrojna mame to pisz z nami jak najczesciej ;-) Czy w avatarku masz swoje zdjecie? bo taka ladna w nim kobietka i mloda nie to co ja stara babcia...Dlugo juz jestes w Izraelu? W ogole jak ci sie tam zyje i skad pomysl na akurat Izrael? czyzby maz stamtad pochodzil? Ja mam dosc bliska znajoma, ona jest Polka on z Izraela ale razem przyjechali do USA i tutaj zbudowali swoj dom i rodzinke. Niedawno wrocil wlasnie z wakacyjnej podrozy do domu swoich rodzicow. Naogladalam sie interesujacych zdjec ale przeraza mnie taka roznica kultur. Podziwiam ta kolezanke ze udalo jej sie wypracowac doskonaly zwiazek, nie dosc ze na obczyznie to jeszcze z czlowiekiem obcego pochodzenia.

Ostatnia edycja:
reklama
pawimi - hah, nie w zdjęciu to nie ja :) W izraelu jestem od 19nastego roku życia, czasem bywalismy z mężem w Polsce na parę miesięcy, ale już jestesmy tu na stałe. żyje mi się bardzo fajnie własciwie, lepiej niz gdziekolwiek indziej gdzie wczesniej zylam. mówi się, że izrael to raj dla dzieci i staruchów :p Z Izraelem mam związek od dawna, mam tu duzo znajomych od 14nastego roku zycia jeździłam tu często. Potem mój mąż (wtedy narzeczony) przyjechał tu do szkoły i ja potem dojechałam. Oboje jestesmy żydami z pochodzenia, więc róznica kultur nie była tak duża ;) w stanach też mieszkałam długo, ale nie podobało mi się. chciałam się stamtąd wyrwać jak najszybciej.

EM_X- no z Izraela to jeszcze nikt z nami nie pisal:))najwazniejsze,ze dobrze Ci sie tam mieszka :))
i tak jak napisala Pawimi-nikt Cie tu do 3 dziecka nie zniechęci;-):-)a obawy sa zawsze-to normalne

mama05 - czesc :-):rofl2:
bidesmall dziele sie z toba swoim sloneczkiem i 30-ma stopniami :-D

em_x a gdzie w stanach mieszkalas? przyjezdzacie jeszcze czasem za ocean?tzn. pochodzicie w ogole z Polski ze tak spytam hahaha, bo sie zakrecilam z leksza :laugh2::laugh2: Czym sie w ogole zajmujesz, pracujesz zawodowo czy tylko dzieciaczki?

mama05 - dzieki, bede sie dzielic tutaj obawami ;) narazie czekam na wizyte u lekarza i zobaczymy co i jak
pawimi - w stanach mieszkałam w NJ. W stanach bywaliśmy, jak moi rodzice tam mieszkali, ale teraz wrócili do polski więc nie bywamy...i tak oboje z męzem urodzilismy się w Polsce ja we Wroclawiu on w Warszawie. A pracujemy z mężem jako przewodnicy grup turystycznych :)

hejhej

pawimi dzieki za slonko ale u nas bylogo w sumie sporo dopiero pod wieczor sie zachmurzylo,ja mam pelno prania po urlopie ale urlop nam sie nalezal i byl wart swej ceny,to byl nasz pierwszy prawdziwy rodzinny wypad ze tak powiem profesjonalny:rofl2:

wkleje wam fotke jednej z naszych pamiatek, to ja z mezem IMG_0544małe.jpg

witamnowa forumowiczke,Izrael,wow jak egzotycznie,fajnie wam,ja zawsze marzylam o karierze w turystyce ale na studiach wytrzymalam rok - poleglam na statystyce

o widzisz, swiat maly jednak, ja czesto bywam w NJ bo mam tam rodzinke, a znasz taka miejscowosc Denville? albo okolice, w poblizu Indian Lake?

Bidesmall - fotka odjazdowa!

Pawimi - wow chyba żartujesz :D moja rodzina jest z okolic Denville, Rockaway i Dover itd. Rodzice tam mieszkali i teraz tam jest ciocia i troche kuzynostwa. Wiem, że w Denville jest troche polskich rodzin.

reklama
oj...wcale mi nie do smiechu i absolutnie nie zartuje, jestem wrecz bardzo powazna ...a moja rodzina to juz ktores kolejne pokolenie i chociaz jak najbardziej przyznaja sie do swojej polskosci, ze znajomoscia jezyka i samej Polski jako tako u nich kiepsko.

Do góry