AnnaS
Fanka BB :)
hej :-)
A my sobie cycamy przez kapturki, z jednej jest super, ale w nocy słabo sie skoncentrowałam i mały odgryzł mi kawałeczek sutka ...brrr...narazie lecze Alantanem i odciągam, ale walcze dalej
Tylko tak sie zastanawiam ile prawdy jest w głoszonym wszech poglądzie, że kapturki i smoczek b.często zaburza prawidłowe ssanie...???? i troche sie tego boje :-(
Ale ogólnie nie jest źle, od jutra zaczynam werandowanie a za tydzień pierwsze wyjście i jeśli dojdzie ta wiosna, którą zapowiadają to wreszcie będę mogła zrobić jakieś zakupy i odciążyć mamę od odbierania dziewczynek. Musze kupić jakieś nosidełko albo chuste, bo za niecałe 3 m-ce mama wyjeżdża i sama musze odtransportować dzieci rano do przedszkola autobusem miejskim.
weroniczka współczuje, moją mame sąsiadka już trzy razy w ciągu 6 lat zalała
maureen wiem coś o wychowywaniu złośnika, moja młodsza córka taka jest od urodzenia, ma ciężki charakterek
trzeba mieć na nią sposób
A my sobie cycamy przez kapturki, z jednej jest super, ale w nocy słabo sie skoncentrowałam i mały odgryzł mi kawałeczek sutka ...brrr...narazie lecze Alantanem i odciągam, ale walcze dalej

Tylko tak sie zastanawiam ile prawdy jest w głoszonym wszech poglądzie, że kapturki i smoczek b.często zaburza prawidłowe ssanie...???? i troche sie tego boje :-(
Ale ogólnie nie jest źle, od jutra zaczynam werandowanie a za tydzień pierwsze wyjście i jeśli dojdzie ta wiosna, którą zapowiadają to wreszcie będę mogła zrobić jakieś zakupy i odciążyć mamę od odbierania dziewczynek. Musze kupić jakieś nosidełko albo chuste, bo za niecałe 3 m-ce mama wyjeżdża i sama musze odtransportować dzieci rano do przedszkola autobusem miejskim.
weroniczka współczuje, moją mame sąsiadka już trzy razy w ciągu 6 lat zalała

maureen wiem coś o wychowywaniu złośnika, moja młodsza córka taka jest od urodzenia, ma ciężki charakterek
trzeba mieć na nią sposób
Najstarszy tez smoczkowy dziec a ssal piers przez ponad dwa latka i to jak najbardziej prawodlowo bez zaburzen ;-) Przy najmlodszym wszyscy mi zwracali uwage ze niby smoczkowe dzieci maja opozniona mowe a moj maly klepal wszystko jak najety w obydwoch jezykach jak tylko roczek skonczyl wiec to nie ma regul co ktoremu dziecku moze "zaszkodzic". Sama zreszta widzisz co jest najlepsze. Jesli kapturki wam pomagaja to jak najbardziej uwazam ze powinnas je uzywac i kropka.
!!!dzis taki wiatr,cisnienie niskie ,ze az glowa caly dzien boli-ani kawa,ani leki-nic nie pomaga
moze jutro bedzie lepiej.ja zmykam,tak wiec do juterka

:-(