reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

No myśmy też niedawno w Kasi sprawie chodzili do psychologa dziecięcego ale u nas chodziło o to jak i kiedy poinformować ją że miała innego tatę... Dobrze że mamy to za sobą i że obyło się bez większych problemów. Boję sie jednak że jak jeszcze Hania się urodzi i siłą rzeczy troszkę mniej czasu będe mogla Kasi poswięcić to zaczną się problemy:-(
Poza tym może jeszcze do niej to tak do końca nie dotarło ale pewnie przyjdzie czas że zacznie wypytywać i się buntować.
Myślę że dobrze robisz idąc do psychologa... Myslisz o dziecku, o tym co jest dla niego najlepsze. nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia z tego powodu... Trzymam kciuki żeby się wszystko udało!!! i żeby psycholog był w stanie wam pomóc

reklama
wróciłam. Pani psycholog powiedziała że u pięciolatka zwłaszcza inteligentnego, z bójną wyobraźnią to nie jest kłamstwo a tak naprawdę rodzaj buntu. W ten sposób podświadomie robiąc daje sygnały żeby na niego zwrócić uwagę. Powiedziała żeby nie nazywać go kłamcą bo może mu się to na zawsze odbić w pamięci i będzie tak na stare lata myślał o sobie ( ten sam mechanizm co w moim przypadku dotyczący tuszy). Kiedy kłamie a ja o tym wiem mam przymknąć na to oko i dopiero wieczorem kiedy jego emocje będą wyciszone i uspokojone mam mu powiedzieć że bardzo mi się to nie podobało i wytłumaczyć że było to złe. I Pani mówi że powinno mu za jakiś czas przejść. Bardzo mądra babka. Rozmawiałyśmy na zasadzie dialogu i wymiany zdań. Ona wysłuchała mnie a ja jej. Naprawdę rewelacyjna rozmowa i podnosząca na duchu :)

Weroniczka jak to dobrze ze poszłaś! Stasiu to cwany chłopczy i wie jak zwrócić na siebie uwagę, teraz tylko wdroż usłyszane porady i będzie dobrze!

dzis aerobic:-)

EWUNIA- dzieki za &&&&&&&&&&& przeslij mi jeszcze ciążowe ~~~~~~~~~~~~~poki jestes 2w1 :))
mi dzis test owulacyjny pokazal II kreski co znaczy ze za dzień ,poltora powinna byc owu...dziś mam 11d.c -dzialaliśmy w 7 d.c. ,9 d.c. i dziś...tempka narazie niska wiec czekam na skok co potwierdzi owulke i potem czekanie....tyle ,ze mam świadomosc cienkiego endometrium i troche mi to hamuje radość...

WERONICZKA- no i cudnie,ze szybko zareagowalaś i wiesz co masz robić...a robisz to dla Jego dobra wiec nie czuj sie nielojalna...

SEMPE- przyjemnego spalania kalorii [FONT=&quot]
n050.gif
[/FONT] [FONT=&quot]
n055.gif
[/FONT]

ja spalilam przyjemnie:) [FONT=&quot]
a030.gif
[/FONT] [FONT=&quot]
a030.gif
[/FONT] [FONT=&quot]
a030.gif
[/FONT]

jestem i ja, witam sie zimowo bo u mnie snieznie i bardzo zimno, Wczoraj moj sredniaczek mial szkolna imprezke ktora nam sie udala i byl niezwykle szczesliwy. Teraz tylko czeka nas oficjalna impreza w lokalu dzieciecym ktora organizuje rownoczesnie dla mojej dwojki ale to dopiero w lutym juz tak tradycyjnie co rok bo jakos przez ten swiateczny i noworoczny okres nie mage sie zebrac zeby rezerwacje zrobic wczesniej, no i tez koszt spory jest tej przyjemnosci wiec nie chce az tak nadwyrezac domowego budzetu swietami, imprezami szkolnymi i ta oficjalna w tym samym czasie. Mamy dwie ciezarowki na wylocie :-D Ciekawe ktora szybciej! Ewuniaf ty przestan szykowac te torby do szpitala bo jak chcesz urodzic w domu to wazne przede wszystkim jest twoje wlasne nastawienie, wyobraz sobie ze nie ma innej opcji i tylko w domku przyjdzie na swiat twoj dzidzius:tak: wszystkie szpitale okoliczne wyzamykali hahaha

mamo -
dla ciebie kochana jak zwykle porcja kciukasow za wiesz co ;-)
sempe- masakra z tym twoim chlopaczyskiem...ale jesli chodzi o nauke to moj nie lepszy, tez dzisiaj dostalam wyciag ocen semestralnych i malo zawalu nie dostalam. Tak to sie chwialilo ze niby poprawil srednia a tu wielkie G.....

weroniczka
- no zartujesz ze czujesz sie nielojalna...a z jakiego powodu kochana, ze chcesz synkowi pomoc? ile jeszcze takich potajemnych decyzji przed toba w zyciu twoich dzieci!

Dziekuje wam za caluski i zyczenia dla moich urwisow!

pawimi smiesznie to ujelas o tym rodzeniu w domu,no wlasnie ewunia szpitale nie wchodza w gre koniec kropka.

ja wciaz w dwupaku,bylam dzisiaj na mega spacerze 3 godziny latania po sklepach z moja mama....wrrrrr przyszlam do domu zmeczona i zla,bo obiadu nie bylo,dom nieposprzatany i caly moj grafik legl w gruzach,cholibka ciezka,a ja nienawidze sie za wszystko po kolei brac jak juz na dworzu ciemno i jest czas dla dzieci i na odrabianie lekcji,generalnie uwazam ze po poludniu jest czas na relaks,a gotowanie i reszte wole odwalic rano,wzglednie kolo 12.00

w ogole chodze juz jak bomba zegarowa,wybucham co chwile,ludzie tylko kiedy ty wreszcie urodzisz,a jak mam do ch.... to zrobic,wezme sie i urodze????????!!!!!!! czekam i czekam i brzuch mi juz okropnie przeszkadza ale bardziej ludzkie gadanie,jeden mi wrozyl ze urodze w grudniu,inny ze dopiero koniec stycznia,eh! czuje sie generalnie dobrze ale spojenie mnie tak boli a brzuch jest ciut nizej tylko ze taki ogromny ze nie moge nawet sie wytrzec po kapieli,nogi wycieram dopiero jak gdzies usiade,jak chodze to sie kiwam na boki i czuje sie z tym zle jak slon jakis,dobra bo wam marudze,ide sobie juz;-)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~mamo kochana nasza to dla ciebie

Bedismall dobrze to ujęłas :-D ja też jak słonica albo raczej jak pingwinoryb też się kolebie na boki:-D:-D:-D bo wszystko boli!!! ja miełam dzisiaj o 17 test niestresowy. W trakcie 30 min ktg zapisało się 5 skurczów, łożysko wydolne:-) tak więc dalej zaciskam nogi i czekamy do jutra ( a jak znam życie to znow mimo tylu skurczów nie urodzimy jeszcze)
Pawimi ja nie chce rodzić w szpitalu, wczoraj wieczorem to ja już prawie ryczałam i mówiłam mężowi że ja nie będę rodzić i koniec:-D az się smiał ze mnie...
Domek już przygotowany, tylko czekać:tak:
mama przesyłam ciążowe~~~~~~~~~~~~~~~~~~~tak jak prosiłaś!!!:-):-):-)
mam nadzieję że pomogą (i zazdroszczę przyjemnego spalania kalorii:-D, my czekamy z tym do jutra ;-))

buziaki dla wszystkich

witam Was kochane mamuśki:-)

Dzieci w przedszkolu,ja śniadanko...wczesnej poodkurzalam bo moj laptop tyle sie odpala ,ze poodkurzać dól zdąże:-p:-p

PAWIMI- dziekuje za &&&&&&&&&&&& trzymaj kochana bo dzialania w pelni-trzymaj ,zeby chlopaki nie weszly na rondo tylko lecieli do przoduuuuu:laugh2:

BEDISMALL- my wcziraj lączniść nawiązalyśmy sms'ową wiec wrazie co pisz a ja tu wszystko przekażę-pisz jak bedziesz jechala do szpitala...jak Ci wody odejdą...a my tu bedziemy rodzily razem z Tobą -tak jak rodzilyśmy z Joaś:tak::tak::tak:

EWUNIA- mam nadzieje,ze dobrze nogi zaciskalaś i jeszcze dziś jesteś w 2-paku bo to dzis polozna wraca,tak??
no i przyjemności wieczorkiem z mężykiem:-D:-D:-D:-D

Bedi,Ewunia-dziekuje za ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~nalapalam i trzymam...

wiecie co jak sobie wpisalam w kalkulator na bb kiedy mialam @ i ile trwa cykl to mi wyszlo ,ze owulka bedzie 23 stycznia a...................23 stycznia wybije 12 lat jak jesteśmy razem-moze taki sobie prezent zrobimy;-):-p:laugh2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Mama trzymam kciuki żebyście sobie właśnie taaaaaki prezent zrobili!!! A ja nogi zaciskałam mocno więc jestem dalej 2w1. Położna od dziś jest cały czas na miejscu wiec beż stresu możemy rodzić!!! ( I jak na złość teraz nie będzie się nic rozkręcać!!!):-D:-D:-D jakoś jestem dzisiaj taka pełna energii. Właśnie gotuję barszczyk, zmieniam pościel, robię pranie. Tylko Michaś jakiś ytaki zasmarkany. Mam nadzieje że to tylko następny ząbek. Dobrze chociaż że marudny nie jest!!!

Reszta dziewczyn co u was????
Sempe dzieciaki zdrowieja???

reklama
Mama trzymam kciuki żebyście sobie właśnie taaaaaki prezent zrobili!!!
i ja i ja:tak:&&&&&&&&
u mnie stresowy poranek,Dominik sobie porzadnie u mnie grabi:crazy: chlop spi na gorze "zmeczony" , nawet zdazylismy sie poklocic w nocy o wode,bo ja mowie ze mloda kaszle i zeby podal jej syrop a on mi na to ze da jej wode i dlaczeo ja nie przynioslam jeszcze?! mowie daj jej moja,no to on nie no jak moglam jeszcze w trymiga nie zasuwac na dol do kuchni po wode,faceci!!!:wściekła/y:

wiecie co,ja mam naprawde dzisiaj jakas zalamke,najchetniej to bym koczowala u kumpelki,w domu atmosfera jest napieta,wszyscy czekaja na godzine zero,czuje sie jakbym ja tu winna byla,a najgorsze jest to ze moj maz strasznie przezywa ta ciaze i nie daje mi zyc,juz nawet znajomi to zauwazyli,ze on jak mrowka okres,chodzi i poprawia kolderke w lozeczku,wczoraj sie malo nie spoznil do pracy bo mial na popoludnie a od rana na zakupy pojechal i montowal dziecku projektor z kolysankami,okazalo sie ze niesprawny i go oddamy,a ja po poludniu polecialam do najblizszego sklepu i kpilam jednak karuzelke za bezcen,taniocha straszna a w PL musialabym zaplacic jakies 150- 200zl:-pnie lubie karuzelek bo dziecko trudniej ulozyc w lozeczku,jakies wygibasy trzeba robic

sempe zuskus zrowiejcie i wracajcie,azile a ty co siedzisz jak mysz pod miotla?
anaklim,ewusek,maureen,joas co z wami?

ewunia to ty juz rodz a ja cie kiedys dogonie......:baffled:

Do góry