• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

jestem kochane..mam nadzieje ze mi posta nie wysle w kosmos....

MAUREEN- przygrywa mi w tle Twoja piosenka-teraz za mną bedzie bongo-bongo chodzić ;)))))

kochane jeśli chodzi o zebranie...milion myśli w głowie bo:
w naszej szkole tu w miejscowości klasy jeszcze nie są przygotowane do nowego nauczania -czyli nie 45 w lawce tylko część na dywaniku...nie ma jeszcze cześci zabawowej....

a w tej rdugiej szkole ( te 3 km dalej) już są sale przygotowane,to jest nowa szkoła wiec ogólnie jest "nowocześniej"...
a ramach Unijnych dotacji ma być tam basen,logopedia i cos tam jeszcze za frii(na basen beda dzieci zawozić i odwozić-to w ramach zajęć dodatkowych)
poza tym jeśli chodzi o języki to mają być 2 -angielski 3 h w tyg. i hiszpański 1 h w tyg-łącznie dzieci mają w tygodniu 24 h nauki(takie lekcyjne godziny)
świetlica jest duża i ładna-do korzystania są komputery,masa gier rozwojowych-świetlica czynna do 17.00
jeśli chodzi o posiłki to jest catering.
jest to szkoła w której od wrzesnia beda tworzone klasy 1-3 więc to bedzie bardziej "kameralna" szkoła-taka państwowa a jakby prywatna bo mniej dzieci,mniejszy tłok.
cały teren szkoły jest ogrodzony ,mają duuuzy plac,boisko,beda zajęcia na orliku-taki plac zabaw-sala gimnastyczna..

ta szkoła u mnie w miejscowości nie ma ogrodzonego całego terenu,świetlica jest nie halo-mała i szara...jeśli chodzi o jedzenie to jest stołowka-4zl za obiad na dzień..
z zajec dodatkowych można zapisać dz.na tenis(zawożą i przywożą) ,szachy,tańce,karate.
język jest angielski lub niemiecki do wyboru

no i teraz siedze i myśle i myśle i siedzę-RATUUUUUUNKUUUUUUUUUU!!! głowa pęka od nadmiaru info-sporo rodziców chce dać dzieci do językowej szkoły czyli tej 3 km ode mnie...

reklama
Hej,
mamo- spróbuj dowiedzieć się coś o nauczycielach. Czasami szkoła gorzej wygląda ale kadra jest świetna. A czasami szkoła odpicowana ale na pokaz. Dobrej decyzji życzę

Hej.

mamo życzę szybkiego podjęcia decyzji. Mówię Ci o ile lżej w głowie. Ja szkołę juz wybrałam i naprawdę czuje się spokojniejsza:)
Maureen Pytałaś o pączki kochana. Dla mnie to żadna trudna czy ciężka robota. No ale ja tego typu prace uwielbiam więc nie jestem obiektywna ;) a pączki wyszły pyszne. Zwłaszcza hiszpańskie. tylko było ich zbyt mało bo jak się wszyscy rzucili to ledwo udało mi się spróbować. Jutro muszę znów usamżyć bo stas mnie o to prosił :)
Pawimi fajnie ze wróciłaś. Zazdroszczę takiego wypadu. Mnie fajny wyjazd czeka w weekend majowy bo jadę pod Łódź na spotkanie z przyjaciółkami :) Zapowiada się super zabawa :)
Izulka co do badań nauczycieli zgadzam się z tobą w 100 %. I gdyby się jeszcze dało zbadać ich chęć do właśnie takiej pracy. Bo tej naszej Pani się po prostu nie chce pracować. Ona woli poplotkować z koleżankami kiedy dzieci bawią się w ogródku niż zorganizować im jakies zabawy. W końcu łatwiej nakrzyczeć na dziecko jak coś zbroi niż się nim zająć. Co do basenu to w Krakowie mamy taki super basen na AGH. W budynku są trzy sale połączone ze sobą szklanymi ścianami i drzwiami, na każdej sali jest basen. Jeden zwykły, drugi szkoleniowy Tzn. głeboki ale z ciepłą wodą, i trzeci płytki max. to 110 min. 60 i woda 33 stopnie :) Super sprawa bo można pójść całą rodzina i każdy znajdzie cos dla siebie :) No i my tak chodzimy co środę :)

WERONICZKA- no własnie też chciałabym być spokojniejsza i już zadecydować....

Hej,
mamo- spróbuj dowiedzieć się coś o nauczycielach. Czasami szkoła gorzej wygląda ale kadra jest świetna. A czasami szkoła odpicowana ale na pokaz. Dobrej decyzji życzę
IZULKA- ta szkola językowa to normalny biały budynek:)) nie jest jakaś super z zewnątrz,ale w środku bardziej przygotowana dla małych dzieci-niższe ławki i krzesełka,sale przygotowane jak trzeba...

a nauczyciele u mnie w miejscowości ponoś świetnie uczą..
a jak tam w tej drugiej to nie wiem...

no już w domku jestem
kilka spraw udało mi się załatwić i słuchajcie w urzędach osoby mnie ubsługujące bardzo ciepło mnie traktowali kazali wręcz siadać i wogóle udało się większość załatwić od ręki żebym nie musiała biegać i dopiero dziś zrozumiałam że moja ciąża stała się widoczna dla osób niewiedzącym o tym:) to bardzo miłe..
a poza tym znów główka mnie boooliii...
mama-wiesz co spokojnie ze szkołą, może ci się przyśni jakaś wskazówka:)

Antylopka fajnie że w pracy ok, nawet nie wiesz jak ci zazdroszcze że wrócilaś juz do pracy, ja najchętniej też bym już poszła. Bardzo brakuje mi kontaktu z ludzmi...
mój Adaśko jeszcze malutki, ale na kontak z ludźmi teraz nie narzekam. Przeniosłam się z pediatrii na geriatrię, więc za dużej różnicy nie ma, hehe

hej dziewuszyska
u mnie masakra jakas:no: zaczelo sie od tego ze Patryk kaszlal i nas wszystkich pozarazal,teraz mam w domu szpital a bylam parokrotnie u lekarki z malym,wysypka na twarzy jakos nie znika,pojawila sie na cialku a malutki ewidentnie czuje sie gorzej i gorzej,dzis po pracy maz pojechal z nim do niej raz jeszcze i jest baaaaaaardzo zle,dostal silny antybiotyk na weekend i jak nie bedzie poprawy to czeka nas szpital!!

Bedismall- trzymaj się, mam nadzieję, że szybko maluszek wyzdrowieje

cokies teraz zobaczyłam, że też jesteś z Dolnego- ja mam 3km do Zgorzelca a Ty skąd?

reklama
Bedismall- trzymaj się, mam nadzieję, że szybko maluszek wyzdrowieje i nie bedzie potrzebny szpital. Tak mi go szkoda, ukochaj go od e-ciotki:-(

Witam sie w deszczowe popoludnie, niestety pracowalam z rana wiec nie mialam czasu zajrzec nawet co slychac na moich potrojnych mamusiach. Widze ze rozterki szkolne dalej przetrawiacie. No coz zycie stawia nas przed roznymi ciezkimi wyborami ktore musimy podjemowac jako rodzice, zycze wszystkim zebyscie podjely ten najlepszy i najbardziej odpowiedni dla waszych rodzin i dzieciaczkow wybor.
Izulka pani geografko moja na :ninja2: opisalam pokrotce gdzie bylismy bo jakos nie czulam potrzeby oglaszania publicznie wszem i wobec co by nie wyszlo ze moze mam w intencjach przechwalanie sie czy cos w tym stylu;-)
Maureen - tule kochana i zdrowka zycze, doczytalam i wlos mi sie zjezyl, przytulam mocno zatem.
Pozdrawiam wszystkie juz weekendowo, kolejny weekend, blizej do wiosny:tak:

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry