• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

reklama
witam z kawką:-)

fajnie tak posłuchać starych przebojów, na wyjezdzie były 2imprezy lata 80te i wybawiłam się i naśpiewałam ze chrypka trzyma i trzyma!

Pawimi jak ja Tobie zazdroszcze tego ciepła... jestem przemarznięta na wylot! a menu Twoich dzieciaków bardzo urozmaicone! moje tez jedzą co jest;-) dzis np pomidorowa z makaronem i naleśniki z cukrem lub z serkiem.

pralka mi się popsuła wczoraj:wściekła/y: czekam na dziada po 14tej może da się naprawić!!

dzieciaki mnie ciągną:wściekła/y: muszę isc...

dziś dostałam opinię z poradni w sprawie Oliwii i tak jakoś niejednoznacznie tam napisali, niby wszystko potrafi, ale pani psycholog nazwała ją wycofaną ... może później sie jeszcze odezwę, bo dziewczyny szaleją :baffled:

Ania- a Ty jak widzisz po Oliwce???
bo mi sie wydaję ze wycofana to chodzi o dystans do dzieci..może jest typem samotnika i nie potrzebuje być ciągle z dziecmi-woli pobyć sama ze sobą i np.malować czy bawić sie lalką...
ja odwiedziłabym psychologa przedszkolnego i osobiscie porozmawiała...

dziewczyny-stare dobre czasy z tą muza i przemiłe wspomnienia-biwaki,praktyki szkolne,pierwsze miłości-matko,aż sie łza w oku kręci....
cudowne wspomnienia:)))))))))

pozdrawiam wszystkie kochane mamuski:)))

Zuz-Inka,Weroniczk miło ze wleciałyscie :))))

Sempe- uwielbiam Twoje posty:-D:-D:-D
spokoju i cierpliwości życzę:tak::-)

Hej Babolki,

wlatuje sie przywitac i wysciskac Was na dobry dzionek, a co :tak:;-)
Tutaj czasem mozna na srodku ulicy spotkac dziewczyne lub chlopaka z tabliczka w rekach : '' free hugs '' :-):-):-) czyli usciski/przytulenie za darmo. Niektorzy podchodza i przytulaja sie, a jak :-D

Uciekam, bo zaraz jade na miasto. Do potem

mały właśnie mi zasnął na rękach a na dworze wichura, zaraz lunie....

Ira tak ale Lady Punk to nie moje klimaty, wole np. Oddział Zamknięty :tak:

mamo jej chyba chodziło o nieśmiałość, ale moje dzieci takie są stety albo niestety nie pyskate....i nie wiem jak ich tego oduczyć, czy w ogóle sie da....:confused: już się zaczęłam zastanawiać czy ja ich przypadkiem za mocno nie strofuje na codzień.......
niestety nie mamy w przedszkolu psychologa, ale pani w opinii napisała, iż "sprzeczność w wynikach uzyskanych przez dziecko stwarza konieczność powtórzenia badań funkcjonowania poznawczego w celu uzyskania rzeczywistego obrazu możliwości intelektualnych dziecka" robiła jej jakieś 2 testy i wyniki wyszły jej bardzo różne i jak sama stwierdziła "Oliwia zabiła mi ćwieka" a tu w opinii po prostu mądrze to ujęła.....zadzwonię do nich i poproszę o zbadanie przez innego psychologa, bo tamta pani jakaś niezorientowana mi sie wydała i zagubiona, bo pani pedagog nie zostawiła jej wyników swoich obserwacji.

A ja uważam, że poradziła sobie super, bo to był dla niej jakby egzamin, była bardzo skupiona i bardzo chciała go dobrze zaliczyć żeby iść do szkoły, więc to chyba też ważne....ech...szkoda, że nie musi iść jako 6-latek....

maureen jak zdrówko?? :-)

pawimi oj ja też zazdroszczę tego twojego ciągłego słonka, u mnie właśnie zaczęło padać i wiać....

sempe ale fajnie miałaś....

weroniczka zuzia hej :-D

ANNA najwazniejsze ze Ty uważasz ze poradziła sobie swietnie! TY znasz ją najlepiej:tak:

podochodze do kompa z 20 razy dziennie by choc cosik napisac ale zanim dojde to ciągle coś!!!!:wściekła/y:

Goscia do pralki jak nie było tak nie ma!! a bez pralki to jak katastrofa!!!

łeb mam 5na9 dzieciaki na organkach teraz grają!!!:-D

a z tym chodzeniem po górach z malutkimi dziecmi jak pisałyście to prawda! ludzie się patrzą i patrzą a ja nie widze w tym nic dziwnego tylko coś niesamowitego! bo to przecież nie lada wyczyn prawda:tak: piździało na wyciągu ze smarki nam w nosie zamarzały ale dzieciaki dały rade, jak oczywiscie uporam się ze zdjęciami to pokaze:-)

Joas trzymam kciuki za wszystkie Twoje terminy!!!!!

aha i jeszcze jedna sprawa, zmieniłam pasek wagi bo przytyłam i to 4kg!!!!!!!!! a do wyjazdu do Turcji pozostało mi juz tylko niecałe 6tyg! i cieżko widze zrealizować postanowienie!!! Zarłam w górach jakbym w domu pustą lodówke miała, na Swięta to ładowałam do papy wszystko co leżało przede mną:wściekła/y::no::wściekła/y::no::wściekła/y:

antylopka moja mama niedługo będzie w Paryżu, może polecisz coś tak od siebie ;-)
w kwestii zwiedzania? uwielbiam chodzić po uliczkach otaczających Sacre Coeur:)!!! są tam super galerie, kawiarenki... ach, ten klimat... na głównej drodze jest badziewie, a skręci się w bok i cały urok Paryża:)
jesli do Luwru - to wejście nie przez Piramidę, tylko bezpośrednia z metra na stacji louvre-rivoli (nie trzeba stać w wielkich kolejkach po bilety). jeśli początek miesiąca będzie - pierwsza niedziela wejście gratis do muzeów.
Wieża Eiffla - polecam wieczór - mniej ludzi i piękniejszy widok.

Antylopka- no to córka bedzie miała miły dzień jutro:))

poza tym w przedszkolu na rózne okazje dzieci słodkie przynoszą i nie sposób uchronić...
Migotka dziś od rana jaka zmobilizowana, hehe, sama się ubrała, umyła, sniadanie zjadła... wszystko, bo ona jest samodzielna i może jechac na wycieczkę:)

co do przynoszenia słodyczy do przedszkola - u nas nie wolno, na urodziny sa pieczone ciasta (zamiast tortów) i się zdmu****e z nich swieczki

Maureen- czuję sie utulona :):):))))
jak Ci minął dzień kochana ??

Anna.s- dokładnie tak jak pisze Sempe-Ty znasz najlepiej swoją córkę i decyzja należy do Ciebie...

Sempe- życzę zrzucenia wagi...kurcze mi też przybyło;//
oby pan od pralki dotarł do Was bo faktycznie bez pralki to katastrofa...

Antylopka- ach te dzieci -ślicznie się "obrobiła"rano Mała:)
pewnie bedzie masę wrażeń po wycieczce:)))

Ewunia,Ewusek,Iza,Pawimi,Izulka,Zuz-Inka,Bedi i reszta gangu Olsena-wychodzić z krzaków:))))))

reklama
hej:)

ostatnio także wracam do muzyki sprzed lat:)szczególnie lubię słuchać jak mi się uda zamknąć w łazience i poleżeć w wannie;-)

Zuzek zasypia przy bufecie a ja podczytuję.Pogoda koszmar,dziś grad,wczoraj śnieg.Staram się spacerować min.2 godziny dziennie,dziś normalnie w rękawiczkach Jasio a Zuza w śpiworku zimowym.

SEMPE-mi też dieta by się przydała,karmię to nie za bardzo mogę a ćwiczyć się nie chce.Mam 7 kg bagażu po ciąży.

Antylopka-
też bym pozwiedzała.Trzeba marzyć to się spełni:)

Anna- decyzja należy do Ciebie ale może jeszcze ktoś inny niech oceni?tak dla czystego sumienia.

Joaś- trzymam kciuki za Ciebie i komunię Marcinka:-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry