Cześć mamusie!!!
U mnie słonko na całego grzeje:-). Chyba bedzie trzeba dwa razy dziennie podlewać bo jakoś przesuszona ziemia cały czas....
Hania wstała o 5.30 wyspana i radosna jak skowroneczek

I wszystko byłoby super gdyby nie fakt że z M. poszliśmy spać o 1 w nocy z przyczyn technicznych

- więc tak troszkę niewyspani jesteśmy

Mała od czwartku się obracać zaczeła a od wczoraj turla się po podłodze i wędruje po całym łóżeczku

nawet już próbuje pełzzać troszkę
Izulka. Zuz- Inka no ja niestety też się z wami zgadzam, nasze szkolnictwo kuleje i to bardzo. Połączenie geografii, biologii, fizyki wydaje mi się być bardzo kiepskim pomysłem, bo jak mówicie dzieciaki uczą się wszystkiego i niczego za razem... A stresowanie dzieci jakimiś testami (jeszcze na galowo

) jest bezsensowne!!!
Nie wiem jak bedzie w naszej podstawówce. Wiem tylko że mają być dwie klasy piersze. w jednej 19 osób a w drugiej 20. Kasia bedzie chodziła do klasy z 6 latkami bo jest z konca roku. Myślę że to dobre rozwiązanie. Chłopców i dziewczynek po równo w klasach ma być. Martwi mnie jednak że te wszystkie dzieci się znaja bo chodziły razem do przedszkoli (dwóch które są w pobliżu naszego domu) A Kasia chodziła do dość odległego przedszkola. Nie zna tych dzieci a niezbyt łatwo nawiązuje kontakt z rówieśnikami. Jestem pełna obaw.... Jutro mamy zebranie w szkole o 17 dowiem się czegoś więcej, poznam wychowawcę.
Pawimi zazdroszcze ci ze tak to u was wygląda. Bardzo dobrze ze jesteś zadowolona ze szkoły swojego dziecka. To wielka radość patrzeć jak dziecko uczy się z przyjemnością a nie z przymusu!!!
Kasia strasznie kaszle od wczoraj, wiec znów inhalacje.... Nie puściłam jej dziś do przedszkola. Jestem dzisiaj z całą trójką
Mama przykro mi ze @ przyszła znów... ale wiesz jestem tego samego zdania co dziewczyny- Jest niezawodna ale tylko do czasu

i pewnego pieknego cyklu zapomni się i nie przyjdzie a ty bedziesz się cieszyć swoim maluszkiem

.
U mnie bez tak pachnie że najchętniej cały dzień siedziałabym pod krzaczkiem

Wczoraj wieczorem z Kasią wrzuciłyśmy faolki szparagowe do ziemi i czekamy kiedy wyjdą- To fasolki Kasi

Objęła nad nimi opiekę i mówi że koło nich tylko ona będzie robić, podlewać, plewić
Maureen jak dzisiaj nocka?? Przespana??
Asia, cokies, antylopka, Bedismall, Weroniczka, Sempe, Leika, Ewusek, co u was?? Pozdrawiam serdecznie!!!