• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Jakaś paranoja z tymi testami. Po jaką cholerę ( przepraszam za słownictwo :zawstydzona/y:) stresować tak małe dzieci? Jeszcze trochę i będą robili egzaminy wstępne do pierwszej klasy szkoły podstawowej.
zgadza sie! to porazka jakas, w ogole testy sa porazka wszelkiej edukacji bo dziecko nie uczy sie dla przyjemnosci i z checi poznawania wiedzy tylko z calkiem roznych innych powodow, miedzy innymi ze strachu przed zla ocena, slabym wypadnieciem na tescie itd. Ja sie ciesze ze moje dziecko nie musi tego przechodzic i zrobie wszystko zeby jak najdluzej moc utrzymac go w tej szkole do ktorej chodzi.

Witam i pozdrawiam uplanie, u nas upal na calego (slyszalam ze u was tez), ja dzis niestety musialam rano pracowac ale juz jestem w domciu, troche zmeczona ale nie bede narzekac ;-)

reklama
Izulka musze potwierdzic twoje slowa...niestety te zajecia przez zabawe itp to tylko teoria w praktyce dzieci wiecznie sa do tylu z materialem bo tyle tego wbija sie im do glowy mnostwo niepotrzebnych informacji aby umialy na pamiec a wiedzy praktycznej i zaradnosci zadnej :no:Co z tego ze u Ani w klasie mnostwo pomocy naukowych skoro nie ma ich KIEDY I GDZIE wyciagnac????
Moja Anie tez teraz test czeka po co????

Cześć mamusie!!!
U mnie słonko na całego grzeje:-). Chyba bedzie trzeba dwa razy dziennie podlewać bo jakoś przesuszona ziemia cały czas....
Hania wstała o 5.30 wyspana i radosna jak skowroneczek:-D I wszystko byłoby super gdyby nie fakt że z M. poszliśmy spać o 1 w nocy z przyczyn technicznych:-p:-p - więc tak troszkę niewyspani jesteśmy:-D
Mała od czwartku się obracać zaczeła a od wczoraj turla się po podłodze i wędruje po całym łóżeczku:szok: nawet już próbuje pełzzać troszkę:tak:

Izulka. Zuz- Inka no ja niestety też się z wami zgadzam, nasze szkolnictwo kuleje i to bardzo. Połączenie geografii, biologii, fizyki wydaje mi się być bardzo kiepskim pomysłem, bo jak mówicie dzieciaki uczą się wszystkiego i niczego za razem... A stresowanie dzieci jakimiś testami (jeszcze na galowo:szok:) jest bezsensowne!!!
Nie wiem jak bedzie w naszej podstawówce. Wiem tylko że mają być dwie klasy piersze. w jednej 19 osób a w drugiej 20. Kasia bedzie chodziła do klasy z 6 latkami bo jest z konca roku. Myślę że to dobre rozwiązanie. Chłopców i dziewczynek po równo w klasach ma być. Martwi mnie jednak że te wszystkie dzieci się znaja bo chodziły razem do przedszkoli (dwóch które są w pobliżu naszego domu) A Kasia chodziła do dość odległego przedszkola. Nie zna tych dzieci a niezbyt łatwo nawiązuje kontakt z rówieśnikami. Jestem pełna obaw.... Jutro mamy zebranie w szkole o 17 dowiem się czegoś więcej, poznam wychowawcę.

Pawimi zazdroszcze ci ze tak to u was wygląda. Bardzo dobrze ze jesteś zadowolona ze szkoły swojego dziecka. To wielka radość patrzeć jak dziecko uczy się z przyjemnością a nie z przymusu!!!

Kasia strasznie kaszle od wczoraj, wiec znów inhalacje.... Nie puściłam jej dziś do przedszkola. Jestem dzisiaj z całą trójką :szok:

Mama przykro mi ze @ przyszła znów... ale wiesz jestem tego samego zdania co dziewczyny- Jest niezawodna ale tylko do czasu:tak: i pewnego pieknego cyklu zapomni się i nie przyjdzie a ty bedziesz się cieszyć swoim maluszkiem:tak:.

U mnie bez tak pachnie że najchętniej cały dzień siedziałabym pod krzaczkiem :-D:-D:-D Wczoraj wieczorem z Kasią wrzuciłyśmy faolki szparagowe do ziemi i czekamy kiedy wyjdą- To fasolki Kasi:-D Objęła nad nimi opiekę i mówi że koło nich tylko ona będzie robić, podlewać, plewić :-D

Maureen jak dzisiaj nocka?? Przespana??

Asia, cokies, antylopka, Bedismall, Weroniczka, Sempe, Leika, Ewusek, co u was?? Pozdrawiam serdecznie!!!

witajcie :))
moja nocka przespana-po piwku poszłam spac i spałam do rana :)))))

Ewunia masz w avatarku takiego pieska jakiego ja mam w domu:tak::-D
dokładnie taki sam:-D:-D

dzięki za wsparcie ..mam nadzieje,ze pewnego dnia @ nie zobaczę a dzis 3d.c....jutro ide na badanie hormonów..

ZuzInka no to widze zalatana jesteś ...chwili odpoczynku zyczę:tak:

Izulka,ale Ty masz starsze dzieci kochana a ten nowy program i nowe podreczniki są od 2009 roku..
dzieci przez pierwsze semestr mają tak jakby powtórkę z zerówki(do której Zuza nie chodziła bo teraz kończy 5cio latki)
zakres liczenia jest do 30
i wiele innych zmian..

wczoraj dyrektorka mówiła o podrecznikach i podobno jest to inny materiał niz wczesniejsze 1sze klasy miały...nie wiem jak bedzie-wyjdzie w praniu..

Zuzy szkoła dostała milion zł dotacji-beda wszyskie sale odmalowane na kolorowo(teraz w tej szkole jest gimnazjum),nowe krzesełka i ławki,zmienione toalety na niższe...place zabaw ,orlik,sala komputerowa,duuza świetlica,masa zajęć dodatkowych....
jestem optymistycznie nastawiona i przez to Zuza też i nie moze sie doczekac kiedy pójdzie do szkoły!! :):-)

Maureen- pospałaś???

Ewunia- czyli działaliscie wczoraj z mężem???:-p:-pno tak cos słyszałam grzmoty ,ale myslałam ,ze to burza idzie a to Wy:-D:-D:-D:-p

miłego dnia kochane i smacznej kawki:)

Oj mama usmiałam się z tych grzmotów!!!:-D:-D:-D No i super ze masz takiego pieska!! Choć nie jestem fanką małych piesków!!! :)

A jeśli chodzi o szkołe to u nas też są sale na kolorowo pomalowane, sala komputerowa nowiutka z 12 komputerami, świetlica duża wraz ze stołówką. Posiłki przygotowywane w szkolnej kuchni nie jakieś przywożone.Ale sama szkoła bardzo stara...

Cześć! Lato przyszło!!! :-D :-D :-D

Ja wysadziłąm wczoraj fasolki i ogórki - takie co to je posialiśmy do doniczek parę tyg temu. Mam nadzieję że ogrodnicy ich nie załatwią. Do tego rzodkiewki, marchewki i buraczki :tak: Mniammmm!
Paweł też chce swoją grządkę ale on woli kwiatki :-) Jutro nam podrównają teren a w piątek przywiozą ziemię to naszykujemy rabatki i posiejemy. Mam nadzieję ze psy cudze (m.in mojego brata :dry:) nam rabatek nie zniszczą. Swojego płotu nie mamy jeszcze a od brata pod siatką regularnie kudłącz ucieka.

Ja mam zebranie w szkole w przyszłyą środę. W końcu dowiem się na 100% czy będzie zerówka czy 1 klasa. Na 90% pierwsza ale pewność będzie po zebraniu. Nasza szkółka jest stara i bardzo niedoinwestowana - taka wiejska podstawówka 6klasowa. Ale mało dzieci, małe klasy, wszystkie panie wszystkich uczniów po imieniu znają. mam nadzieję że wystaramy się o jakieś pieniadze dla szkoły i też będzie kolorowo i plac zabaw dla przedszkola i młodszych klas się znajdzie :-)

Hejka!
I ja jestem. Dzis mam leniwy dzionek nic nie zaplanowane i az mi glupio ze nic nie musze :-D

A tak wygladam po wizycie u fryzjera

Pozdrawiam :-) aparat 031.jpg

Ostatnia edycja:
Ewunia- ja niestety nie mogłam wiekszego psa bo mi sie w bkolu gosciu nie zgodzil jak wynajmowałam..a bardzo chcialam psiaka wiec jest Nesta z nami od 8,5 roku:tak:

Asia-:tak::tak::tak::tak::tak: lato przyszło:-)

mam nadzieje,ze Ci żadne psiaki nie poniszczą grządek:sorry2:i nie obsikają drzewek:dry:

Zuz Inka-no,no..krótkie fryzurki są si:tak::-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry