reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Asia -ja dopiero na suwaczku dojrzalam,ze Twoja trzecia Niunia nie ma jeszcze 3 tygodni...to Ty swieza po3na mamusia:):):) gratuluje Ci,za chwile najmlodsza stazem po3ną mamą bedzie MAYREEN.;)

reklama
Mama05,

życzę Wam udanego pobytu u Twoich rodziców :tak:
wszystko sie poukłada, na pewno.. My też nie mamy jak na razie oszczędności, nad czym bardzo ubolewam, ale może i nam się w końcu poprawi i będziemy w stanie coś odłożyć ;-)
Zdecydowaliśmy się zostać tutaj, bo w Pl przez 9 lat małżeństwa wynajmowaliśmy mieszkania, nie mieliśmy nic swojego.. i chociaż była wtedy tylko Paulinka, było bardzo ciężko.. Tutaj trochę odżyliśmy finansowo, chociaż na razie bez szału ( spłacaliśmy pożyczkę w Pl ). Zdaję sobie więc sprawę doskonale z Twoich obaw i rozterek - ale tak jak pisze Weroniczka - najważniejsze mieć siebie :tak::tak::tak:

Weroniczka,

super podejście masz, bardzo mi się podoba, ja niestety jestem większą pesymistką :zawstydzona/y:

AsiaKC,

doskonała teoria ;-)

MAUREEN- dziekuje,mam nadzieje,ze wyjazd bedzie udany,zeby ylko pogoda dopisala bo nie usmiecha mi sie 5 dni w domu siedziec:( dzieci beda sie nudzic...zobaczymy- u mnie bardzo zimno!!!!!!!!!!!wstawialam wlasnie pranie z ogrodu i normalnie musze sie z plaszczem przeprosic:/

witam sie i ja....podczas krociutkiej przerwy w..sprzataniu, TAK.......dalej sprzatam i mam serdecznie dosc. Wspolczuje tej kobiecie ze na codzien musi zarabiac na chleb sprzataniem i chyba zaczne doceniac swoja prace bardziej ;-) Dzis u nas pieknie grubo ponad 20 stopni, sloneczko cieplusienko od rana, w sumie o 9 rano w cieniu bylo juz 22 stopnie :-D
mama05 - zycze milego wyjazdu, obys sie zrelaksowala i spedzila beztrosko te kilka dni!
Reszcie babeczek zycze milego dnia!

Witajcie dziewczyny!

Jestem tutaj po raz pierwszy, a "zestaw" mam chyba najliczniejszy. Nigdy się nie zastanawiałam "jak to będzie", kiedy będę miała 4 dzieciaczków - tak zakładał nasz plan "minimum". A jest... różnie. Czasami kiepsko, czasami tak cudownie, ze sama jestem w szoku, że tak może być. Kiedy jest kiepsko, to zastanawiam się jak dam radę dalej. Ale daję. I jak zobaczycie po suwaczkach czekamy na kolejne dziecko.
Trafiłam tu z polecania Zuskus - dzięki Ci bardzo.
Pozdrawiam Was. Pewnie zajrzę tu znowu

Witam Cię Joaś. Ale Ci fajnie z tymi dzieciaczkami. I to tak chyba co dwa lata pojawia się następne. Mnie się też marzy jeszcze jeden dzidziuś. Ale to może kiedyś. No chyba że się inaczej stanie i będzie szybciej.
A ja mam już czyściutki i pachnący domek więc jutro biorę się za jakieś pichcenie.

JOAS- witam Cie i Twoja piatke:tak::tak::tak:masz teraz 2na 2 jeli chodzi o plec-ciekawe Kto teraz do Was dolaczy-pisz z nami bedzie nam milo bo cenimy sobie rady innych mam ktore maja wiecej niz 2 dzieci-my z mezem zaczynamy starania od czerwca(teraz jestem na hormonach bo mam problemy z pcherzykami)nad trzecm maluchem i licze,ze wkrotce bede miala ciazowy suawczek tak jak Ty:tak:wczora dopadly mnie troche doly,ale dzis jest lepiej...kobietki troche pomogly,troche sobie poukladalam i bedzie si;-)musi bo pragne tego maluszka:happy2:pozdrawiam Cie i do napisania:-)przeslij mi tu ciazowe fluidki prosze...:tak:WERONICZKA- czesc slonko:))

Joas - witam i ogromny uklon z mojej strony!!! Naprawde podziwiam i zazdroszcze....Podoba mi sie Twoje stwierdzenie ze roznie jest... czasami kiepsko, czasami tak cudownie...dokladnie tak samo czuje, czasem gdy dzieciarnia lata i sie kloci to lapie sie za glowe i w cichosci wlasnego umyslu zastanawiam "i po co mi to bylo"...a innym razem patrze na nich i marze zeby bylo ich wiecej :-D Zapraszamy czesciej! Sama jestem ciekawa jak to jest z takimi maluchami w tak krotkiej odleglosci wiekowej, u mnie calkiem inaczej bo ja mam jedno prawie dorosle dziecko czyli inny zestaw problemow, drugi zaawansowany szkolniak a dopiero ostatni nieddlugo stanie sie przedszkolakiem. Zupelnie nie mam doswiadczeniu w wychowywaniu kilku malych babli na raz a wiec z przyjemnoscia poczytam co inne mamy maja do powiedzenia.
ufffff....jaki uplal!!! Moje dzieci rozebrane na krotko, przylatuja co chwilke na picie bo jest tak goraco. Naprawde prawdziwa letnia pogoda, Oliver pytal czy moze na plaze isc plywac w jeziorze :-D:-D:-D

reklama
Joas: :) a jaki macie plan maksimum ???

Gaja rozszerza diete :D
[video=youtube;addc8tDT7O8]http://www.youtube.com/watch?v=addc8tDT7O8[/video]

Do góry