• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Witam wszystkie panie :)

co do kopytek - to ja uwielbiam z cukrem i masełkiem jak mama ale i z gulaszem zjem od biedy :)
co do świąt - ja bardzo lubię BN a zwłaszcza przygotowania (pieczenie pierniczków, ubieranie choinki itp.) jedynie porządki przedświąteczne mnie dołują ...

ja też nie oglądam Mam Talent i tym podobnych programów - wkurzają mnie, wolę dobry film obejrzeć ;)

reklama
ja sobie skolei nie wyobrazam zeby moj m. ozdabial mi nasze choinki, wole miec nad tym osobista piecze, zreszta on chyba nawet nie za bardzo sie orientuje ktore dekoracje przeznaczone sa do danego drzewka, nie potrafilby chyba tematycznie tego dobrac ani dopasowac do poszczegolnych pokoi pod wzgl. dekoracji i motywu wiec takie sprawy naleza calkowicie do mojej dzialki. I nie mam pretensji bo uwielbiam to robic. ;-)

a ja tam nie lubie piec moge różnego rodzaju ciasta potrawy robić ale choinka należy do niego aj to bym najlepiej zamknełą dom i uciekła gdzieś na święta żeby ich nie organizować a najlepiej żeby było już po świętach

tak a propos to zrobilam wlasnie zupe krem z porow i ziemniaczkow z podrobami z indyka. Wczesniej ugotowalam bulion na tych wlasnie podrobach, innym miesie i wloszczyznie jak pieklam indyka w czwartek a teraz tylko uzylam polowe tego rosolu na baze pod zupke. Do tego swiezy koperek mniaaaam, jak fajnie pachnie :tak:

asia moglabys wiec siedziec z moim K. i ogladac te programy,ja tez lubie programy naukowe,ale wieczoramilubie sie odchamic czyms luznym
ja ogladam tylko mam talent,inne tego typu programy mnie nie interesuja jak o modelkach czy te tance z pseudo gwiazdami :-D

ja za to kocham BN:-) kocham atmosfere swiat i zarazilam chyba w domu wszystkich,mam duzo dekoracji swiatecznych,kocham piec pierniczki z dziecmi,moze przygotowywanie samej Wigilii nie nalezy do moich ulubionych zajec,bo denerwuje sie czy na czas sie wyrobie,ale jak juz wszystko jest na stole to ciesze sie juz bardzo ze swiat
do tego oczekiwanie na Mikolaja przez dzieci,rozpakowywanie prezentow mhmmm kocham swieta
co co choinki to w dziecinstwie mama tylko mi dawala choinke ubierac i przyznac musze nieskromnie,ze tylko choinka ubrana przeze mnie w moim domu mi sie najbardziej podoba:cool2: a ze od paru lat K. z dziecmi ubiera choinke to od paru lat choinka nie wyglada tak jakbym chciala,ale tragedii nie ma:-)
teraz asia juz wiem,dlaczego chcialas wyjechac na swieta

pawimi u nas w tym roku pozno rozpoczela sie kampania swiateczna w sklepach,centrach poniewaz sniegu nie ma o dziwo jeszcze :eek: zazwyczaj juz po 1 listopada sie zaczynalo szalenstwo- co mnie na poczatku dziwilo i denerwowalo,ze tak szybko,ale teraz juz nie zwracam na to uwagi

wczoraj jak odbieralam Hanie z przedszkola to zobaczylam ubrana choinke,ale jak ubrana!! zamiast bombek na choince sa zawieszone zdjecia kazdego przedszkolaka,juz oprawione w taka folie utwardzajaca zdjecie,no siwtny pomysl,do tego biale duze lampki,efekt super:-)
ja kiedys w PL zamiast bombek upieklam ciasteczka,poozdabialam i choinka wygladala tez bosko
zastanawiam sie czy w tym roku nie zrobic choinki piernikowej,ale odstrasza mnie ilosc robienia tych piernikow:shocked2: bo wiem ile co roku robie porcji a ledwo na tydzien starcza:-D

o widzisz lilka choinka moich dzieciakow w ich bawialni jest wlasnie przewaznie ubrana w pierniczki (bo to niewielka choinka ma cos okolo metra) i takie zabawki w stylu rustic - jakies mikolaje z masy solnej, ceramiczne pier dolki, i do tego drewniane duze korale. Uwazam ze dzieci choinka powinna byc wielokolorowa. Co innego nasza glowna choinka w wejsciowym salonie - to juz inna bajka, ta musi byc elegancka i ociekac przepychem. Mam na niej kolekcje ornamentow Chrisophera Radko ktore sa bardzo drogie i zbieralam je przez chwile na roznych wyprzedazach. Tej choinki moim dzieciom nie wolno ruszac:-D:-) No i jest jeszcze jedna choineczka w naszym pokoju dziennym tym polaczonym z codzienna jadalnia i ta co prawda wysoka bo na 2.5 metra ale chudziutka, ten styl choinki nazywa sie Chicago style i jest niezwykle popularny w waskich chicagowskich apartamentach gdzie nie ma miejsca na wielkie i rozlozyste drzewka. Ta zawsze ubieram na srebrno-czerwono juz od kilku lat. Pod nia tez zawsze mikolaj rzuca prezenty:tak: Juz zaczelam zacierac rece na tegoroczne przystrajanie haha!

Ostatnia edycja:
pawimi 3 choinki wow:-) tez w tym roku kupie choinke dziewczynkom dopokoju,ale malutka,bo pokoik malutki i bedzie udekorowana dzieciecymi pracami
pawimi oczekuje zdjecia tej glownej choinki,jestem ciekawa tych ozdob:-)

dziewczyny kiedy w Waszych domach ubieracie choinki? u nas przewaznie w dzien Wigilii lub dzien przed,w tym roku mysle,ze szybciej ubierzemy by sie nia nacieszyc

reklama
Jak się rozstałam z moim byłym mężem to okres świąt nie był dla mnie tym ulubionym, święta mnie nie cieszyły, na Wigilię jeździłam z córcią do moich rodziców, więc nawet choinki u siebie nie ubierałam - w ogóle nie czułam świąt.
Zmieniło sie to jak poznałam mojego obecnego męża - jak to święta bez choinki??? nawet nie wiem skąd przywiózł żywą choinkę i tak atmosfera świąt powraca co roku. Ja opanowuję kuchnię, a Alinka z tata ubierają choinkę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry