reklama

U pediatry

• Starter tematu Starter tematu MariaOla
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
No a my byłyśmy u pediatry i sytuacja wygląda tak dostałyśmy nowy antybiotyk bo od tamtego dostała pleśniawek i teraz muszę sie ich pozbyć, płuca mamy czyste generalnie mamy zmuszać ja do picia i jedzenia tylko ciekawe jak:confused::baffled:
Natalka nie była szczepiona bo " mądry " tatuś tak wszystkich poganiał " bo taksówka czeka ":wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: , że sam nie wziął plecaka z książeczkami zdrowia i kartami szczepień:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: modliłam się by żadna się nie porzygała bo nie miałabym ich w co ubrać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no i wstyd u lekarza, ze byliśmy bez dokumentacji:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dobrze, że jedziemy jeszcze w czwartek na kontrole z Emilką to się Natalkę zaszczepi:zawstydzona/y:

reklama
Agnieszka raczej nic na to nie pomożesz to jest po prostu reakcja na szczepionkę, niektóre dzieci są bardziej senne a inne bardziej pobudzone i marudliwe.....to są po prostu efekty uboczne szczepionki
racja:tak:
a mojej Lauruni wyskoczylo pelno krostek na buzi i troszke na piersiach,wygladaja jak potowki ale zobaczymy,jak nie znikna do 3 dni to idziemy do lekarza:-(

Melduję .... przyjechał na spiocha i od razu było wolne :tak: także badanie się udało :-) Jeremi słyszy i dostał certyfikat dziecka słyszacego prawidłowo :-)

Aniay, Abeja, Tynka ..... kciukaski dla was

A dla czego musiał spać??? Nadia miała robione badanie słuchu w 2 dobie i wcale nie spała tylko w pokoju musiało być cicho.

mariaOla - super ze wszystko dobrze. gratulujemy Jeremiemu pierwszego swiadectwa :-D My mamy wklejone w ksiazeczke. to badanie robili nam w szpitalu.

My też dzis po usg brzuszka
"o, tu jakieś male gazy" - pani Doktor
" pani doktor za chwil.e ich nie będzie, Zuza sadzi baki niemalze sportowo" - ja :-D

oraz po USG głowy.
" dziewczynko masz ksiażkowy mózg, nie wytlumaczysz sie nigdy że masz coś z glową, bedziesz musiala się uczyć, zeby ten dar wykorzystać" ;-)

został nam tylko neurolog 20 marca. No i zobaczymy czy nas jutro zaszczepią...

a u nas malo przyjemnie :-( Wizyta przebiegla super, pani doktor jest bardzo mila i chyba razem z mezem sie do niej przeniesiemy nawet pomimo ze daleko przyjmuje ale to jednak odswiezajace pogadac po polsku z lekarzem i latwiej wytlumaczyc co i jak, no i oczywiscie Polskie podejscie.
No i wlasnie niewiadomo czy Oliwcia nie trafi do szpitala,:-( pani doktor podejrzewa infekcje drog moczowych czego efektem jest niedowaga, ide Oliwcie jeszcze dzis zwazyc u pielegniarek na tej wadz co dotychczas bo waga u pani doktor pokazala ze wogole nie przytyla przez ostatni tydzien. Generalnie jestem zadowolona bo wreszcie ktos profesjonalnie podszedl do sprawy ale mimo wszytko troche sie boje.:-(

Nie jest zle, poszlam dzis do pielegniarki i ostatni tydzien mala zaliczyla 110g na plus czyli teraz mamy 3120

a my meldujemy sie po pierwszej wizycie u pediatry i oczywiście po pierwszym szczepieniu. Mała waży teraz 5300g czyli od porodu przybrała prawie 1200g:tak: no to znaczy , że na moim mleczku raczej nie głoduje. Tylko to szczepienie! Ja nerwowo tego nie wyrabiam! Ewelka tak żałośnie sie popłakała, że ja mało razem z nią nie ryczałam. Kumpela która jest pielęgniarką i akurat miała dyżur, aż sie ze mnie śmiała. Czemu nie wymyślą tych szcepionek np. w kropelkach tylko tak trzeba kłuć te biedne rączki i nóżki:wściekła/y:

U nas jest 4600 czyli 1 kg do przodu od wypisu ze szpitala no ale to na mieszance i na cycu swoja droga ciekawa jestem ile by przytyła jakby na cycu tylko była:confused:

My tez juz po szczepieniu. Zuzka byla odwazna i dzielna i tylko troszke pomarudziła. W nagrode dostała.... cyc :-)
Najlepsze w tym wszytskim jest to, ze dzis znó byla wazona. Ostatni raz 4 dni temu. I przez te 4 dni przybrała na wadze 200 gram.:eek:
Normalnie grubas mi rośnie :laugh2:

bosh dziewczyny wy chodujecie male giganty:)))))) moja ledwo 440 od najnizszej wagi przytyla przez 6 tygodni. Gratuluje serdecznie wszystkim gigancikom:))))

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry