reklama

U pediatry

• Starter tematu Starter tematu MariaOla
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
my tez dzis bylismy na 1 szczepieniu.. miał 2 kłocia.. w raczke i nózke.. szczepionka zwykła nie skojarzona bo miałam co do niej watpliwosci.. płakał ale teraz jest spokojny.. nastepne za 6 tygodni.. karmie piersia i przybiera ładnie.. po 3 tygodniach 4530 a po 6 tyg 5680.. mój grubasek;-)

reklama
Znalazlam;-)
poradnikzdrowie.pl - zdrowie i uroda / Ciąża i macierzyństwo / Rośnij zdrowo
hib jest przeciw pneumokokom tez:-) czyli u mnie taniocha;-);-)

Zalecane: Hib (przeciw bakterii Haemophilus influenzae), przeciw pneumokokom
chyba jednak nie. HiB jest przeciwko Haemophilus influenzae.
i wlasnie HIB i szczeopnka p/pneumokokom sa zalecane. czyli to nie jest dwa w jednym.niestety. ta p/pneumokokom kosztuje około 300zł za jedną dawke

szczepionka p/pneumokokom zwie się PREVENAR

Skakanka ja nic nie placilam bo acelularna przepisal neurolog, ta szepionka jest bardzij klarowna niz zwykla ale nie ma tych dodatkowych szczepien tak jak to jest przy skojarzonych :-(

Oj wlasnie leci reklama o szczepieniach na pneumokoki:baffled:
W ksiazeczce Natalka ma takie nazwy szczepionek pentaxim,hepavax,act hib, dtp i mmr, nie ma prevenaru.Karlam ale nie sie co lamac:tak:przeciez mozesz jeszcze zaszczepic.

Skakanka ja jednej rzeczy nie rozumiem - dlaczego u mnie trzeba placić za szczepionkę skojarzoną a u ciebie nie?
I w ogóle dlaczego te szczepionki są tak cholernie drogie :wściekła/y:? rozumiem, że trzeba za nie płacić, ale czemu aż tyle z jedną dawkę? Przecież przy takich cenach większość dzieci nie zostanie zaszczepiona na te pneumokiki i rotawirusy, bo większości rodziców po prostu na to nie stać :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

my byłysmy dzis i u pediatry i u neurologa.
Neurologcznie w sumie OK, tylko, ze Zuza za bardzo się odgina w tył, to się nazywa jakos napięcie grzbietowe czy jakoś tak. Mamy zakaz noszenia jej na rekach do siebie, bardziej musimy dbac by była w pozycji płodowej. Na jakiś czas można też klasc ja na przescieradle, zawiązanymw 4 rogach lozeczka i naciągnietym (taki hamaczek)

u pediatry byłam, bo ona wciąz podkasluje. Pediatra zbadała i diagnoza brzmiała "odczepcie się od dziecka" :tak:

kaszelek spowodowany jest ulewaniem..

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry