reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

urlop macierzyński przy pierwszym dziecku 16 czy 18 tygodni??

rozum podpowiada, że jest tak jak mówi Leyna, z informacji które czytałam w internecie też, ale jak trzem dziewczynom z tego wątku mówią że jest inaczej.... to chciałabym w to wierzyć, dalej się łudzę że to prawda....:laugh2:

reklama
Aga ale w tym artykule jest tylko informacja, że Sejm wydłużył urlop o 2 tygodnie. Nie ma info, że Prezydent już podpisał.
Ja wczoraj miałam w ręku Gazetę Prawną. I tam jak byk było napisane, że po podpisaniu ustawy przez Prezydenta, musi sie ona ukazać w D.U. , musi upłynąć 2 tyg. od ogłoszenia i dopiero wtedy wchodzi ustawa w życie. Nigdzie nie widziałam informacji, że Prezydent już podpisał. A skoro nie podpisał...

dobra informacja dla nas. urlop macierzyński wydłużony. byłam u siebie w kadrach i juz wszystko wiem jeślu urlop nie kończy sie przed 30,11 to załapujecie sie na te 2 dodatkowe tygodnie .i tak na przyklad w starym wymiarze urlop konczył mi sie 04,12 a teraz mam przedłuzony do 18,12.

Jejku jak czytam ten watek(mnie nie dotyczy) to serce się kraje, dziewczyny strasznie wam współczuje że musicie juz zostawic swoje maleństwa:no: nasza polityka prorodzinna jest do bani, nie wyobrażam sobie zostawić teraz Ami nawet z babcia na 8 godzin:-(ja bym sie zaryczała i roztrzesła z niepokoju a mała zadarła bo by musiała byc bez jedzenia bo butelki nie tknie:sick: to jest straszne, bardzo ,bardzo wam współczuje,ten kto wymymyslił taki krótki macierzyński albo nie ma dzieci albo żadnego instynktu macierzyńskiego:no:

mada masz całkowitą rację!!
strona prezydenta zaktualizowana, wygląda na to że podpisał 24 listopada, ale czy tą ustawę??

strona prezydenta zaktualizowana, wygląda na to że podpisał 24 listopada, ale czy tą ustawę??

Wychodzi na to, że to TA ustawa. Tylko czy ona juz się ukazała w Dzienniku Ustaw? Trzeba pamiętać, że będzie obowiązywać dopiero 2 tygodnie po ukazaniu się w D.U.

obowiązuje już na 200% tylko dla mam którym urlop nie kończy sie przed 30,11!!

reklama
Moja ksiegowa dzwonila do rzeczniczki ZUS i niestety nowelizacja ustawy mnie juz nie obejmie. Musi minac 2 tyg. od czasu ogloszenia w Dz. U., zeby weszlo w zycie, a jeszcze nie zostalo to opublikowane, tylko prezydent podpisal. Skad masz Aga takie informacje, ze na 200% obowiazuje ???

Do góry