Aneta_Opilowska
Kończymy Drugi Trymestr
Zrobilam. Juz jakis czas temu. Razem z testem PAPPA, na ktorego wyniki czekam jak na szpilkach.....
A samo USG wyszlo tak.
Glowna masa kosmowki w przedniej scianie macicy bez odwarstwienia, poza ryzykiem przodowania.
Ilosc plynu owodniowego prawidlowa.
Struktury dostepne w badaniu bez nieprawidlowosci.
NT - 0,8 mm
NB (+)
FHR 164'
Lekarz powiedzial ze dobrze wyszlo, ze to ciaza ksiazkowa.... ale ja i tak drze i sie od czasu do czasu dnerwuje..... Jeszcze troszke i sie dowiem wiecej
A samo USG wyszlo tak.
Glowna masa kosmowki w przedniej scianie macicy bez odwarstwienia, poza ryzykiem przodowania.
Ilosc plynu owodniowego prawidlowa.
Struktury dostepne w badaniu bez nieprawidlowosci.
NT - 0,8 mm
NB (+)
FHR 164'
Lekarz powiedzial ze dobrze wyszlo, ze to ciaza ksiazkowa.... ale ja i tak drze i sie od czasu do czasu dnerwuje..... Jeszcze troszke i sie dowiem wiecej

, jestem w 6 t.c.. Mieszkam w Szwecji, gdzie opieka nad ciężarną jest raczej skąpa i ogranicza się do kontaktów z położną, dlatego cieszę się, że na jutro wypada od dawna zaplanowany wyjazd do Polski i mogę zrobić pierwsze badania i usg :-). Nie mogę się już doczekać, ale jestem ciekawa czy Wy tez denerwowałyście lub denerwujecie się przed pierwszym usg? Podekscytowanie miesza się z niepewnością...czy będzie widać zarodek, a jeśli nie, to czy jest za wcześnie, czy w ogóle go nie ma...i.....koszmarny scenariusz brrrrrrrr. A może będzie super i zobaczę serduszko...
...Hmmm w moim przypadku nie moge powtórzyc usg np po tygodniu, bo w tak wczesnym okresie w Szwecji mi nie zrobią, ale mam nadzieje, że będzie dobrze. Piszcie, Witam, Całuje i Pozdrawiam