reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

my też już po wizytce:-) badania przesiewowe b. dobrze, przezierność karkowa tylko 1, 7cm, kości jarzmowe w porządku;-)moja gin nawet nie patrzyła na płeć, bo mówi, że to mało wiarygodne na tym etapie-szkoda:-( poza tym dzidzia wierciła się bardzo, machała rączkami, nóżkami, widzieliśmy nawet paluszki:-) wymiar dwuskroniowy 3,1cm. Maluch nie mieścił się już w kadrze, gin powiedziała, że na tym etapie już nie mierzy się długości dziecka. musimy się wybrać z mężem na badanie 3D, żeby w końcu usłyszeć bicie serducha, zobaczyć te wszystkie przepływy naczyniowe-bo to trzeba mieć kolorowego dopplera, a moja gin nie ma:dry:

reklama
Również gratuluję wszsytkich satysfakcjonujących wizyt USG :tak: Jeszcze kilka tygodni i wszystkie będziemy znać płeć naszych maluszków :-)

my też już po wizytce:-) badania przesiewowe b. dobrze, przezierność karkowa tylko 1, 7cm, kości jarzmowe w porządku;-)moja gin nawet nie patrzyła na płeć, bo mówi, że to mało wiarygodne na tym etapie-szkoda:-( poza tym dzidzia wierciła się bardzo, machała rączkami, nóżkami, widzieliśmy nawet paluszki:-) wymiar dwuskroniowy 3,1cm. Maluch nie mieścił się już w kadrze, gin powiedziała, że na tym etapie już nie mierzy się długości dziecka. musimy się wybrać z mężem na badanie 3D, żeby w końcu usłyszeć bicie serducha, zobaczyć te wszystkie przepływy naczyniowe-bo to trzeba mieć kolorowego dopplera, a moja gin nie ma:dry:

Dobrze ze z dzidzia wszystko ok

Dziękuję bardzo za wszystkie gratulacje :tak:.

Ewcik to teraz tylko pozostaje cieszyć się z przebiegu ciąży :tak:.

my byliśmy w piątek na usg. Serce wali jak szalone, nosek piękny, NT 1,5mm. Tyle tylko, że dzidzia malutka, tylko 45mm, lekarz mówi, że powinno być już większe :(
Małżonek stwierdził, że więcej nie idzie ze mną na usg, bo za bardzo go to stresuje :p

my byliśmy w piątek na usg. Serce wali jak szalone, nosek piękny, NT 1,5mm. Tyle tylko, że dzidzia malutka, tylko 45mm, lekarz mówi, że powinno być już większe :(
Małżonek stwierdził, że więcej nie idzie ze mną na usg, bo za bardzo go to stresuje :p

A w którym tygodniu bylas przy badaniu?Ja miałam usg w 11 tyg i 5 dniu ciąży i dzidzia miała 51 mm i to była norma dla tego tygodnia ciąży/

reklama
wg OM zaczynam jutro 14 tydz, a usg było robione w ostatni piątek. Martwię się, bo od początku dzidzia bardzo wolno rosła, od 5-8 tyg urosła tylko o jakieś 4mm, dopiero później troszkę podrosła, ale też jak widać, nie za dużo :(

Do góry