reklama

USG- Marcówki 2010

Ja dopiero w tym tygodniu poczułam pierwsze ruchy wieczorkiem, ale takie słabiutkie. Mam nadzieję że to były ruchy, taki jakby kopniaczek a potem pod ręką czułam takie lekkie wubulwienie

reklama
Moja kruszynka tez szaleje.I raczej trudno miec watpliwosci.Normalnie smiac mi sie chce co ona tam wyprawia.Od 3 dni istne szalenstwo.Z moim stwierdzilismy ze moze party urzadza.Szczegolnie jak na lewym boku leze:)
Ale niech sobie robi co chce,ciesze sie ze ja czuje to jestem pewna ze wszystko ok:tak::tak:

Ja takich ruchow jeszcze nie czuje i kopniakow tez nie jak narazie czuje takie bulgotki i jakby mi tam ryba plywala czesto jest to nisko na brzuchu nie raz troche wyzej :) co tez nie raz czuje to jak mnie tam gilgota czy cos podobnego i takie jeszcze inne cos ale nie potrafie opisac moze to takie delikatne kopniaki :)

Ten program dzisiaj byl tez o ruchach .Od 30 tc dzidzia jest juz spora i jak w brzuszku rozrabia to trzeba z nia komunikowac :) tato do niej mowil i ja wolal i klepal mama po brzuchu tak delikatnie w jednym miejscu i wtedy dzidzia podchodzi do tego miejsca i albo noga albo reka albo inna czesc ciala tam jest i wtedy sie daje i chce zeby ja glaskac :) wszystko to sa badania ,ktore zostaly przeprowadzone w klinice we Fracji .Bylo jeszcze wiele innych ciekawych rzeczy np to ze dziecko ma 5 stanow spania ,jednym z nich waznym jest taki stan ze spi jak kamien i nic go nie obudzi inne to takie bardziej drzemki ,dziecko kojarzy glos mamy ito wiemy ale zaraz po narodzinach ciazko mu przypomniec sobie glos taty cos tam kojarzy ale nie wiele :)
Cieplo ,milosc i pieszczoty mamy sa najwazniejsze :)
Bedac w ciazy i spozywajac posilki to my mamy decydujemy o smakach o tym co ono bedzie potem lubialo a czego nie .
Jedzac ,pijac slodkie np czekolada dziecko dostaje takiej fazy milej fazy jest bardziej pobudzone i dlatego zawsze po slodkim zwieksza sie jego aktywnosc :)
wody plodowe to jak "zupa" o roznorodnych smakach i zapachach ,dziecko potrafi je rozruzniac i wybiera te ktore mu smakuja :) czadowy film :)

Mąż mówi że zadarty jak u mamusi ;-)
czytałam że dzieci mają zadarty nosek by się im lepiej oddychało przy cycusiu... ale skoro jest taki jak u mamusi to pewnie tak zostanie :-D

byłam w czwartek na usg, ale niestety płci nadal nie znam... :sorry: wógole lekarz ma problem ze znalezieniem tętna, bo mam łóżysko z przodu.
Mam do was pytanie; jak się wykonuje cesarskie cięcie jak się ma łożysko na brzuchu?? Przecinają łożysko?? :confused2: jakos nie potrafie sobie tego wyobrazić, z duże prawdopodobieństwo że będę mieć drugą cesarkę. A i jeszcze cztałam że jak się ma z przodu łożysko to gorzej wyczuwalne są kopniaczki... :eek: szkoda:-D

No chyba tną łożysko? W końcu nie będzie dłużej potrzebne. Ja slyszałam że jak jest na przedniej ścianie macicy to łatwiej wyczuć kopniaczki... już sama nie wiem.
Mój Dzidziuś też taki wstydliwy :-D

Naught& happy - fajny kosmita :-D

Mój synek w czasie badania powiedział że Groszek jak małpka wygląda :-D I w sumie to ma rację!

AsiaKC dziękujemy bardzo :-) miło nam niezmiernie.

Justyna, w pasku narzędzi (nad wpisywanym tekstem) masz ikonkę w kształcie spinacza 'załączniki'. Klikasz i wyskakuje Ci opcja 'prześlij plik ze swojego komputera'

Voila ! :-)

Powodzenia ;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry