Ja takich ruchow jeszcze nie czuje i kopniakow tez nie jak narazie czuje takie bulgotki i jakby mi tam ryba plywala czesto jest to nisko na brzuchu nie raz troche wyzej

co tez nie raz czuje to jak mnie tam gilgota czy cos podobnego i takie jeszcze inne cos ale nie potrafie opisac moze to takie delikatne kopniaki
Ten program dzisiaj byl tez o ruchach .Od 30 tc dzidzia jest juz spora i jak w brzuszku rozrabia to trzeba z nia komunikowac

tato do niej mowil i ja wolal i klepal mama po brzuchu tak delikatnie w jednym miejscu i wtedy dzidzia podchodzi do tego miejsca i albo noga albo reka albo inna czesc ciala tam jest i wtedy sie daje i chce zeby ja glaskac

wszystko to sa badania ,ktore zostaly przeprowadzone w klinice we Fracji .Bylo jeszcze wiele innych ciekawych rzeczy np to ze dziecko ma 5 stanow spania ,jednym z nich waznym jest taki stan ze spi jak kamien i nic go nie obudzi inne to takie bardziej drzemki ,dziecko kojarzy glos mamy ito wiemy ale zaraz po narodzinach ciazko mu przypomniec sobie glos taty cos tam kojarzy ale nie wiele

Cieplo ,milosc i pieszczoty mamy sa najwazniejsze

Bedac w ciazy i spozywajac posilki to my mamy decydujemy o smakach o tym co ono bedzie potem lubialo a czego nie .
Jedzac ,pijac slodkie np czekolada dziecko dostaje takiej fazy milej fazy jest bardziej pobudzone i dlatego zawsze po slodkim zwieksza sie jego aktywnosc

wody plodowe to jak "zupa" o roznorodnych smakach i zapachach ,dziecko potrafi je rozruzniac i wybiera te ktore mu smakuja

czadowy film