reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

USG - nasze małe październikowe Słoneczka

EVOSKA-super, super kawal chopa w Tobie sie rozwija ;)
Ciesze sie ze wreszcie doznalas tego uczucia radosci jakim jest zobaczyc malenstwo na usg-ja tesik sie poplakalam ;D
a powiedz mi czy u Was w Anglii tesik rodzi sie w domu, przy poloznej i lekarzu rodzinnym czy w szpiatlu?

reklama
Evoska moje gratulacje synka :) ... super ze w koncu sie doczekalas i zobaczylas swojego brzdaca :) ... i niech mi ktos powie ze jest cos piekniejszego niz widok swojego malenstwa na ekranie ;)

Mamuśki powiedzcie kiedy macie USG połowkowe, tzn w którym tygodniu ciąży ??
Ja jestem zapisana na 12 czerwca, w dniu w którym moje kochanie przyjezdza, bo chce żeby też zobaczył naszego bąbelka. To będzie dokładnie 23w2d. Wiem że połówkowe robi się między 20 a 24 tygodniem, ale czy to momo wszystko troche nie poźno ?? Aha i czy połówkowe może być 3d/4d ?? Ja własnie na takie się zapisałam.
Muszę spytać gina o to, ale wizytę mam dopiero 21 maja i dlatego najpierw pytam Was.

MałaMi Ja bede mialam tez tak jak Ty , na przelomie tygodnia 23 -24 :) ... wiec mysle ze jesli juz dwoje gin tak postanowila, wsio w porzadku ;D .. a czy 3D/4D mozna to oj nie wiem ::) ale czemu nie .. przeciez to tez USG a nawet lepiej widac :)

ja mam polowkowe u mojego gina 30 maja (czyli w trakcie 21 tyg). potem ma mnie wyslac na usg 3d/4d genetyczne ok. 23 tyg, ale nie wiem, czy to nie bedzie za pozno ... w necie pisza bardzo roznie o usg genetycznym - raz, ze do 21 tyg. trzeba zrobic, raz ze do 24 ... sama nie wiem, chyba zadzwonie do gina i pogadam z nim.

Ja już miałam usg genetyczne to które się wykonuje w 1 wszym trymestrze, ale przyznam nie wiem ilu wymiarowe ono było ::) Bogu dzięki wszystko wyszło że z maluszkiem jest oki, tzn ten fałd karkowy odpowiedni, kość nosowa też jest więc odetchnęlismy z mężem, zwłaszcza że maluch nas długo trzymał w niepewności nie chcąc sie do nas obrózcić karkiem ;D
Przy okazji dołączam (postaram się dołączyć) foteczkę maluszka z ówczesnego usg czyli z 13 tygodnia
pict04048np.jpg

reklama
Do góry