reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

USG - nasze małe październikowe Słoneczka

Ines - to urządzenie daje fantastyczny efekt - serducho Twojej kruszynki pełną parą
Słucham co chwilke i wyobrażam sobie że mój chomiś - (tak nazywa go mąż) też takie dzwięki wydaje

reklama
Ines jestem pod wrazeniem :) ... serdusio pieknie bije :) ... ja swojej dzidzi sluchalam w zeszly czwartek ... oby wiecej takich wrazen :)

Paulinko ja tez mam kolejna wizyte 9 maja :) i oczywiscie doczekac sie juz nie moge ;) .. caly czas znajduje sobie jakies zajecia zeby mi szybciej dni mijaly ;D

Oj MoniQa, mnie to jakos nic nie wychodzi, siedze non stop w domu ewentualnie po zakupy pojade.....mam strasznego leniwca we mnie, a do usg staram sie nie stresowac jak na razie....bo jak mysle to krew mnie wzburza, gdyz ja chce miec usg a ponoc nie robia tego wiecej niza 1-2 w ciazy, a ja juz mialam 2 :mad:
Dlatego poczekam do 9 maja, do 14:10 a po wsyztkim Wam opisze co bylo.

Paulinko wszystko da sie zrobic .... napewno bedziesz miala jeszcze USG :) .. ja juz w sumie mialam .. yyy .. 5 razy ;D ... 9 maja kolejne.. wiem napewno, bo zapisala w karcie ze koniecznie USG, zeby moj maz dzidzie zobaczyl ;) ... niom ale nic .. cierpliwie czekamy na relacje z wizyty :) buzka :)

ojejku jake piekne te usg dziecinki, ja swoj pierszy scan mialam miecw 12 tym tyg ale lekarz nie wyslal list do szpitala
hmmm;( (london) a teraz mam date na 9 maja i jestem cala podekscytowana - babelek juz sie rusza i daje znaki mamusi
a ja i taksie boje ze jak pojde do szpitala to w brzuchu nic nie bedzie buuuuu
pozdrawiam

EVOSKA bez stresu, jesli czujesz malenstwo to sama wiesz ze jest w Tobie. Napewno doczytalas nasze posty i wiesz ze kazda z Nas panikowala i nadal panikuje przed USG. Wiec bez stresu, bo to nie zdrowe dla dziecka.
Relaxuj sie i odpoczywaj, a wszystko bedzie dobrze. A teraz na kiedy masz wizyte?

to bedzie druga wizyta 09 maj tuz tuz
pierwsza byla 5 min rozmowa z GP
dziwne 17 tydzien i pierwszy scan - troche tu olewaja prace;)
pozdr

Oj EVOSKA nie wiem czy czytalas moje posty na temat ciazy w Holandii, ale w skrucie cala Europatraktuje ciaze bez emocji tylko w Polsce i na Wegrzech podchodza do tego ze skakaniem nad pacjentka.

Nie martw sie , damy sobie rade na tej obczyznie.

wlasnie pozwolilam sobie zajrzec na warz watek,bo dwie laski zanm ktore sa pazdziernoweczkami i mieszkaja w UK czyli Evoska i Kallusia,dopinguje wam szczegolnie.A fotki z USG SA NIESAMOWITE.
EVOSKA CZEKAM NA TWOJEGO SZKRABA ;)

reklama
No i wrucilam i jestem zalamana. Jedyne co moja polozna zrobila to wywiad jak sie czuje, obejrzala moj brzuszek (az 5 minut) i powiedziala ze bole to normalne i dopuki nie ma krwawien to wsio jest dobrze. I to byla cala wizyta!!!!!
Jesli chce miec usg to w 20 tc przeprowadza szpital ale musze najpierws ie dowiedziec czy moje ubezpieczenie pokrywa koszt tego czy nie. A jesli chce poznac plec to sa prywatne gabinety ktore wykonuja usg wszelkiego rodzaju i tam za oplata mozna poznac plec!! Koszt usg 2D to 80 euro.
Wychodzi na to ze czekam na wakacje w Polsce i wtedy za 150 zlotych bede miec usg 3D plus DVD i Video.
Naprawde padam, jestem zalamana, sposob podejscia do ciazy w Holandii to paranoja. Cieszcie sie ze Wy macie tak pelna opieke.
:( :( :(

Do góry