reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

USG - nasze małe październikowe Słoneczka

Aga innej wiadomosci sie nie spodziewalam :) ... no to juz dzidzia duza jest .. u mnie w 16 tyg. obwod glowki dzidzia miala 30 mm ;) ... poglaskaj brzuchol ;)

Nadia napewno bedzie w porzadku :) nie denerwuj sie :)

reklama
Łatwo się mówi nie denerwuj, dobrze wiecie ;D Ale jestem dobrej mysli. Jednak przed samym wejściem do gabinetu mam takie nerwy, ze jak mi gin mierzy ciśnienie to czasem skacze nawet do 140/90 ;D , a normalnie to mam 108/70 :laugh:

Dzięki dziewczynki

Na pewno na wizytach dowiecie sie równie wspaniałych nowin, że Wasze maluchy sa zdrowe i wszystko maja na miejscu.

A może dowiecie sie czegoś jeszcze??? Mój maluch nie chcial pokazać co ma między nóżkami.....

Hmm ponoć to róznie bywa, zalezy to od umiejętności lekarza, od jakości usg, no i od tego czy dzidzia pokaże te okolice podczas wizyty ;) Ale czytałam że już w 18 tygodniu mozna sie dowiedzieć płci dzidzi :)

A ja właśnie umówiłam się na USG 3/4D... Na przyszły poniedziałek 29.05 na 18 ;D Robię to USG w celu głównie pamiątkowym :-[ Chociaż zawsze jak inny lekarz obejrzy dzidzię to tez będę spokojniejsza... Co czworo oczu to nie dwoje ;) Mają tam oceniać bardzo dokładnie budowę dzidziusia i budowę oraz sprawność serduszka. Wszystko zapisywane jest na CD. Mam nadzieję że warto... A dziś mam USG połówkowe u mojej gin :) Oby było wszystko ok...

Agnieszka18 podobno najlepiej robić USG 3/4 D właśnie ok 20 - 24 tc... podobno wtedy najlepiej widać i super fotki są ;)

tez wlasnie slyszalam ze USG 3D/4D najlepiej robic pomiedzy 20 a 24 tyg. :)  ... ja sie tez wlasnie zastanawiam czy robic i gdzie ;)

reklama
Jestem po USG połówkowym! ;D To dziewczynka ;D Mamy śliczną, kochaną i baaardzo ruchliwą córeczkę Mariczkę ;D USG wyszło super. Maleńka jest zdrowiutka prawidłowo rozwinięta na swój wiek i bardzo bardzo ruchliwa. Machała łapkami nózkami, turlała się z boku na bok kopała, przysiady robiła i wiele innych wygibasków podczas USG  :laugh: :laugh: Cudowny widok! :) A no i Maleńka ma długie nóżki :) Cały rozwój na 19w5d a kość udowana 20w4d ;) hihi długonoga laseczka ;D Ciekawe po kim... chyba po mężu  :D

Do góry