reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

USG Naszych maleństw...

Gosiu daj znać jak poszło!!

A ja wczoraj zaliczyłam 5 usg, zastanawiam się czy nie jest tego za dużo? Ile wy razy miałyście?

reklama
ja w sumie juz 4, w 11tc,potem dwa razy dzien po dniu w 13 jak bylam w szpitalu,potem tatko mi robil w 17,i za tydz pojde na polowkowe,to tez bedzie 5:-)

Blanes ja miałam chyba już z 6, 3 robili mi jak byłam w szpitalu-ponoć to nie jest szkodliwe w dzisiejszych czasach i z dzisiejsza aparaturą

Usg ok, dzidziunia rosnie i rozwija sie ok. ma 420g.,wymiary prawidłowe jak na 21tc.:tak:

efilo czekamy na odpowiedz ani ale z tego co wiem na swoim przykladzie i jak to wyglada z innymi babkami to trudno czasem stwierdzic czy dziecko bedzie duze. mojej kolezance mowili ze bedzie baardzo duzy chlopak i rozwazali cesarke nawet a mial 3700g i 53cm a mi mowili ze rozmiary przecietne a Ciri miala 3680g i 61cm hmmm. wiec ani z dlugoscia nie trafili ani z waga. aha wage oblicza sie za pomoca wymiarow z usg a wiadomo ze jedno dziecko moze miec mniej tluszczyku czy ciezsze kosci czy inne umiesnienie i juz waga sie nie zgadza. a tego maszynka nie bierze pod uwage....

Przed porodem USG wykazywalo wage 4,4 :)szok: ) kg +/- 10% (nie musze wspominac ze bylam lekko przerazona) - czyli zmiescili sie w przedziale.
Ale gdyby porod "nieszedl" mogliby podjac decyzje o cesarce wlasnie na podstawie wyniku USG z obawy przed zbyt duzym dzieckiem do porodu naturalnego.

Czy wszystkie czerwcóweczki już po USG połówkowym???
Bo ja mam dopiero 7 marca i martwię się czy to nie trochę za późno :zawstydzona/y:
No i jak ja jeszcze tyle wytrzymam?

reklama
Do góry