reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Usg

olga9

Zaciekawiona BB
Kochane strasznie sie boje ze mój dzidziuś urodzi sie chory . Dzisiaj usg 11 tydz + 3 d . Mierzy 45 mm . Na zdjęciu uszka są tak nisko usadzone i podbródek jest taki wklęsły :-( strasznie sie martwię lekarz nic nie powiedział ale sama zauważyłam to na zdjęciu
1470156791-0kgofn.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Boze widzisz i nie grzmisz. ..

Nie mogę czytać czegoś takiego. .
Najpierw zobacz jak z tygodnia na tydzień rozwija się dziecko potem się zastanow 10 razy zanim cos napiszesz
Dziecko zmienia się z miesiąca na miesiąc ja w 16 jak widziałam w 4d to robił się dopiero do dzidziusia podobny i był dziwny a w 20 juz jak dzidziuś wyglądal nie to dziecko śliczny jest juz:)
Wszystko zaczyna się dopiero u Twojego bobasa ksztaltowac
Uszy nie beda jeszcze takie jak powinny. ....
O wadach lekarz moze powiedzieć Ci na badaniu genetycznym które robisz między 11 a 12 tyg najlepiej w 12 i na połowkowym w 5 miesiącu
Lekarz wtedy będę Ci dzidzie wzdłuż i wszerz i wyklucza wady...
Nie wiem jak Ty widzisz na zwykłym szarym usg takie rzeczy to tylko w 4d można. ...
Poczytaj sobie jak z tygodnia na tydzień rozwija się dziecko i jak wygląda bo odrazu do noworodka podobne nie będzie.
Na początku dzidzue wydaje się dziwna na takich zwyklych zdjęciach
Mój na początku też miał dziwne uszka poszłam miesiąc później i już ładne uszy mial:)
Lekarz jakby widział że coś nie tak to chyba by Ci powiedział
Kiedy masz gentyczne?

Ostatnia edycja:
Rozumiem Twój niepokój o bobasa ja też miałam tak przed każdą wizytą do tej pory Ale nie ma co sama siebie stresować wymyślać sobie jakieś rzeczy bo wszystko będzie ok:)
A stres też wpływa na dzidzue

Ze co?
Po pierwsze zmień lekarza bo to jakiś konowal za przeproszeniem.
Po drugie każdy dobry lekarz powie Ci że to też najważniejsze badania w ciazy to w 5 miesiącu i 30 tygodniu
Poczytaj na necie co To za badania
To ze Ty jesteś zdrowa nie znaczy ze dzidzia nie ma Wad
Pownnas się z tym liczyć jak staralas się o dziecko zwykłe ust nic Ci nie powie
Ja bym nie mogła spać jakbym nie zrobiła Ruch baran
Nie wiem czy chodzisz na bez bo ja prywatnie
I lekarz sam powinien Ci te badania zrobić bo to obowiązkowe badania w nfz chyba że nie ma dobrego sprzętu to idź prywatnie bo na starym Ci nie zrobi dziewczyny tak robia
To nie wykrywa tylko zespoły downa tylko inne różne wady i choroby
Serduszko itp
Przedziernosc karkowa to bardzo ważne badanie
Na genetycznnym w 12 lekarz powie Ci czy moze ma mieć wady bo dzieci z zespołem Downa w 1 trym jej nie mają przeważnie kosci nosowej a na polowowym w 20 powinna mieć z 5 mm bo jak ma 3 albo 2 to też wadą jakas
I kobieto nie pytaj lekarza tylko umow się prywatnie bo mi od razu dwóch lekarzy zaznaczyli ze to najważniejsze badania w ciazy
Tak się martwisz i dmuchasz a takiego badania nie zrobisz
Koleżanka nie zrobiła i dzidzia okazało się ze ma wadę serduszka jakby zrobiła to by coś Jeszce zrobili a tak to mała się urodziła z chorym serduszkiem..

Chodzę prywatnie do bardzo dobrego ginekologa który jest ordynatorem na oddziale ginekologi w szpitalu wojewódzkim w Gdańsku Mam do niego zaufanie. Ale sAmej mi nie daje to spokoju . Gdyby było cos nie tak to pewnie by mi powiedział

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Zwukle usg nie powie Ci czy bobas ma wadę chyba ze Ci sprawdził na swoim sprzęcie zapytaj go o to..
Kazda ciezarna to robi.
Bo naprawdę to ważne nie oszczędzaj na dziecku
Ja mam 21 lat.
I tez chodzę do prywatnej kliniki.
Polowkowe na pewno będziesz musiała zrobić .
Na jakim sprzęcie ogladasz bobasa?
Ja na tv normalnie i tam mi odrazu sprawdza i przelacza na 4d:)
Jak nie przełączy sam to popros go tak w 20 tyg zobsczysz jaka dzidzia juz ladna będzie:)
Kiedy masz wizytę? Bo to badanie trzeba gora do 13 tyg chyba zrobić

Wydaje mi się, że jeśli brat narzeczonego ma zespół Downa to przysługują Ci darmowe badanie genetyczne.
Dziwne że chodząc do dobrego gina nie zostałaś o tym poinformowana.

reklama
Agnesis mnie tez to dziwi. .
Ale darmowe chyba po 35 roku?
Niby na nfz jest darmowe ale odsylaja prywatnie i tak bo sprzętu nfz nie ma dobrego bynajmniej u mnie.
Ja placilam za to i za polowkowe po 250 zl i nie zal mi dla synka mojego
:)

Do góry