• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

utalentowane staraczki :) hafty, szydelko, rysunki i inne :)

Och Dotka, jakie ładne, to ostatnie chyba podoba mi się najbardziej. Ten motyw róży to z jakiegoś szyfonu? I widzę, że bibułkowe kwiaty wychodzą - coraz ich więcej :)
No i zazdroszczę pomocnika :) Też bym takiego chciała, niestety czasem dysponuję tylko teraz, a jak chodzę do pracy to nie mogłabym się nim zajmować przez cały dzień. Ani mój P. Śliczny psiak :)
Gratuluję zakupów, ja kupiłam sobie tylko szydełko i zamówiłam włóczkę - na sweter dla mojego P. :) Zobaczymy co mi z tego wyjdzie :)
W hurtowni nie byłam - nie zdążyliśmy.
Martusia, i jak tam, wyschło? Bo strasznie mi się te Twoje dzieła spodobały. A kot z bąblem nie będzie ładnie wyglądał? Bo może ciekawie. Na czym je układasz w piekarniku? na ruszcie, czy na blaszce? Bo mi od spodu raczej ostatnio równe wyszły - w sumie nie wiem od czego to zależy, bo kiedyś znowu bułkowate. A suszę w około 100 stopniach, do skutku, sprawdzam stukając :)

reklama
Śliczne pudełeczka i piesiunio też! jak się wabi?

Ja zaraz chyba zrobię sobie zakupy na tej aukcji co podałaś... tylko, że jakoś żadne okazje mi się nie szykuję żeby komuś np kartkę wysłać... ale może na zaś porobię ;)
Może doradzicie co kupić na początek?

Basiu-razem napisałyśmy :) Bąbel wyszedł na kocie od spodu więc raczej by krzywo wisiał... suszyłam na blaszce... teraz leżą na ruszcie.... Jak były na 50stopni to było ok-jak potem na 100 wzięłam to tak urosły... może muszę dawać mniejszą temp...
Moje figurki pochodzą z tej strony co podaałam wczoraj-zaglądałyście? Mnóstwo pomysłów i inspiracji, pokazane po kolei jak robić... i to nie tylko masa solna, ale dosłownie wszystko!!!
Jeszcze mi masy zostało więc i dziś coś chyba zrobię-może kota, ale chudszego [bo mój wyszedł dość grubawy]...

Ostatnia edycja:
Basiu te male rozyczki z bibuly :) a ta naklejona to z wstazki kupionej na metry :)
Cieszę się że pudełeczka się podobają, będę musiała zrobić jeszcze 3 duże, chyba 2 małe i 2 kartki chyba

Ja u tego Pana kupowałam różne wstązki atłasowe, wstążkę ażurową, różne aplikacje na metry kwiatuszki, obraczki, podkowy, amorki, golabki itp, perelki na sznurku, listki laserowe a i klej Magic rewelacja wszystko nim kleje po wyschnieciu jest bezbarwny i elastyczny super trzyma

Ostatnia edycja:
Przede wszystkim pozwolę sobie zdziwić się - Dotka, czy ta bardzo młoda osoba pomagająca pieskowi w prezentowaniu zdolności to Ty??? Bardzo młoda jesteś, a w każdym razie tak wyglądasz :) Tą stronką pieskową dostarczyłaś mi rozrywki na dzisiejszy wieczór - najfajniejszy filmik to o hapsie a zdjęcie z praktycznie samym nosem urzekło mnie :)
A z tą wstążką to tak właśnie myślałam, że to jakiś materiał - super efekt, naprawdę.
Ja najpierw muszę się zarejestrować na Allegro, bo mi tak schodzi i schodzi, ale jednak warto - jutro się zarejestruję, a potem zakupy a może coś też wystawię...?
Martuś, czyli od nowa robisz? No przecież ja się nie doczekam, jajko zniosę czy coś ;)
A na tą stronkę zaglądałam, rzeczywiście można sporo czerpać - i tworzyć, tworzyć, tworzyć :)
Miłego wieczoru życzę :)

Na razie zamówiłam włóczkę (do odebrania w przyszłym tygodniu) i będę sweter dla męża robić :) A na szydełku to może jakieś zabawki? Miś, myszka, słonik? Pomyślę, ale na jutro to może jakieś pudełeczko zrobię, troszkę może inne niż Dotkowe :)
No i całe szczęście że tamte figurki dalej suszysz, uffff... odetchnęłam :)

O to czekam na foty pudelka :D ja na tamtej str chyba widzialam zakladke do ksiazki na szydelku to moze bym ja babci zrobila-musze znalezc i zobaczyc jak wyglada :)

reklama
O, zakładka to też fajny pomysł i można ją w różny sposób ozdobić :)
A ja jak skończę pudełeczko to oczywiście natychmiast pokażę - wszystko jedno jakie wyjdzie :)
I jeszcze frywolitki mi się podobają - powoli dojrzewa pomysł, żeby się nauczyć je robić, ale to takie specjalne wrzecionko jest potrzebne. Zobaczę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry