reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

☃️ 🎄W grudniu przy choince nadzieja w nas rośnie,by wreszcie dwie kreski powitać radośnie 🎁

reklama
Dziewczyny okazało się że jutro nie bede mogla wykonać badań i dlatego poleciałam dzisiaj , przyszedł wynik progesteronu 3 dni temu było 32.58 a dzisiaj jest 30.55 nadal podwyższony ale spada ... Więc chyba nie mam co nawet więcej testować :(

Dobra , napisałam do was jako pierwszych 😂 pozniej wbiłam w google , bo te moje wyniki to samowolka , po prostu ściągam od Was co robicie i kiedy ... I tylko uczę się z Waszych doświadczen ... jak się staraliśmy wcześniej przez ponad 3 lata to żaden lekarz nawet nie zlecił mi badania progesteronu...
Teraz przeczytalam ze moze się wahać nawet w ciągu dnia .

Wiesz co ciężko jednoznacznie rzucić nazwisko bo jak się rejestrujesz przez portal pacjenta to są co chwila inne nazwiska, sprawdzam mniej więcej opinie, ale trzeba szybko bo na teleporadę szybko znikają wizyty i pojawiają się nowe z innymi nazwiskami :D dzisiaj trafiłam jakąś spoko lekarkę dała mi skierowanie na betę mimo, że widziała badanie z piątku, a na szczęście z wczoraj jeszcze nie 🙊 i jeszcze na usg sama z siebie mi dała skierowanie 😃
powiem szczerze, że też mało korzystam, a przecież po coś się płaci. W lipcu przy biochemie wydałam majątek na te bety bo nie kombinowałam z luxmedem, ale teraz sobie powiedziałam, że dlaczego nie, skoro płacę i mogę mieć skierowanie to będę kombinować żeby mieć 🙃
Teraz jak weszłam w aplikacje to mam opcje do wyboru 'umów badanie Total beta hcg' bez wcześniejszej wizyty 😆 a oprócz tego konsultacje z lekarzem lub położna, no żal nie skorzystać

Ja mam teraz tsh 2,46 ginek stwierdzil ze ok, ale moja endo zawsze mowi ze przy staraniach i ciazy lepiej 2 i ponizej. Wysle do niej wyniki i pewnie zwiekszy dawke
Moja endo też mówi właśnie że ponad 2 to niezły wynik ale ona w wieku produkcyjnym tak na wszelki wypadek stara się utrzymywać kobietom poniżej 2. Jak u mnie wie że chcemy dziecko i mc temu wyszło mi 1,93 to jeszcze na mc zwiększyła dawkę i kazała skontrolować w styczniu , mówiła że woli żebym około 1,5 sobie trzymała.

Dziewczyny okazało się że jutro nie bede mogla wykonać badań i dlatego poleciałam dzisiaj , przyszedł wynik progesteronu 3 dni temu było 32.58 a dzisiaj jest 30.55 nadal podwyższony ale spada ... Więc chyba nie mam co nawet więcej testować :(
Pamiętaj ,że progesteron jest skokowy:) spadł 2 jednostki a nie 20 także nie traci głowy:)

Moja endo też mówi właśnie że ponad 2 to niezły wynik ale ona w wieku produkcyjnym tak na wszelki wypadek stara się utrzymywać kobietom poniżej 2. Jak u mnie wie że chcemy dziecko i mc temu wyszło mi 1,93 to jeszcze na mc zwiększyła dawkę i kazała skontrolować w styczniu , mówiła że woli żebym około 1,5 sobie trzymała.
Ja to się totalnie nie znam na tych tarczycowych tematach, ostatnio jak badałam to miałam 1,08 tsh, ale lekarz (co prawda internista) nic na ten temat nie powiedział więc uznałam że chyba dobrze 😅

A przypomnij w jakich jednostkach miałaś mierzone?
To nadal bardzo wysoki progesteron, masz wlaczony duphaston?

reklama
Teraz jak weszłam w aplikacje to mam opcje do wyboru 'umów badanie Total beta hcg' bez wcześniejszej wizyty 😆 a oprócz tego konsultacje z lekarzem lub położna, no żal nie skorzystać
A to tak, to ja też miałam, jedną betę w ciągu roku bez skierowania, ale już ją wykorzystałam właśnie przy biochemie 🙈 A jeśli chodzi o położne to czytałam tu na forum nie raz, że wystawiały dziewczynom na czacie skierowanie, ale te na które ja trafiałam to żadna nie chciała mi dać, dlatego poszłam w teleporady z ginekologiem :D

Do góry