reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

☃️ 🎄W grudniu przy choince nadzieja w nas rośnie,by wreszcie dwie kreski powitać radośnie 🎁

Oooo czyli jednak znalazłam Cię ! Bo komu nie sprawdzałam to się sprawdzało i mimo że w te dyrdymały nie wierzę to zasiało we mnie ziarno niepewnosci 😂😂😂
Ja lubię poczytać , sprawdzić z czystej ciekawości ale jakoś nigdy się z tym nie utożsamiam 😆 czasami jakieś horoskopy się sprawdzą ale to akurat nie 😉
Ale wierzę ,że gdzieś w gwiazdach coś jest zapisane dla każdego z nas :)

reklama
Ja się raz zapisałam do takiego na kontrolne usg, nie było źle, ale ciąży bym nie chciała u niego prowadzić 😆
Ja miałam w zeszłym miesiącu wizytę u ginekologa na NFZ,tak się skonsultować po pozamacicznej i sprawdzić czy torbiel mi się wchłonęła.
Gdy z nim rozmawiałam to mi przerywał, w wypis ze szpitala nawet nie spojrzał, mówił do mnie jak do dziecka,USG zrobił w minutę i tylko na parę sekund pokazał mi jajnik.
Minęłam się tam z koleżanką z poprzedniej pracy - była w 3 ciąży a wcześniej urodziła wcześniaka a przy drugim porodzie coś miała z szyjką - nie sprawdził nawet podczas badania czy jest prawidłowej długości,nie powiedział jej nic tylko zaświadczenie do pracy dał i wypisał badania i kartę ciąży wstępnie uzupełnił (może już założył).

Byłam w szoku ogólnie - rozumiem pośpiech ale ,żeby nie dać dojść do słowa i traktować jak jakąś małolatę to trochę przeginka - mam 32 lata ,niby wyglądam młodziej ale bez przesady 🤣🤯

Mi owulaki przed @ wychodza prawie pozytywne nie wiem od czego to zależy..Ps.nadal czekam na @ wczoraj w pracy specjalnie kartony z góry na drabinie targałam zeby przywołac okres😆

Ale to jak wydebic od nich skierowanie na betę? 😆

Mam w pakiecie luxmedu badania bety, ale muszę mieć skierowanie. Więc zapisuję się na teleporadę do ginekologa, mówię, że podejrzewam ciążę i że chcę sprawdzić poziom bety bo test jest niejednoznaczny i dostaję skierowanie i robię sobie betę za darmo z pakietu zamiast płacić 45 zł 😁

Hej
Sorki że tak wbijam
Ale tyle się ostatnio dzieje i złego i bardziej złego że nawet nie chciałam się odzywac za bardzo
Na początku gratulacje dla naszych świątecznych mamusiek
Trzymam kciuki za resztę dziewczyn
Niech się nasze marzenia spełniają 🎄
U nas przyszły wyniki męża HBA 27 % a dna 2%
Także biorąc pod uwagę wcześniejsze wyniki jest źle
U mnie jest już po badaniu drożności jajowodów
Jak bym wiedziała co będę przechodzic to nigdy bym się na to badanie nie zgodziła
Ale moja historią straszyć nikogo nie będę
Wg planu jutro mieliśmy podchodzić do inseminacji ale ze względu na komplikacje po drożności oraz wynik męża
Inseminacja nie ma sensu
A in vitro wg naszego przekonania odpada
Także jeszcze przed świętami przyszłam się z Wami pożegnać ponieważ kończy się nasza przygoda ze staraniami i walka o dziecko
W naszych sercach pozostaje tylko nasz aniołek , który czuwa nam nami z góry.
Za Was trzymam nie zmiennie kciuki
Pa!
😢😢😢 trzymajcie się, tulę mocno 🫂

Mam w pakiecie luxmedu badania bety, ale muszę mieć skierowanie. Więc zapisuję się na teleporadę do ginekologa, mówię, że podejrzewam ciążę i że chcę sprawdzić poziom bety bo test jest niejednoznaczny i dostaję skierowanie i robię sobie betę za darmo z pakietu zamiast płacić 45 zł 😁
O to muszę wypróbować ten sposób kiedyś 🤣 bo też mam w pakiecie 😆

Spokojnie. Ja jestem 2dpo i już najchętniej bym sikała. Także od niedzieli będzie tu wisiał mój osikaniec jakiegokolwiek koloru i ilu by kresek nie miał;o
Oo no ja 4dpo dziś i też człowiek by już zaraz chcial 🙈 ja z kolei zapisana na 23.12 dzień przed @, planuje wytrzymać a jak będzie w praktyce , się okaże 🤣

reklama
Do góry