reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

🌬️💫💙W listopadzie chłodem wieje, lecz w nas na dwie kreski nadzieja szaleje!💙💫🌬️

Wróciłam 🥳
Bardzo miła kobitka, zeobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie, chciałabym taką szefową 🥹
Muszę ogarnąć wizytę u rodzinnej i dowiedzieć się czy moja niedoczynność tarczycy i astma nie będzie przeciwskazaniem do części moich nowych obowiązków 😁
Jak się okaże, że nie to dzwonię i zaczynam szkolenie 🥹
Super!! To dzialaj teraz w temacie, zwlaszcza jak zrobila na Tobie dobre wrazenie, dobry szef to 90% sukcesu!
@Kaalaa u mnie dzisiaj obydwie paczki do odbioru 😁 Nadszedł czas urodzaju 🤣🤣
Sa i one!!! :D w koncu! :D spelnily oczekiwania? I ciuchy i ozdoby? :D
Dzięki😘
Jakoś się trzymam, jest napewno lepiej niż miesiąc temu 😖
Wiecie co miałam iść w przyszłym miesiącu na ławeczkę, ale po rozmowie z Mężem doszliśmy do wniosku że starania dalej będą, bo tak naprawdę nie wiemy ile nam to zajmie.. już trwa to rok. Niedługo kredyt i idziemy na „swoje”🍀
A co najlepsze, nie mamy żadnych planów na sylwestra, ogólnie jesteśmy tacy że nasze towarzystwo nam najbardziej odpowiada i we dwójkę się najlepiej bawimy + nasz piesek 😁
A wszystko się super składa w całość dlatego że owu pokazuje właśnie na 31 grudnia, może będzie to wystrzałowy sylwester 🤣😈
Ale wam zycze tych fajerwerek o polnocy! 😂 niech sie dzieje! I dolozysz cegielkie do zapelnionej porodowki po zabawie sylwestrowej 😂 ale ja tez od jakiegos czasu wole sylwestra samemu w domu, najlepiej sie wtedy czuje!
Ale mam zjazd. Jeden w poniedziałek jak już było.widac że mało urosły. Drugi wczoraj jak zadzwonił dentysta że sprawa kiepska..a teraz znowu po tym USG :( tak czułam że ***** będzie z tego. Tylko człowiek na drugi dzień się zbiera do kupy i nadzieja znów się rodzi.

Nie wiem ja nie widzę sensu tego ovitrellu na piątek :(
Kochana! Ja mam tego laczka caly czas pod reka! Co dupa bedzie! Co dupa! Prosze bardzo- recepta od forumowego lekarza- piatek uprasza sie podac zastrzyk i pakowac sie wspolnie do lozka! A teraz podam statystyke na poparcie swoich racji: nie biorac zastrzyku i omijajac seks masz 100 % szans, ze sie nie uda, biorac i spedzajac wspolnie ten wieczor masz 50 % szans, ze sie uda, a 50%, ze nie! Zwiekszasz swoje szanse o 50 i tego sie trzymaj! Nie wiesz co bedzie do piatku! Nie wiesz co bedzie do pekniecia! Nigdy tego nie wiesz! Ale nie dzialajac zabierazz sobie szanse! Wierze w te Twoje pecherzyki! A teraz laduj sie do wanny/pod prysznic, zrob sobie maseczke, zagon meza do zrobienia masazu i wykorzystajcie dzisiejszy dzien na bliskosci tak po prostu! Juz! :D uwierz w siebie prosze Cie, uwierz, ze jestes wspaniala, silna, madra kobieta i nic nie bedzie nigdy ponad to!
Ja myślałam że jestem jakaś wyjątkowa, ale obiecałam jej że za namową męża przystroję dom bo próbujemy małych kroków żebym mentalnie wyszła z piwnicy. Więc uwaga ‼️ obwieszę cały dom światełkami
Oczekuje dowodu! :D bardzo madrego masz meza ;) to sie ceni!
ja dziś rano wstałam i nie było okresu i już lekka nadzieja w głowie się pojawiła, że może jednak. Mimo że wczorajszy test był biały jak dupa pawiana 😂
Lecz los sprowadził mnie na ziemię i za kilka minut wszystko wróciło do normy, nigdy mój okres się nie spóźni nawet nie mogę sobie nadziei zrobić, czujecie to 🥲😃
Kochana, jakas czesc w mojej glowie mowi -„ jeszccze nie dostalas, a moze..” 😂 chociaz wszelkie prawa fizyki mowia inaczej 😂 ale moj okres tez nigdy sie nie spoznia.. dla mnie nie bedzie chyba niespodzianki 😂

reklama
Dziewczyny, a jak robicie testy owulacyjne, to zawsze u Was jest tak, że jest pik i w ciągu tych 12-24h czujecie owulację? Czy np może być tak, że pik na teście pojawi się w dniu owulacji albo nawet chwilę po? Wiem, że to tylko kawałek papierka, więc nie ma co się tym tak sugerować, ale jestem ciekawa

Dziewczyny, a jak robicie testy owulacyjne, to zawsze u Was jest tak, że jest pik i w ciągu tych 12-24h czujecie owulację? Czy np może być tak, że pik na teście pojawi się w dniu owulacji albo nawet chwilę po? Wiem, że to tylko kawałek papierka, więc nie ma co się tym tak sugerować, ale jestem ciekawa
Z tego co czytalam tutaj, to nawet pik moze byc po owu albo rownoczesnie :D to zalezy od organizmu, kazdy inaczej, trzeba samego siebie sprawdzic jak organizm reaguje, a czujesz owu ogolnie, czy nic?

@Kaalaa sweter i dżinsy super 🥹
po ozdoby i resztę łaszków dopiero pojadę bo jedno miałam w paczkomacie a to wcześniejsze mam w sklepie stacjonarnym do odbioru 😁

Z tego co czytalam tutaj, to nawet pik moze byc po owu albo rownoczesnie :D to zalezy od organizmu, kazdy inaczej, trzeba samego siebie sprawdzic jak organizm reaguje, a czujesz owu ogolnie, czy nic?
No właśnie różnie. Są takie cykle, że czuję taki jednorazowy konkretny ból po jednej stronie i wtedy wiem, że pęcherzyk pękł (potwierdziło mi się to na usg). Ale czasami mam tak, że czuję różne kłucia przez kilka dni albo i tydzień, to wtedy jest trochę zgadywanka.

u mnie w cyklu kiedy robiłam testy i był monitoring było tak:
12dc
8:00 jeszcze nie było piku, ale już prawie
13:00 pęcherzyk 22mm (lekarz powiedział, że owulka za półtora dnia)
14:00 pik już był

13dc
19:00 bardzo silny ból owulacyjny więc musiał pęknąć pęcherzyk (tak mi się wydaje)

I teraz w tym cyklu miałam pik 15dc koło 15:00 (z rana jeszcze nie było), a taki mocny ból 16dc koło 20:00
nie robiłam monitoringu, ale z obserwacji u mnie wychodzi na to, że owulacja ponad 24h po piku

reklama
No właśnie różnie. Są takie cykle, że czuję taki jednorazowy konkretny ból po jednej stronie i wtedy wiem, że pęcherzyk pękł (potwierdziło mi się to na usg). Ale czasami mam tak, że czuję różne kłucia przez kilka dni albo i tydzień, to wtedy jest trochę zgadywanka.
Ja po sobie powiem, ze jak kluje tak lajtowo, ze jestem w stanie robic wszystko nawet na chwile zapomniec ze boli, to jeszcze nie to, a jak kluje na tyle, ze musze zmieniac co chwile pozycje, bo bardzo boli, to wiem ze to to 😂 ale generalnie wypatruje najwiekszego bolu, tylko to jest tak, ze najpierw boli caly, potem boli caly mocno (owu) a potem to juz czasem kluje, to juz wiem, ze po

Do góry