reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga naszych bobasków ;)

Ej laski napiszcie mi czy to możliwe:
Mierzyliśmy dzis mała centy,etrem metalowym - tzn. tak po łozeczku i wyszło nam że ma 55 cm - to co kurna ona się kurczy ????????????? 58 miał przy porodzie już teraz w ubranka 56 nie wchodzi, tylko w 62 a na centymetrze jak byk 55 - no zglupiałam. jak to mozliwe???????

reklama
Hejka, moja mała po 6 tygpdniach waży 4400 g  - "kruszynka" ;D. W przychodni mi jej nie zmierzyli, bo piguła powiedziała, że nie mierzą dzieci. Wytłumaczyła to tym, że wyniki są przekłamane, bo dzieci się kręcą itp.

Głuszek - ja nie wiem, mi też coś tą miarką metalową nie wyszło, ale to pewnie dlatego, że nie naciągałam małej ;) No miała nóżki przykórczone  ;D

Acha i najlepiej zmierzyć metrem krawieckim kładąc dzidzię np na brzuszku, mierzysz od czubka głowy i dokładnie przykładasz miarkę do ciała aż do paluszków od stopki.

dzieki - musze pożyczyć metr krawiecki w takim razie :( :mad: :mad: :mad:

Ale żeby z długością stópki??? MOja ma 7,5 cm już pewnie 8 czyli by wychodziło 62 - by się zgadzało hehe - co tak dziwnie mierzą?????

No wlasn9ie ciezko zmierzyc maluszka, nasz Oskar jak sie urodzil to mila 51cm a my jak go niedawno mierzylismy to mila juz 57cm a teraz juz pewnie duzo wiecej.Ale czy to mozliwe ze tak szybko tak duzo urosl?

u mnie lekarz mierzy za karzdym razem i tak ja ją przytrzymuje na boczju a on przykłade centymetr do czóbka głowy i ciągnie do kości ogonowej, od kości przekłada ponownie i ciągnie do kolanka i od kolanka do pięty i mała wcale nie musi być wyciągnieta.

reklama
Do góry