reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

Ostatnio jak bylam u poloznej to sie okazalo ze mam grupe krwi + a w Polsce powiedzieli ze mam krew -.
I przez tyle lat tak myslalam.
A tu takie zaskoczenie:szok::szok:

ojj to moze warto by było poprosic o powtórzenie badania? dla pewnosci jezeli jeszcze raz wyjdzie taki sam wynik to wtedy bedzie wieksza pewnosc .. bo takie pomyłki nie maja prawa bytu! ktos chyba pijany musiał byc;/

reklama
hej hej po weekendzie próbuje nadrobić zaległości w BB ale pracy tez mam sporo i tak na 2 komputery próbuję trochę forum trochę więcej pracy hehe i udało się przeczytałam co u śnieżynek a i z praca na bieżąco:tak::tak::tak:

nio to teraz po kolei:

gratuluję wszystkim super wieści z wizytek u ginekologa, poczytałam ze kolejne fasolki rosną zdrowo, to cieszy :-)

Karolina_ strasznie jest stracić te upragnione dzieciątko zostanie już na zawsze w twoim serduszku a ja trzymam kciuki żeby słoneczko do Ciebie się uśmiechneło, trzymaj się mocno - dla twojego Aniolka [*][*][*]

Witam wszystkie nowe mamuśki:) czym nas więcej tym raźniej:-)

a teraz opowiem Wam trochę o moim weekendowym wypadzie bo było cudownie:-):-):-) cały weekendzik spędziliśmy u znajomych na pojez. drawskim pogoda była cudna (bo u mnie na dol. śląsku to z tym ostatnio kiepsko) cały dzień spędzliśmy na jeziorem trochę opalania pływania (oczywiście wszystko z takim umiarem żeby dzidzi nie zaszkodzić )i wogóle wesołych żartów wieczorkiem grill i taka ogólna cudowna sielanka och jak mi tego było potrzeba , jedyny mankament że wracaliśmy wczoraj wieczorem i w domu byliśmy dopiero po1 w nocy i byłam straszecznie padnięta a dzisiaj rano do pracy:baffled:

to byla taka mała wprawka przed urlopem jeszcze tydzień i wolne już się nie ogę doczekać:-)

Nie było mnie pare godzin a tu tyle stron przybyło:szok:Mam co czytać:-) Ale miło czytać że zarówno Wy jak i Wasze maluszki się dobrze mają:-) Ja ugotowałam mięsko i zaraz będę robić krokiety z mięsem:-) Barszczyk czerwony już zrobiłam:-) mniam mniam ale się poobżeramy dzisiaj:-D:-D:-D

HEJ

Ja dzisiaj od rana latam, w srode o 13 wizyta :-) a pozniej lakarz wyjezdza na miesiac na wakacje... :angry:
Jutro rano ide zrobic kolejne badania krwi i moczu, mam nadzieje,ze moze poda mi juz plec, w sumie to juz prawie 16 tydzien... czyli dziewczyny ktore juz sa 2 raz w ciazy juz moga czuc ruchy od 16tego tygodnia.. a te ktore pierwszy raz niby od 20tego dopiero wiec jescze troche....

Mam nadzieje,ze wszytko bedzie ok i juz sie nie moge doczekac. :)

Pozdrowionka!

Nie było mnie pare godzin a tu tyle stron przybyło:szok:Mam co czytać:-) Ale miło czytać że zarówno Wy jak i Wasze maluszki się dobrze mają:-) Ja ugotowałam mięsko i zaraz będę robić krokiety z mięsem:-) Barszczyk czerwony już zrobiłam:-) mniam mniam ale się poobżeramy dzisiaj:-D:-D:-D

Ja nie wiem kiedy bede mogla patrzec na mieso.... ledwo co na rybke moge..

Tylko owoce, slodycz,e lody i salatki to jest to.. ewentualnie dobry makaron... mieso i wdliny odpadaja.

Ja czekam do końca sierpnia... od lutego mamy zarezerwowaną wycieczkę na Zakintos (Grecja) i jedziemy 1 wrzesnia więc też odliczam czas do wymarzonego 2 tygodniowego urlopu...po którym z reszta już nie wracam do pracy...

Co do mdłości niestety wciąż obecne:-( kiedy to wreszcie przejdzie :(

Ale super!! Zazdroszcze!

A lekarz pozwolil Ci leciec samolotem? Ja to bym sie chyba bala troche leciec, chcoiaz Grecja to nie Egipt gdzie jest np. inny flora bakteryjna no ale pewnie wszytko bedzie ok, lesze to niz siedzenie w Warszafceeee....

Ja planuje za 2 lata MEEEEGAAAAA urlop , moze razem z podroza poslubna... Zobaczymy....

Cześć dziewczyny:)
Cały weekend mnie nie było więc mam trochę do nadrobienia, ale najpierw Wam się pochwalę że właśnie wróciłam ze swojego pierwszego USG i jestem szczęśliwa jak diabli. Wszystko wyszło ok, a dzidziuś wygląda na tydzień starszego niż wynikało z wyliczeń. Był ze mną mąż i córcia i najpierw nie wiedziałam czy to będzie takie normalne usg czy jeszcze dopochwowe, więc siedzieli na korytarzu, ale jak się okazało że przez powłoki brzuszne jest ok to lekarz kazał pielęgniarce ich zawołać i wszyscy obserwowaliśmy małego człowieka. Moja mała zachwycona i ciągle wołała "O dzidziuś malutki ziobać tatuś" aż się pan doktor pod nosem uśmiechał i specjalnie dla niej zrobił dwie fotki 3D:-) Dostaliśmy płytę i moja mała gwiazda już trzeci raz ogląda i przeżywa niesamowicie, a co najciekawsze doskonale wie gdzie jest łepek, kiedy pokazują rączki i nóżki. Później pochwalę się fotkami tylko muszę je jakoś umieścić w komputerze a niestety skaner mi nie działa.

Cześć dziewczyny:)
Cały weekend mnie nie było więc mam trochę do nadrobienia, ale najpierw Wam się pochwalę że właśnie wróciłam ze swojego pierwszego USG i jestem szczęśliwa jak diabli. Wszystko wyszło ok, a dzidziuś wygląda na tydzień starszego niż wynikało z wyliczeń. Był ze mną mąż i córcia i najpierw nie wiedziałam czy to będzie takie normalne usg czy jeszcze dopochwowe, więc siedzieli na korytarzu, ale jak się okazało że przez powłoki brzuszne jest ok to lekarz kazał pielęgniarce ich zawołać i wszyscy obserwowaliśmy małego człowieka. Moja mała zachwycona i ciągle wołała "O dzidziuś malutki ziobać tatuś" aż się pan doktor pod nosem uśmiechał i specjalnie dla niej zrobił dwie fotki 3D:-) Dostaliśmy płytę i moja mała gwiazda już trzeci raz ogląda i przeżywa niesamowicie, a co najciekawsze doskonale wie gdzie jest łepek, kiedy pokazują rączki i nóżki. Później pochwalę się fotkami tylko muszę je jakoś umieścić w komputerze a niestety skaner mi nie działa.
Super Ania ze wszytsko ok u Was.

My zakupy zrobiłyśmy a teraz dzeicko mnie za reke ciągnie więć lecę.

Ale super!! Zazdroszcze!

A lekarz pozwolil Ci leciec samolotem? Ja to bym sie chyba bala troche leciec, chcoiaz Grecja to nie Egipt gdzie jest np. inny flora bakteryjna no ale pewnie wszytko bedzie ok, lesze to niz siedzenie w Warszafceeee....

Ja planuje za 2 lata MEEEEGAAAAA urlop , moze razem z podroza poslubna... Zobaczymy....

No no.... ja właśnie w ramach tej podróży :D jak rezerwowałam to nawet mi do głowy nie przyszło że będziemy jechać już we 3 :-D Co do samolotu nie wydaje mi się żeby były jakieś przeciwwskazania - to będzie już 16 tydzień - a podobno II trymestr jest doskonały do podróżowania :-)

reklama
hej
jestem w 14 tygodniu i mam zmartwienie, martwie sie o mojego maluszka z powodu dużej przezierności, NT5,1!!!!! lekarz kazał mi zrobic amniopunkcje,
dziewczyny odpiszcie czy któraś z was też ma takie wyniki?

Do góry