reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

właśnie oglądam powtórkę "na wspólnej"
przez tą pogodę nic mi się niechce:-( na obiad miał być gzik, ale będzie ryba i frytki, bo niechce mi się iść do sklepu po ser:no:
Mężulo przysnął, a miał iść po pranie na strych;-)

Totalna porażka z tą pogodą:wściekła/y:

pozdrawiam Was Śnieżynki i miłego dzionka:tak:

reklama
A co do banków to my juz ponad rok temu założyliśmy wspólne konto i bardzo nam to wszystko ułatwiło mamy wspólne finanse, wiemy ile co miesiąc mamy i tym rozporządzamy dostaliśmy dwie karty, także każde ma swoją i nie ma więkzych problemów:-)

My początkowo mieliśmy osobne konta w tym samym banku, ale szybko robiliśmy sobie wspólne :) To same plusy. Zawsze mniej więcej obliczamy ile wydamy na rachunki, jedzonko, rozrywkę, a całą resztę skrupulatnie od 3 lat odkładamy na inne konto. A jak nam braknie to wypłacamy-no bo wiadomo ile się w portfelu ma tyle się wyda więc jesteśmy w tej kwestii ostrożni. W końcu mamy cel- wybudować się :)

A ile razy robiłyście badanie na toksoplazmozę.? Ja na początku tylko i nie mam przeciwciał wiec to trzeba chyba powtórzyć co? a zalecił Wam lekarz zrobić badanie na cytomegalię? mój nic o tym nie wspomniał ale chyba sobie zrobię bez jego wiedzy

Toskoplazmozę tylko raz- taka chyba jest norma jeśli się ma przeciwciała (ja na szczęście mam bo w mojej rodzinie dużo kotów jest) A ta cytomegalia to co jest? Coś słyszałam, ale nie wiem co to dokładnie jest... :/

Jeszce tylko sukienkę przeprac bo śmierdzi sklepem no i koszulę męzowi. i mogę na weselicho w sobote sie wybierać :) Mam nadzieję, że edzie dobre i jedzenie (i dużo:zawstydzona/y:)
Zastanawiam się co z włosami zrobić. Ale sobie chyba loki strzelę :)

To Ty młoda będziesz się obżerać pysznościami-ale zazdroszczę hehe pewnie nie tylko ja :-D A co do loków: taaaak loki są super! No i wiem jak to jest gdy się robi z długich i ciężkich kłaczorów-ja też tak mam...

ale numer odwaliłam... wchodzę do sklepu i proszę o sok bez cukru i... wafelek czekoladowy 3Bit XXL

Hahahha jestem osikana :p Jesteś wielka maleńka :D Już widzę miny tych lasek w sklepie :-D

Laski wczoraj jak o Was pisałam wieczorkiem to kompa znów szlag trafił. Wkurzyłam się strasznie ku... i hu... leciały na zmianę z innymi :p Potem mężuś działał i chyba póki co jest ok :)

Nie dałam niestety rady doczytać wszystkiego (jak zwykle napłodziłyście), ale widzę, że mamy nową koleżankę :)

Maniaczka Witamy serdecznie u nas :) Przez Bydgoszcz zawsze przejeżdżam jak z mężem jadę do Gdyni do moich rodziców :)

Anisenku Dbaj o siebie, no ale jak możesz to raz dziennie wpadnij do nas bo bez Ciebie smutno :)

Ggosia Kurde ja też się zaliczam na kanałówkę... Trochę się boję bo słyszałam, że w ciąży podają mniejszą dawkę znieczulenia... No, ale fakt to moja wina bo gdybym poszła w zeszłym roku za ciosem to teraz już dawno bym wszystkie kły miała zdrowe...

Gucha Jeszcze raz gratuluję kolejnego lutowego sisiora juuupiii :D

Jeśli kogoś pominęłam to sorki... Ale chyba wszystko jakoś ogarnęłam :) Ja niedługo uciekam do koleżanek z pracy i tak mnie pewnie zlinczują, że tak dawno ich nie odwiedzałam...

Buziaki laski, ale okrutnie paskudny ten dzień :/ Najchętniej zakopałabym się w kołdrę i tak leżała do rana :p

Dzieńdobry dziewczynki !
Widziałyście ten temat " Wrocław pomóżcie !" Na naszym forum ? Żałosne ! Niech go ktos wykopie ...
Ja dopiero wstałam . Dzisiaj biore sie za pieczenie szyneczki wieprzowej an obiadek i szykowanie Kocura na delegacje ...Ech ... Znowu dwie noce bez niego ...
A moje dziecię tak mnie dzisiaj kopało że nie mogłam zasnąć północy ! Przewalałam się z boku na bok ...:no:Taka złośliwa bestia troszku bo jak ja jestem an nogach to nie kopie , zawsze jak sie położe albo usiąde to zaczyna ... Widać chiałoby żeby nim ciągle bujac :sorry:

Dzieńdobry dziewczynki !
Widziałyście ten temat " Wrocław pomóżcie !" Na naszym forum ? Żałosne ! Niech go ktos wykopie ...
Ja dopiero wstałam . Dzisiaj biore sie za pieczenie szyneczki wieprzowej an obiadek i szykowanie Kocura na delegacje ...Ech ... Znowu dwie noce bez niego ...
A moje dziecię tak mnie dzisiaj kopało że nie mogłam zasnąć północy ! Przewalałam się z boku na bok ...:no:Taka złośliwa bestia troszku bo jak ja jestem an nogach to nie kopie , zawsze jak sie położe albo usiąde to zaczyna ... Widać chiałoby żeby nim ciągle bujac :sorry:

Dokładnie! Lubi pewnie być zawsze w trasie hihi
:-D

Mogę mieć ten ból nawet do końca ciąży...tak długo trzyma półpasiec...

copy.png
favicon.ico

załamałaś mnie z tym bólem - Ja jednak wierzę że Ci przejdzie szybciutko!!!!

No niestety gośka...człowiek się stara, zakłada swetry, podkoszulki aby było jak nacieplej malemu, martwi się i robi wszystko z myślą o nim a tu i tak coś cię dopadnie...takie co uważają to zawsze mają najgorzej a takie alkoholiczki co piją w ciąży to...całą ciążę bez kataru nawet przejdą a jeszcze dziecko w śmietniku zostawią..

Ta pogoda mnie wykonczy dzisiaj-jest szaro i pochmurno, caly czas leci jakas taka mżawka, paskudnie jest! :wściekła/y::-(

A ja mimo wszystko biore sie znow za prasowanie-jakos dziwnie objawia sie u mnie syndrom wicia gniazda :eek: tylko bym prasowala, masakra jakas :-D moja tesciowa juz patrzec na mnie nie moze i pyta co bede prasowala jak juz wszystko bedzie wyprasowane. No to ja jej na to ze nowe beda brudne i do wyprania oraz wyprasowania :-D no wali mi na łeb chyba od tej pogody :eek::-pa kaz mowi ze jedynym elementem z jakim mnie kojarzy w domu to deska do prasowania i żelazko :rofl2:

Aniu ja wlasnie teraz glownie prasuje ciuszki dla Witusia bo zrobilam przeglad tych Oliwkowych, porpalam je w porzadnym neimieckim Persilu, poprasowalam, a w styczniu czeka mnei juz tylko wypranie w jakims dzidziusiowym proszku i wyprasowanie. I w sumie nie musze dokupic prawie nic. A rozowe bodziaczki beda mu sluzyly jako pizamki :cool2:no bo przeciez nie wyrzuce ich tylko dlatego, ze maja kolor inny niz powszechnie uwazany przez spoleczenstwo jako chlopiecy.

Cześć dziewczynki

Na szczęście wynik glukozy po 2 godz. jest w porządku (norma jest do 7,8, a ja miałam 6,54), ale za to jest inny problem: w morfologii krwi mam trochę podwyższone neutrofile (norma 40%-70%, a ja mam 74,6), a za mało w procentach limfocytów (norma 20-45, a ja mam 18,4%), ale powyżej mam wynik w tys/ul i tam mam wielkości prawidłowe - to znaczy w normie zarówno te neurofile jak i limfocyty. Ja chyba zwariuję. Przeklejam, co znalazłam:

NEUT (neutrofile)
2,5–6,5 K/µl (G/l) Wzrost liczby neutrofili oznacza zakażenie miejscowe i ogólne, chorobę nowotworową, choroby krwi (zwłaszcza białaczkę szpikową), występuje także po urazach, krwotokach, zawałach, w chorobach metabolicznych, u palaczy oraz u kobiet w trzecim trymestrze ciąży. Spadek występuje w uszkodzeniach szpiku, ostrych białaczkach, chorobach wirusowych (grypa, różyczka), bakteryjnych (gruźlica, dur, bruceloza), pierwotniakowych (np. malaria), przy leczeniu cytostatykami.​
gosu głowa do góry wiem że te wyniki a raczej ta informacja jest przerażajaca ale nie przejmuj się!!! ja tez od samego poczatku ciąży mam takie wyniki: za wysokie neutrofile, za niskie limfocyty (w tys/ul też), także znalazłam taki opis na necie i byłam przerażona:-( ale poszłam do lekarza i na spokojnie z nim porozmawiałam teraz dokładnie nie pamiętam jak to tłumaczył ale oczywiście powiedział że wszystkie żadne wyniki kobiet w ciąży nie mieszcza sie w normie i to nie grozi tego typu problemą i jedynie co to że trzeba będzie po ciąży zrobić badania kontrolne na poziom neutrofili i jeżeli wtedybędzie cos nie tak to szukać dalej. nie potrafię teraz przekazać jego mądrych słów które mnie uspokoiły ale wszystko będzie ok i wiem że jesteś przerażona bo ja płakałam jak bóbr jak to zobaczyłam i za każdym razem jak odbieram te wyniki i widzę że nadal te neutrofine są wysokie to strach jest ale trzeba być dobrej myśli że po ciąży wszystko będzie idealne trzymam kciuki!!!

Witam!! Ja również mam termin na Luty 2010 i miło mi będzie podzielić się z wami moimi przeżyciami (bo to moja pierwsza ciąża)
Pozdrawiam
Cześć nowa mamusiu! Spokojnej ciąży i miłych pogawędek na BB!

Wszystkim robiącym dzisiaj wyniki i pijącym lemoniadki życze powodzenia i trzymam kciuki!

Generalnie ja też mam super power i przenosiłabym góry!!! Cały czas na wysokich obrotach i jest ekstra ale wczoraj to już trochę sie przeforsowałam, bo po sprzątaniu padłam i miałam strasznie napięty brzunio:eek: ale wziełam kąpiel, wyspałam się i już dziś jest ok.

a wczoraj zrobiłam banany w cieście i z bitą śmietaną - -PYCHOTKA!

reklama
Bry Laseczki
Tak tak - chociaż PYSIA z takim ślicznym buziaczkiem to będzie bosko wyglądała i w worku pokutnym!!
Załapałam wstydziocha :zawstydzona/y::-D Dzięki

No trochę muszę... po prostu z części rzeczy "wyposażeniowych" zrezygnujemy... to się dokupi z czasem - ważne żeby to co stałe było dobrej jakości...

Biednego nei stać na rzeczy gorszej jakości. Tez mojemu to wbijam, ze jak już coś bedziemy robic to porządnie bo na długo musi starczyć ,a nie stać nas zeby za pięc lat robić na nowo.

WITAM WAS BRZUCHATKI
Wpadam tylko na chwile powiedziec ze jestem w kiepski stanie - strzelilo mi cos w kregoslupie i caly praktycznie czas leze . Moj smaruje mnie mascia jakas ale nie mam na nic ochoty tak mnie boli . Na noc przykleje sobie kapsi plaster rozgrzewajacy - muzsze sprobowac wszystkiego , strasznie mnie boli , zaczelam kulec na lewa noge tak promieniuje mi ten bol. Do lekarza sie nie wybieram bo PARACETAMOL to ja mam w domu ... Chcialam zaczac robi pokoj dla Milenki no i zaczelam ze teraz leze , czytam Was na biezaco ale nie mam weny na pisanie . Sorki - trzymam kciuki za wizyty , za Wasze zdrowka .buziaki
:( ttrzymaj się

rechot1sb;4364416 ty to jak ta mysza robi chrum chrum może to mutant warchlaczek ??????? [URL="http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10" pisze:
oplułam monitor :-D:-D:-D:-D:-D
A Tomek fajne imie. Pierwsze pomysły są najpelsze.

Do góry