reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Gucha trzymam kciuki za Twoją wizytę, sny zazwyczaj spełniają się na odwrót (mi od początku ciąży śniło się, że będzie córeczka, a jest synuś:-)) więc na pewno wszystko będzie dobrze:tak: Miłego poranka Wam życzę;-)

Masz rację, jest wszystko ok ale wiesz jak to z nami jest zawsze szukamy dziury w całym:-D
Witam Mile Panie :* ja wczoraj w szkole rodzenia bylam ajc ;p Gucha90 milej podrozy zycze i wizyty ;p :*
I jak, przystojnych mężów widziałaś?:zawstydzona/y::-D:-D Jak było?:happy:
Witam Dziewczynki:-)
Gucha Ty to masz stresa;-)Ale spoko wszystko bedzie ok:tak:Jak juz wsiadziesz w ten samolot to kamien z serca. Najgorsze przygotowania.
noo najgorsze to te załatwianie spraw na ostatnią chwilę i pakowanie...boże ile ja wczoraj nawyzywałam:rofl2: Oberwało się i mamie,psowi, i ciuchom, i torbom a na koniec o pilotach też wspomniałam:confused2:

reklama
Wogóle to wyczytałam, ze po odstawieniu leku często szybko dochodzi do porodu. Masz jakieś wiadomości na ten temat? Idę do lekarza za 3 tyg to go pewnie pomolestuję pytaniami, ale na szczęście on mi takm wszystko wyjaśnia, że rozumiem co do mnie mówi

Celira, moja koleżanka brała fenoterol przez cały ósmy i połowę dziewiątego miesiąca. Potem odstawiła (bo ciąża już była donoszona, więc po co brać) i wyobraź sobie, że urodziła dopiero dwa tygodnie po ustalonym terminie.:eek:
Więc w sumie, to chyba bardziej indywidualna sprawa czy dochodzi do szybszego porodu, czy nie. ;-)

Z wizyty wróciłam. Mały ma serce jak dzwon. Wyniki posiewu moczu idealne, wcześniejsze były takie złe ze względu na zabrudzenie pojemniczka:eek: Dostałam zaświadczenie i zgodę na wylot, i jeszcze na te cholerne upławy jakieś 3 kapsułki . Przed 13 jadę załatwiać najważniejsze sprawy w urzędach. Póki co zostaję jeszcze z Wami. Dostałam skierowanie na morfologię jak wizytę zresztą ale już nie idę...

Gucha super, że wszystko OKu Ciebie i Maluszka. Nie było się czym martwić :tak:
No a teraz powodzenia w załatwianiu pozostałych spraw przed wyjazdem.:-)

Ooo no to super książki:tak: To pewnie ta pierwsza o etapach ciąży, samopoczuciach itp.?

No super ta książka, bo jest o wszystkich etapach ciąży (jak w każdym miesiącu wygląda Maluszek i jak się rozwija), o naszych nastrojach i uczuciach (i nie tylko naszych, bo Tatusiów też), o diecie, o porodzie i takie tam różne -> dość gruba jest:-p

Celira, moja koleżanka brała fenoterol przez cały ósmy i połowę dziewiątego miesiąca. Potem odstawiła (bo ciąża już była donoszona, więc po co brać) i wyobraź sobie, że urodziła dopiero dwa tygodnie po ustalonym terminie.:eek:
Więc w sumie, to chyba bardziej indywidualna sprawa czy dochodzi do szybszego porodu, czy nie. ;-)
Uff...no jest to jakieś pocieszenie:-) Grunt, żeby było donoszone.
Kurde musiałam zmienić pozycję, bo mnie plecy na tym lewym boku bolą. Teraz jestem w półleżącej i komputer na udach-ale mnie grzeje:-) Bogu dzięki za laptopy:tak: Ale mi się w głowie kręci i mi niedobrze, chyba po tych lekach:-(

No super ta książka, bo jest o wszystkich etapach ciąży (jak w każdym miesiącu wygląda Maluszek i jak się rozwija), o naszych nastrojach i uczuciach (i nie tylko naszych, bo Tatusiów też), o diecie, o porodzie i takie tam różne -> dość gruba jest:-p
A jaki tytuł? Bo ja czytałam "Ciąża. 40 kolejnych tygodni" i trochę mnie rozczarowała. Potem czytałam "Dziecko. Zdrowie i rozwój". Od poczęcie do 5 roku życia" i była fajna, dużo ciekawych rzeczy również o wychowaniu. Ale najwygodniej mi się czyta czasopisma. Wczoraj wypatrzyłam dodatek jakiś do "Dziecka" - "Pierwszy rok życia dziecka". I fajnie jest opisany cały rok po urodzeniu miesiąc po miesiącu co się dzieje, jak kąpać i takie tam. Na razie pierwszy miesiąc dopiero obczaiłam, ale mi się podoba:-)

reklama
Do góry