reklama
monikasia
Fanka BB :)
Ooo, przepis na szarlotke z budyniem jest na kulinarnym:-)Polecam:-)a ja mam ochotkę na szarlotkę![]()
no dobra ale poważnie może mi ktoś odpisze czy to możliwe żeby tak mi mały już coś pod żebrem gniutł ????
bo robi to z jednej strony ciagle, mnie cos tam gniecie boli masakra
toć taki duży chyba nie jest coooo?????
macie już tak
?????
macie już tak
?????
monikasia
Ooo, panie wybacz mi bo znow zgrzeszylam

Narazie zadnych takowych bolesnosci nie mam;-)Ale pamietam z pierwszej ciazy cosik takiego a bylo to w 8 mcu. Niemoglam siedziec bo moj maly mi sie wpychal pod lewe zebro

Celira to jeszcze małą masz dawkę, wychodzą 3 tabletki, wyobraź sobie, że niektóre biorą duuużo więcej, bo maks dawka to 16 tabsów na dobę
dobrze że masz Isoptin, brałaś już pierwszą dawkę? miałaś skutki uboczne? ja miałam dwa dni po pierwszej dawce
niektóre dziewczyny biorą Isoptin 15 min wcześniej, on zaczyna działać i wtedy hop na fenka
o drgawgki się nie martw, występuja ale nie zawsze, i to dopiero po porodzie, nie są bolesne dla malucha tylko smutno wyglądają, ale to mija!! tyle wiem od fenkowych mamusiek które urodziły
aha mądrzę się bo fenek biorę od 20tyg więc zdążyłam przeczytać wszystko co dostępne na ten temat, potem skupiałam się na samych dobrych opowieściach, kótrych zresztą jest o wiele więcej
z odstawianiem leku i porodem to jest różnie, zależy ile czasu się brało i keidy odstawiło, ogólna opinia jest taka - odstawiasz do 37tyg to masz większe prawdopodbieństwo szybszego urodzenia, np ok 34 tyg (co z jednej strony jest zalecane, bo dzidzia jak sie szybko nie urodzi to się w brzuszku oczyści z leku) to rodzą tej samej nocy lub na drugi dzień, a jak po 37tyg to potrafią nawet przenosić i mieć wywoływany poród
zależy jeszcze dlaczego kobietka brała, jak np na skurcze i to silne, to szybciej urodzi, niż np ze względu na szyjkę, więc myślę, że nie masz co się bać
ale lekarza pytaj, pytaj
też mieliśmy zabroniony seksik, ale czasem trochę pofiglowaliśmy
no ale nic się nie stało
trzymam kciuki, najważniejsze to żebyś leżała i się nie forsowała, zobaczysz jaka radość jak potem lekarz pozwoli Ci wychodzić z domku!! a jak nie pozwoli to wyjdziesz z maluszkiem
trzymaj się ciepło!!

o drgawgki się nie martw, występuja ale nie zawsze, i to dopiero po porodzie, nie są bolesne dla malucha tylko smutno wyglądają, ale to mija!! tyle wiem od fenkowych mamusiek które urodziły

aha mądrzę się bo fenek biorę od 20tyg więc zdążyłam przeczytać wszystko co dostępne na ten temat, potem skupiałam się na samych dobrych opowieściach, kótrych zresztą jest o wiele więcej

z odstawianiem leku i porodem to jest różnie, zależy ile czasu się brało i keidy odstawiło, ogólna opinia jest taka - odstawiasz do 37tyg to masz większe prawdopodbieństwo szybszego urodzenia, np ok 34 tyg (co z jednej strony jest zalecane, bo dzidzia jak sie szybko nie urodzi to się w brzuszku oczyści z leku) to rodzą tej samej nocy lub na drugi dzień, a jak po 37tyg to potrafią nawet przenosić i mieć wywoływany poród

też mieliśmy zabroniony seksik, ale czasem trochę pofiglowaliśmy

no dobra ale poważnie może mi ktoś odpisze czy to możliwe żeby tak mi mały już coś pod żebrem gniutł ????
macie już tak?????
raz tak miałam, leżałam stękałam i czekałam aż mały się uspokoi

ale chamka ze mnie normalnie nooo napisałam do Celirki a z resztą się nie przywitałam

dzień dobry dziewuszki!!!

monikasia
I nastala cisza
To w takim razie ide piec ciacho, o....
Milego dzionka:-)

Milego dzionka:-)
reklama
kasia1000
Zaciekawiona BB
Witam dziewczynki 
U nas ciągle coś się dzieje. Zaraz idę robić chińszczyznę na obiadek a potem ciasto czekoladowe z wiśniami z kompotu. Mniam
Wczoraj na szkole rodzenia ogólnie ok.Dużo przydatnych rad tylko zdolności przysfajania kiepskie. Za dużo wiedzy na raz.
U nas dziecię też sobie upodobało prawą stronę i czasami gdzieś mnie tam ugniata, tak, że aż mnie żebra z prawej strony bolą :-(

U nas ciągle coś się dzieje. Zaraz idę robić chińszczyznę na obiadek a potem ciasto czekoladowe z wiśniami z kompotu. Mniam

Wczoraj na szkole rodzenia ogólnie ok.Dużo przydatnych rad tylko zdolności przysfajania kiepskie. Za dużo wiedzy na raz.
Rechotku mnie też gniecie, zawsze z prawej strony, takie bolesne uczucieWogóle moje dziecie to sobie prawą stronę do leżenia wybrało. Nawet moje rozstępy które mi wylazły pod pępkiem są większe z prawej strony
U nas dziecię też sobie upodobało prawą stronę i czasami gdzieś mnie tam ugniata, tak, że aż mnie żebra z prawej strony bolą :-(