reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

Suszi- trzymamy mocno kciuki wszystko się ułozy i Zosieńce wszystko wróci do normy....mój Antoś ....późno usiadł ....własciwie lekarka już wysyłała nas na rehabilitacje...ale dziecko usiadło i dosłownie od razy zaczęło raczkować i już zbiera się do stawania ....jak nie robił postępów to nie robił ...a jak juz się zaczęło to wszystko na raz...u nas lekarka dopatrywała się już róznych rzeczy a teraz już uważa że jest ok.....a mnie intuicja matki podpowiadała że jest ok każde dziecko ma swój rytm..:tak: :tak:

reklama
Suszi - my również myślimy ciepło o Twojej małej Zosieńce, no i Kaziku, żeby nie musiał się denerwować

... a te diagnozy to może jednak przedwczesne !!!! moja kuzynka lekarka ma synka, który w wieku roku dopiero zaczynał raczkować i trochę siedział o staniu nie było mowy, zaczął chodzić jak miał rok i 4 miesiące, miała też z nim problemy z jedzeniem i nocnym budzeniem z płaczem - ale nikt nigdy u niej nie stawiał tak daleko idących diagnoz!!!ostatecznie mały wyrasta ze wszystkiego tylko miał takie trochę inne niż wszyscy tempo rozwoju i tyle
pozdrawiam

a tak na marginesie - w Poznaniu od 3 godzin mega śnieżyca i wszystko totalnie zasypane :szok:

Koga -ja również zgadzam się z Tobą...jesli chodzi o niektórych lekarzy czasami szukają tzw. dziury w całym:tak: :tak: :tak:

dziewczynki moj Antos zaczal chodazic w dniu swoich pierwwszych urodzin zrobil nam taki prezent moze to glupie caly wczorajszy dzien przeplakalam
a najfajnijsze bylo juz wieczorem umylam malgo dalam mu jesc usnal i obudzil sie o 23 a rok temu urodzil sie o 23-05 i popatrzyl tymi blekitnymi oczkami na mnie jakby chcial mi powiedziec ze mnie kocha i usnal dalej a ja tak na nigo patrzylam i widzialm to wszysko co sie dzialo rok temu :-)

jak ten rok zlecial byl pelen radosci smutkow kilku chorób a teraz przed nami kolejny etap kolejny rok i nastepny az boje sie pomyslec za za kilak lat moj maly chlopczyk bedzie doroslym facetem:szok: :baffled:

dziewczyny wlasnie ogladam larrego kinga na cnn jest o autyzmie w usa
podobno jest wiecej zachorowan nizna aids i innege tego typu choroby...
mowia nawet o epidemii....
statystyki podaja ze 1 na 150 dzieci w tym roku zachoruje w stanach
1 na 94 chlopcow - podobno czesciej u chlopcow
dziecko z autyzmem ma toni braxton, gary cole bill cosby i inni aktorzy sie wypowiadaja
pokazuja rodziny gdzie np wszystkie 3 dzieci ma autyzm.... :szok:

podaja strone Autism Speaks, Home Page

Suszi glowa do gory i nie daj sie zwariowac neurologom! pani neurolog jak Ola byla mala stwierdzila 2 miesieczne opoznienie ruchowe oraz slepote!!!:szok: A Ola nie tylko dobrze widzi, ale raczkowac zaczela jak skonczyla 8 miesiecy a od tygodnia juz swobodnie chodzi (natomiast siedziec zaczela dopiero i to tylko przez chwilke jak skonczyla 7,5 miesiaca- nie mowie o siadaniu tylko o zwyklym siedzeniu po tym jak sama ja posadzilam, w ogole wczesniej nie byla w stanie utrzymac sie w takiej pozycji, natomiast jak juz nauczyla sie siedziec, to zareaz zaczela raczkowac i wstawac). W ogole czytalam ze jesli chodzi o chodzenie to dzieci moga zaczac chodzic rowniez dopiero jak skoncza 18 miesiecy i to tez jest normalne. Kazde dziecko ma swoje tempo rozwoju.

reklama
AniamM chyba zaraz sobie wydrukuję co to napisałaś i zaniosę mojej niani:baffled::baffled::baffled:

wczoraj miałam z nią mega ścięcie. wpieniła mnie na maxa, zaatakowała mnie z tekstem co ja robię swojemu dziecku?!?! przecież Agata ma już prawie rok i POWINNA już chodzić, a ja jej nie kupiłam chodzika, a nawet zabraniam prowadzania na siłę po podłodze! :szok:
a już szczytem jest to, że Agata jeszcze nie sika na nocnik,a ja nawet go nie kupiłam!

ależ mnie wk....

Do góry