reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wątek główny

reklama
ludzie sa wredni i bezczelni!
w poniedziałek po południu mąż zawiózł mnie do mojej lekarki ogólnej po skierowanie do ortopedy, korytarzyk waski, ciasny, duszny, masa chorych ludzi - myslicie że te stare babsztyle chciały mnie przepuścić?? nie dość że o kulach, to w ciąży! żadna mi miejsca nie ustapiła, dopiero jak zrobiłam MEGA akcję (pierwszy raz w życiu), to dwie się poderwały z ławki, no i weszłam tez bezczelnie od razu do lekarza
pomijam, że był to dzień dla pracujących, czyli wyfiokowanych emerytek po 40-stce i żwawych babć zdrowszych ode mnie nie powinno tam być :mad:
wszystkie powinny były trafić do okulisty, bo oślepły i nie widziały mojego slicznego ciążowego brzuszka ;D

zaraz pędzę na SR a potem zakupy. zrobiłam listę co mi potrzeba. zobaczymy co rzeczywiście kupimy. po cichu liczę na karocę ::)

czasami odnoszę wrażenie że facecii mają więcej współczucia i zrozumienia niż kobiety które teoretycznie powinny wiedzieć co znaczą trudy ciąży, ja podczas tych kilku miesięcy tylko raz spotkałam się z miłym gestem ze strony kobiety, to zwykle mężczyźni ustępują mi miejsca, przepuszczają w kolejce itp.

masz rację fionka. Zasatnawialiśmy się z czego to wynika i doszliśmy do wniosku, że faceci nieraz bardziej przejmują się naszą ciążą, niż my same (tak jest na przykład u mnie) i przez to są bardziej wrażliwi...

babkom łatwiej się dogadać z facetami ja już pisąłma że rzadko baba-urzędniczka, baba-lekarz czy gdziekolwiek i jakkolwiek są miłe

jak jescze byłam na chodzi i polazałam na pocztę było jakieś 10 osób przede mną więc stierdziłam że w tym zaduchu nie będę tam siedzieć i dość chmsko skorzystałam z prawa ciężarówek na to baba wokienku że kolejka jest mała i nie mam przesadzać a ja na to że jak jej zażygam pocztę to myślę że będzie mniej zadowolona niż teraz i lepiejżeby mnie obsłużyła

wzięła się do roboty i nawet listy polecone błyskaiwcznie znalazła )bała się ze ją trafię przez okienko - a byłam zielona i było mi duszno ;D ;D)

reklama
Do góry