reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Saro ja polecam firme nikwax tutaj w No bardzo popularna u nas w dyskobotu tez do kupienia a tutaj stronka Nikwax | Waterproofing, Cleaning and Insect Protection products możesz poczytać jaki dla ciebie impregnat będzie dla ciebie odpowiedni,y mamy do prania,do psikania ciuchów,spray do botów,plecaków itp.jesteśmy zadowolenie a wiesz ile tu deszczu chyba nie muszę pisać wodny świat po prostu :-D:-D:-D:-D
Midnight super ciuszki,bardzo podoba mi sie zielony grzybek,cudny:tak:

reklama
dzieki, chyba mnie trochę kopneło, bo za tą kamizelkę z jeansu dalam 100zł -uzywaną.Ale tak mi sie to cudo spodobało,ze nie moglam sie oprzec :)

iwona- dzieki za info o braunie, wlasnie czytałam,ze te do ucha to tak średnio, bo nie zawsze trafi sie idealnie w to samo miejsce w uchu.Myslalam,ze jak sie czesto bada to sie dojdzie do wprawy :) W szpitalu u nas takie mieli ale nawet jak mi mierzyła temp, to czułam,ze czasem dobrze pielegniarka do ucha wsadziła a czesem tylko niemal dotkneła wiec na pewno byla inna temp.

Midnight super ciuszki,bardzo podoba mi sie zielony grzybek,cudny:tak:

maniulko, grzybek Gapa 16zł za niego dalam :)

Ostatnia edycja:
maniulka-bardzo mi sie podobaja te produkty NIKWAX.Upatrzylam 1 sprzedawce ktory ma preparaty impregnujace do roznych typow materialow-nie tylko buty i odziez ale nawet polar,czapki/szaliki/rekawiczki,torebki,plecaki itp.Juz az sie boje bo narazie wyszlo mi ponad 100 zl za te preparaty,dobrze ze jeszcze nie nacisnelam "kup teraz":-DPo prostu oblece wszystkie buty moje,meza,julity zimowo-jesienne oraz nasze kurtki (meza,moje i mlodej),wiec troche tego bedzie potrzebne.Uwazam ze w okresie opadow i baraszkowania po sniegu nalezy nam sie odziez nieprzemakalna,bez plam od mokrego.
Ostatnio po deszczu (a nie mialam parasolki) wracalam w swojej kurtce jak nieszczescie-ona od deszczu az kolor zmienila i cala w plamach-zenada.

Polecialam do apteki 24h,wypytac o te bezdotykowe skanery-termometry thermoflash lx-26.Babka mowila ze sa najnowoczesniejsze obecnie,bardzo je chwalila,nie miala na stanie ale na dniach moga sprowadzic z hurtowni.Cena w aptece-260 zl.Juz wiem czemu na allegro ciesza sie takim powodzeniem (sa do 150zl z wysylka, 2 lata gwarancji).Ja tez dolacze do klientow tego skanera.Zaryzykuje i dam wam znac jak toto dziala,mam nadzieje ze bedzie OK,juz poswiece sie na krolika doswiadczalnego,chociaz znajac mojego pecha do jakichkolwiek urzadzen...Mnie sprzety po prostu nie lubia:happy2:

http://allegro.pl/niezawodny-bezdotykowy-termometr-thermoflash-lx-26-i1254068295.html

Ostatnio edytowane przez moderatora:
midnight kamizelka jeansowa faktycznie super i ten grzybek też.A ta kamizelka to chyba też gapa, co? Bardzo lubię ich ubrania.
Sara ja mam tak samo z różnymi sprzętami ,a w szczególności z interaktywnymi zabawkami,bardzo często jak coś kupowałam to trafiałam że akurat nam nie chciało działać.

Ostatnia edycja:
Ja też lubię GAP baby, ale w Polsce to chyba tylko na allegro. Ubrania są dobre gatunkowo. Mam chyba z 12 par skarpetek dla Ady z gap właśnie i muszę przyznać, że lepszych do tej pory nie miałam. Mam jeszcze parę innych ubrań i wszystkie bardzo dobrze się noszą.

Eve na allegro to ja kupuje gapa ale używane, nowe są dużo droższe niż na ich stronie.Jakiś czas temu zamówiłam u takiego faceta ,kolezanka dała mi do niego maila i on przysyła co chcesz ze usa.Wyslałam mu zamówienie ze strony gapa i ralpha laurena i on mi to wszystko przysłał do domu.Dolicza 10 % , tylko że jak doliczył przesyłki ze sklepu do swojego domu,potem przesyłke i do tego doliczył 10%(nawet za koszt przesyłki do polski) to sporo to wyszło.Na stronie gapa wszystko jest sporo taniej niż u nas na allegro,mają mieć wysyłkę do europy ale nie do polski.Ja mogę zamówić do koleżanki w berlinie ale tam znowu doliczają podatek i jakieś inne opłaty.

my mamy taką matę już od dawna, kiedyś młody tylko ssał ten pisak żeby wodę wypić, a teraz się bawi, choć czasem bywa mokro jak go talent poniesie poza matę ;] ale naprawdę świetna sprawa polecam :)

no to dla mnie najlepsza rekomendacja, aczkolwiek nie wpadłam na to, że można się napić z flamastra,moja to uwielbia pic i jak siedzi w wanience i ma jakaś zabawkę do której nalewa sie trochę wody to już podstawia do buzi i pije ... i wielce się cieszy jak rodzice krzyczą, że nie wolno. kiedyś nawet wsadziła buzię pod wodę, tzn żuchwę zamoczyła tak, że do buzi się nalało, wiec radocha była wielka ;)

Dzwonilam do taty by przeszedl sie po oddzialach pediatrycznych i zapytal pielegniarek jakie maja te termometry.Oni maja takie skanery bezdotykowe ale nie wiem jakiej firmy.Jak Juli dostala uczulenie po antybiotyku i znia pojechalismy to babka wziela taka "kolbe",ustawila jakby miala do niej strzelac,1 sekunda i juz.Kolezanka z pracy chwali sobie Brauna.a mam pecha do termometrow-pisalam wam juz kiedys (tak jak do aparatow foto).Jeden mamy rteciowy,drugi taki maly microlife a 3 sprzedalam juz dawno na allegro bo pokazywal bledne pomiary.Marzy mi sie taki skaner.zmykac juz musze,dni spedzonych w rodzinnej atmosferze i skupieniu Wam zycze:)

jak ja byłam w szpitalu przy okazji porodu to też mieli takie pistolety, niestety nie pamiętam jaka to firma była :( ale skoro w szpitalu używają to raczej dobre muszą być

Mi tez wszystko się podoba.
Ja mam termometr brauna do mierzenia temp.w uchu i powiem wam że nie jestem zadowolona,za każdym razem pokazuje inną temp. i to sa spore różnice.Nie używam go wcale.Kosztował dużo bo ponad 300 zl ale kupowałam go perę lat temu więc teraz pewnie sa dużo tańsze.Teraz mam taki RA Termometr elektroniczny 100 Topcom (1290049318) - Aukcje internetowe Allegro i jest rewelacyjny , mierzy temp. w kilka sek.

ja kupiłam taki i do czoła i do ucha i ogólnie jestem zadowolona, tzn zakłamuje nieraz nieźle i pokazuje różne temp. ale dla mnie jest to jakimś wyznacznikiem. teraz prawdopodobnie kupiłabym taki pistolet o którym pisze Sara.

Jeśli chodzi o impregnat to podobnie jak Maniulka polecam Nikwax. w PL dostępny w Decatlonie, aczkolwiek niestety raczej i płyn do pranie kurtek z odpowiednią membraną i sam impregnat do najtanszych się nie zalicza :( poza tym tak jak pisała Ivaz starcza na 2 razy:(

carolin mój Kuba też wypija wodę z wanny, a wysysać wodę potrafi ze wszystkiego, kiedyś nawet jak chusteczki nawilżane dorwał to ssał ;]

Ja jak szukałam impregnatu ( mogę sie mylić albo nie zlalazłam) nikwax nie ma płynu 2w1 trzeba kupic oddzielnie płyn/mydło do prania takiej odzieży i oddzielnie impregnat wtedy też dwa razy trzeba ta odzież wrzucać do pralki. Chyba ze się pierze tylko w impregnacie, ale dla mnie to tylko impregnowanie a nie pranie. Mi Pan w sklepie polecił Granger's bo w jednym praniu wyczyszczę i zaimpregnuję, cenowo mniej wiecej wychodziło to nawet taniej bo mydło nikwaxu kosztowało ok 50zł za litr a mi litr nie potrzebny +ok. 25zł za impregnat no i dwa razy pralka chodzi a tak zapłaciłam ok 45zł miałam na dwa prania i zuzyłam całość, no czyszczenie i zaimpregnowanie było w jednym praniu Środek czyszcząco-impregnujący 2 in 1 Grangers (1285159595) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
hehe, moja tez wode z wanny wypija czym sie da nabrać, i chusteczki nawilżane tez potrafi ssać ;)
sara-kupuj, czekam na opinie skanera ;)
iwona - tak, ta kurteczka jeans to też gap. Ja kupowalam kilka rzeczy u jednej dziewczyny na allegro i pytałam czy nie ma jeszcze przy okazji czegoś ciekawego, tak trafilam na ta kurteczkę zieloną gapa :) dziewczyna sama chciala bym zaproponowala cene bo ona nie wiedziala ile wziąć :)bez targowania kupiłam.

Do góry