reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Carolin, bardzo fajny wózek bardzo w moim guście. Czyli to jest gondola, którą można przerobić na spacerówkę, zgadza się? Czy jest do tego fotelik samochodowy w zestawie? Ile kosztował?

reklama
ładna kolorystyke ma tez roan marita-chyba taka nazwa-widziałam dwa razy ten wozek na spacerze-jeden sztruksowy bezowy a drugi grnatowy z biała kratka-sliczne były...i takie duze gondolki miały

co do materacyków to ja kiedys słyszałam ze dobre sa lateksowe-po pierwsze dlatego ze sa sprezyste-wraz z rosnąca masa dziecka uginaja sie odpowiednio, poza tym maja roznego rodzaju otwory i głebienia które sprawiaja ze materac oddycha...ale jakos nigdzie nie widziałam lateksowych...najczesciej kokos-gryka, lub pianaka- kokos

wiem laila, ze na allegro są:-D-chodzilo mi o to ze na zywo ich nie widziałam....z reszta na allegro dla dzieci jest tylko jeden rozmiar i jeden producent...pewnie dlatego ze sa one sporo drozsze od np gryczanych czy kokosowych

Sliczniusi :-):-):-)

Wozeczek rewelacyjny:-)

Dziewczyny, dziękuję :)

Carolin, bardzo fajny wózek bardzo w moim guście. Czyli to jest gondola, którą można przerobić na spacerówkę, zgadza się? Czy jest do tego fotelik samochodowy w zestawie? Ile kosztował?

mój wózek ma oddzielnie gondolę i oddzielnie spacerówkę. Aczkolwiek jak wczoraj sprawdzałam to spacerówkę można tu połozyć całkowicie na płask.

Fotelik w zestawie jest, ale my się na niego nie zdecydowaliśmy, nie budził naszego zaufania, jeśli chodzi o bezpieczeństwo podczas odpukać wypadku samochodowego. Kupiliśmy Maxi Cosi Cabrio.

W Internecie można go kupić za ok 1200 zl + fotelik 200 zł, ale moim zdaniem w tym przypoadku to drogie rozwiązanie. W jednym ze sklepów w Warszawie z fotelikiem można go kupić za 1200 zł , można też zrezygnować z fotelika i wtedy odliczą to od ceny.
Ja kupowałam go od producenta, razem z 3 moimi koleżankami, czyli brałyśmy łącznie 4 szt (wszystkie bez fotelików), w związku z tym zapłaciłam znacznie mniej, poniżej 1000 zł.

Z poduszki narazie zrezygnuję.
na początku Młody bedzie spał w rożku, potem pod kołderką...zależy jeszcze kto co rozumie przez poduszkę-bo taki płaski "placek" to nie prawdziwa poduszka :-D
lepiej zeby maluchy spały na płasko (lepiej dla kręgosłupków) i bezpieczniej!!!

ja juz mam podusie ale taka zwykla,ale mysle tak jak ATsonia ze na poczatku maly bedzie spal w rozku i ewentualnie pod kocykiem a pod koldra jak juz z rozka wyrosnie.
ATsonia a jaki masz rozek?z tym wkladem kokosowym,czy bez?
bo ja mam z wkladem kokosowym ale jego sie wyjmuje i jest bez 2 w1:-)Fajne sa te rozki bo dziecko jest w nim takie sztywniejsze i dla tatusia dobrze zeby nie bal sie wziasc malca na rece hehe.

reklama
ewelcia!!! ja mam rożek bez wkładu, taki zwykły milusi, ale jednoczesnie jest dość ciasny i przylegający. Myszlę,że spodoba się dzidziusiowi zwłaszcza w tych pierwszych dniach, kiedy bedzie jeszcze tęsknic za ciasnotą z brzuszka :-D

podobno dzieci lepiej sie czuja takie opatulone niz jak mają "luzy"

Do góry