reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
Sara - ty już ogólnie zamierzasz wozić Juli w następnym foteliku?? bo ja zamierzałam własnie sprzedać ten wózek co mamy i kupić fotelik i spacerówke - fotelik chicco key 1 - taki - FOTELIK CHICCO KEY-1 X-PLUS 9-18 kg Kolor ASTRAL ! (752082106) - Aukcje internetowe Allegro
ale na tym foteliku pisze 12+ i ogólnie czytałam ze dopiero jak dziecko większe mozńa przodem i zgłupiałam Juli za niedługo będzie ważyć prawie 9 kg i co? nie mogę tego?? jak robisz??

a co do spacerówki to chcę coś takiego TAKO SPORTSTER ekspresowa wysyłka kurierem GRATIS (729335388) - Aukcje internetowe Allegro

co myślicie?

Maniulka - waga nie problem - bo mieszkam w domku i wózek musze wtargać raptem 2 schodki :p a chcę konkretny zima itd - wiec akurat to nie problem w naszym wypadku - z tym to by w bloku było przerąbne :/

teraz mam casualplay vintage - i jego największy minus to są te pierdykane skrętne kólka które u nas na trawie która nie jest równa po prostu sobie nie daja rady - u nas mokry teren nierówna trawa i sie tam go nie da prowadzić po prostu :/ no i druga sprawa równie wkurzajaca ze sie na płąsko nie rozkłąda i jak Juli usypia to zjezdza i leży taka poskręcana :/

Nie znałam tego wózeczka co masz teraz ale całkiem fajny,a kółeczka się nie blokują??Moja spacerówka też nie rozkłada się na płasko ale mała śpi i jej to nie przeszkadza jeszze troche i będzie więcej siedzieć niz leżeć ;-)własnie większość spacerówek nie rozkłada się na płasko
Jak ci waga i jego wielkość nie przeszkadza to pewnie że bierz wygląda na porządnie wykonany ja jednak wolała bym kupić sobie cos lekkiego fajnego na wiosnę wtedy dzieciaczki coraz częściej będą chciałe same chodzić i taki lekki wózek będzie bardziej poręczny
ZAstrzegam że to moje zdanie żeby linczu na mnie nie było :rofl2:

krlnk-tak,jak Julitka dobije do 10 kg (ale jak na zlosc kiepsko tyje...:-D) to zamontujemy ten juz na stale i tylko w tym bedziemy ja wozic.On jest 9-25 kg ale facet w sklepie powiedzial ze wedlug jakichs norm bezpieczniej jest jak dziecko przekroczy wage 10 kg.
Co do wozka-ja mam teraz czolg Tako i jestem zadowolona-sunie po najwiekszych nierownosciach,amortyzacja swietna.Ale jest ciezki baaaardzo:eek:Chyba jednak wzielabym cos lzejszego,jednak napisalas ze wazne dla ciebie iz by wlasnie dobrze sunal po nierownosciach-w takim razie jest to trafny wybor.
A tych kolek skretnych nie mozesz zablokowac?One faktycznie tak sie ciezko po nierownym etrenie prowadza?Bo wiekszosc spacerowek ma takie kolka:happy:

Jakiego linczu :) jestem otwartan a propozyje i komentarze - po to pisałam na forum :) :) wiesz chciałabym coś lekkiego może jakbyśmy mieszkali gdzieś bliżej - własnie pod kątem wygody ale my juz jak idziemy gdzieś na miasto ( znaczy Ja i Ju ) to raczej na dłużej a sądze ze więcej czasu spędzi w wózku bo po prostu sie będzie męczyć :) :)
aaa druga sprawa z tym rozkłądaniem - Juli też nie przeszkadza - mi przeszkadza bo ona ma asymetrie i jak widze jak ona si eposkręca jak śpi to mnie szlak trafia ://///////// bo już prawie z tego wychodzi i mi sie wydaje ze tą pozycją w wózku znowu będzie wracać :/

a pozatym z chęcią bym już coś zmieniła :) tymbardziej ze raczej szybciej nie kupie niż dopiero jak sprzedam ten - względy finansowe więc od razu fotelik i spacerówka

Sara- no niby mogę - ale po co dawać mężowi argument zeby zostać jeszcze z tym?? on już chyba zapomnial ze sie da :p :p :) sasasasa
w ogóle to wam powiem ze sie zraziłam do tych skętnych :/ ale wiadomo każdy ma swoje wymagania - sądze ze jakbym mieszkała w mieście to bym czegoś takiego szukała ( chodniki odśnieżone, w miare równo - więc super wygodnie)

dziewczyny juz to kiedys pisałam najlepiej miec dwa wózki jeden mały lekki, składający się w parasolkę na zakupy, wyjazdy, szybki spacerek, drugi duzy, dobrze amortyzowany, na pompowanych kołach, które pokonają każdy teren, na długie spacery, na snieg.
Ale niestety nie każdy ma gdzie trzymac dwa wózki, i musi sobie wybrać taki który spełni najwięcej jego wymagań. Ja mam dwa, jeden trzymam zazwyczaj w samochodzie, a drugi stoi w piwnicy, w zlaeżności gdzie wychodzę to wózek dostosuwuję do wyjścia, jeżeli ide do galerii na zakupy, lub jade do znajomych to biorę mały wóżek, a jak wybieram się na spacer do praku to zdecydowanie lepiej mi się jeździ duzym wózkiem.
krlnk jeżeli ten wózeczek spełnia twoje wymagania, podoba ci się, to proponuję wybrac sie do sklepu gdzie go można dotknąć, pomacać, wsadzic dziecko, pojeździc po sklepie, przespać się z tym i dopiero kupić:-) bo wiadomo każda z nas ma inne wymagania co do wózka, dla mnie waga tez była istotna przy zakupie, bo mieszkam na 3 piętrze bez windy i czasami zdarza się, że muszę wtargać wózek na górę:-(

reklama
Ivaz powiem Ci ze już 2 hurtownie odwiedziłam ale w ogóle tako nie mają :p a teraz nie mamy sie jak ruszyć bo Juli jest chora - więc narazie sobie szukam opinii o nich :)

no i z tym Twoim 3 piętrem 13 kg wózkiem i dzieckiem -- faktycznie byłby problem :) ja sie tylko zastanawiam nad kwestią schowania go do bagażnika no bo podobno nie jest mały ale to wszystko musze obcenić jak go zobacze wziazc nasz stary złozyć oba- porównać - bo nie sądze zeby zgodzili sie go nam schować do bagażnika zeby zobaczyć czy sie żmieści ( chociaż kto wie)

Sara - Ty masz tako - a jaki?? i jak sie składa? czy sie mieści do bagażnika jak tak to jaki masz samochod :p - sory za wścipstwo :p :p :)

Do góry