reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

galwaygirl

ja pierozki i golabki to robilam na obiad i kolacje,oczywiscie jeszcze zosatly,na swieta bedzie wszystko swieze bo nie lubie zamrazac,a ciasteczka to rozne rodzaje kruchych z orzechami i roznymi dodatkami,takze takie to wlasnie w puszkach moga polezec,a w szczegolnosci pierniczki,takze jemy je przez caly miesiac :) a maz uwielbia cos takiego,macza zawsze w kawie :)
jak sie dzis czujesz?widze,ze juz u Ciebie trzeci trymestr sie zaczal!!!ale zazdroszcze :) pewnie maly daje sie we znaki co raz bardziej :) na kiedy masz termin porodu?

Natkusiu bidulko,wracaj szybko do uzdrowia i nie zapominaj o duzej ilosci napojow,nie odwodnij nam sie kochana!wyczytalam w internecie,ze zmielone gotowane marchewki na lekkim bulionie bardzo dobrze pomagaja przy rozwolnieniu,dziala to tez dobrze na jelita i uzupelnia stracone witaminy,sprobuj jak lubisz gotowane marchewki,bo wiem ze nie kazdy lubi.

Aneczko

gratulacje dla siostry i dla Ciebie oczywiscie,jestes ciocia :) nazbierasz cennych rad od siostry i wskazowek kiedy juz sama bedziesz mamusia :)))

Agagu a Ty gdzie sie podziewasz?odezwij sie :)))

ja musze sie polozyc,zmeczona jestem i potrzebuje drzemki :) boli mnie ostatnio kosc ogonowa,szczegolnie jak dlugo postoje,a wczoraj dosyc duzo czasu w kuchni spedzilam i juz bolalo po jakims czasie,nie wiem czy to przez ciaze czy moze jakis problem z kregoslupem mam.

pozdrawiam Was kochane serdecznie i do uslyszenia!

reklama
Karwiczki ja termin mam na 24 lutego, mam nadzieję, że przez te twardnienie brzucha nie będzie dużo wcześniej:confused:
Piotruś ma teraz etap rozciągania, na żadnym boku mu nie odpowiada, a zwłaszcza tym bardziej wskazanym: lewym. Od razu dostaję kuksańce, ale wolę by było ich więcej niż mniej choć czasem to mało przyjemne. Najgorzej że ulubiona pora na harce to wieczór, oby mu tak nie zostało po porodzie...
Co do kości ogonowej, to miałam dokładnie to samo, na początku to się wystraszyłam że z ciążą coś nie tak ale w szpitalu zrobili USG i wszystko ok, ale ból narastał więc poszłam do rodzinnego, a głupia lekarka powiedziała że to nie od ciąży i jeszcze policzyła za wizytę (bo tu tylko sprawy związane z ciążą są darmowe), ale ja jestem pewna że to od ciąży, bo nigdy nie miałam tego bólu, a miednica powoli się zaczyna rozchodzić, dzidzia też rośnie i gdzieś naciska na nerw. Przeszło mi samo dopiero po kilku tygodniach. Potem miałam bóle jak przy rwie kulszowej ale tylko na pośladku bliżej kości ogonowej, w nocy to z boku na bok musiałam na raty się przewracać no i pracować nie mogłam, no i jak poszłam na zwolnienie tak do teraz jestem ale fizjoterapeutka mi pomogła. Podobno mam luzy w miednicy i mięśnie przy wysiłku nie dawały rady jej utrzymać, ale przeszło, tak mnie pouciskała, że łzy w oczach miałam ale było warto :)
Także odpoczywaj jak najwięcej i się nie martw, taka nasza uroda, no i ciąża to może nie choroba ale swoje odcierpieć musimy. WARTO :):-);-):tak:

Galwaygirl moja Sis jest w Stanach i nie będzie jej aż do przyszłego roku do wakacji. Jedyny kontakt to skype i maile. Jest 9 godzin różnicy czasowej i ciężko się rozmawia więc niestety nie będę miała lekcji i nie zobacze mojej cudownej siostrzenicy długo :( Ale cieszy mnie, że wszystko dobrze z nimi

galwaygirl ja problemow z koscia ogonowa nigdy nie mialam,jesli mowisz,ze na poczatku tez tak milas to cos musi w tym byc,a lekarka prawdopodobnie chciala sobie zarobic ;) mam wizyte za niecale dwa tygodnie i poinformuje o tym mojego gina,jestem ciekawa co on na to powie.
To Twoj Piotrus bedzie rybka jesli w terminie sie urodzi,jesli wczesniej to wodnik,tak jak ja :)) A imie tez jest super,moj tatko tez jest Piotrkiem :) Mam nadzieje,ze Cie nie zaskoczy i poczeka chocby do terminu :)

A jesli chodzi o moja ciaze to naprawde nie mam co narzekac,mdlosci mialam tylko przez krotki czas,apetyt znow sie pojawil i jem doslownie wszystko :-) Na pewno trzeci trymestr bedzie najtrudniejszy,ale za taka cene jaka jest dziecko naprawde warto troszke pocierpiec :)

Ja dzis wybieram sie na zakupy swiateczne,chce kupic troszke nowej dekoracji i w domu troche przystroic,jak ja kocham swieta!!! :-):-):-)

Zycze Wam milej soboty,moze wieczorkiem bede :))) buziaczki!

My zdecydowaliśmy się na przytulania od początku lutego (teraz mamy zakaz z powodu tego twardnienia brzuszka, bo to są dodatkowe skurcze a nie chcemy rodzić przed 36 tygodniem, o nie), więc może i Piotruś będzie wodnikiem. Mój chrześniak strasznie narzeka na imię, mówi, że tylko nie Piotrek, wcale nie chce słyszeć tego imienia, wymyślił Mateusz, bo jego najlepszy kolega ma tak na imię. Ehhh
A Wy Dziewczynki macie już jakieś typy imion?

No u Nas chłopiec to Jan/Janek/Jasiu:) Tak zdecydował mój maż z osobistych powodów a i mnie się to imię podoba. Ale Jakub też jest ładne.
A dziewczynka to Nam się podoba Marcelinka, Martynka, Agatka:) Maja jest śliczne ale moja siostrzenica ma tak na imię:)

a u nas jesli bedzie dziewczynka to Karolinka, a dla chlopaka Carmelo,poniewaz moj maz jest wlochem i jak tradycja u nich nakazuje,pierwszy chlopak nosi imie dziadka,a poniewaz tata mojego meza zginal tragicznie w wieku tylko 35 lat,ma dla nas nadanie tego imienia jeszcze wieksze znaczenie :):):)

a tak wogole to mam nastepny termin 13.12 o 16-tej :) wlasnie dzwonilam i sie umowilam :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry