reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Nam się też nie chce wierzyć :|
Ale bete robiłam w 35 dc więc siłą rzeczą musiała wyjść.. Chyba że błąd laboratorium..
Dzisiaj spróbuje się dostać do mojego lekarza pokazać mu to.. a potem szybko do pracy..
będę dopiero wieczorem :*

reklama
hej dziewczyny. Tak czytałam co tutaj piszecie i postanowiłam sie dołączyć. Z ta beta to faktycznie róznie bywa. U mnie to było tak: Ja tydzien po spodziewanej miesiączce zrobilam 2 testy ciażowe, wyszly pozytywne . Koleżanka doradziła mi zeby zrobić sobie bete dla pewności, tak też zrobiłam. Wyszła wysoka bo 20 tys. czyli wedlug norm ciaza , ale mówia zeby zrobic po 48 h nastepna dla pewnosci i prawdłowo powinna wzrosnac prawie podwojnie bo jak nie to znaczy ze cos jest nie tak . druga wyszla tylko ponad 23 tys . wiec jak to zobaczyłam to odrazu panika i telefon do lekarza . Całe szczescie okazalo sie ze wszystko ok i byl to 6 tydz ciazy , serduszko juz bilo :blink: ja tylko przez ta bete najadłam sie nie potrzebnie strachu:angry: Sam lekarz mi pow ze mam sie w ogole tymi badaniami nie sugerowac bo to wcale jak widac nic nie oznacza. Trzymam kciuki natkusia, bądź dobrej myśli :tak:

NATALKO dziękujemy , ze napisałaś:) To myślisz, że jest szansa, że beta coś pokaże? Dopiero 11 dzień po owulacji.,..
Gratuluje ciąży :) Kiedy najszybciej byłaś u lekarza? Odczekałaś do 6 tygodnia? I jak Twoje samopoczucie? Znasz już płec?

Dziekuje :) No ja myśle, że jak test wychodzi pozytywny to i beta tez moze juz wyjsc ...ale nie powiem, to dość wcześnie i nawet jak nie wyjdzie teraz to juz za kilka dni moze byc wszystko ok :) takze nie ma cos sie sugerowac odrazu tym wynikiem. u każdej kobiety organizm inaczej funkconuje , najlepiej wiadomo isc do lekarza :) ja poszlam odrazu 2 dni po tej mojej becie ( ok 45 dc) bo bym chyba z nerwow nie wysiedziala w domu , juz najgorsze mysli przychodzily do głowy. i akurat wyszlo ze 6 tydz i serduszko bije . u mojej kolezanki natomiast było troche inaczej beta świetna ale bardzo dlugo czekala az serduszko sie pojawi i lekarz nie dawał juz nadziei,ale tez wszystko okazalo sie ok, takze jak widac kazdy przypadek inny.

Z samopoczuciem róznie było , od sennosci po koszmarne mdlosci , kilka razy wymiotowałam, piersi cały czas mnie pobolewaja, siusiu to moge chodzic co pół godziny. Senność mineła juz ,myślalam ze te mdłosci tez bo tak juz powinno byc a tu dzisiaj psikus... odezwały sie znowu po kilku dniach;-) no i mecze sie strasznie szybko , nawet wejscie na 2 pietro to juz dla mnie wieksze wyzwanie :rofl2: a płeć dowiem sie za miesiac ..tzn mam taka nadzieje bo ostatnio malenstwo nie chciało cos współpracowac z lekarzem i ciagle sie kręcilo :happy2: ale czuje chłopaka :tak: Trzymam kciuki za beta ania-aneczka :tak:

Czekać ale z pozytywnymi myślami ...wiem, że to jest cieżkie zadanie bo sama tak miałam ale ja wierze,że bedzie dobrze dziewczyny :tak: wiec mocno trzymam kciuki za Was wszystkie :tak:

JESTEM !!!
Otóż 11 DPO dwa testy pozytywne, beta dziś 28.8mlU/ml przy normach wg mojego labo 1-2tydzień ciąży 16-156. W czwartek pójdę powtórzyć , mam nadzieje, że przyrośnie i że to nie zbyt niski wynik.

Dzwoniłam do lekarza, który chce żeby mi ciąże prowadził i może mnie przyjąć 21.11 dopiero czyli za 3 tygodnie czyli w 8 tygodniu ale wg lekarza w 6 tygodniu, chyba że by coś się działo to wtedy wcześniej. Nie sądzicie, że to za późno?

Ostatnia edycja:
reklama
Aniu wielkie gratulacje, cieszę się że się doczekałaś :*

ja byłam u lekarza i jestem trochę podłamana.. :(
Lekarz był w szoku z wszystkimi wynikami i sam chyba nie wiedział o co chodzi.. Jakiś wynik był fałszywy.. Z dobrego wyniku prolaktyny, braku @, testu pozytywnego, podwyższonej temp itd wychodzi na to że ciąża.. ale beta wyszła ujemna..
Lekarz stwierdził że to może być błąd laboratorium. Zbadał mnie i pęcherzyka ciążowego nie widać (powiedział że może być za wcześniej) ale powiedział że z tego co widzi to nie zanosi się na @ i macica troszkę powiększona i dużo śluzu :|
W czwartek mam zrobić test domowy i jak będzie pozytywny to szybko do niego przyjść..
nastraszył mnie trochę bo powiedział że cokolwiek będzie się działo mam od razu do niego dzwonić albo jechać do szpitala i nie czekać na nic.. Powiedział też że w tym przypadku nie można wykluczyć ciąży pozamacicznej..
masakra..

Do góry