reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

Witam Ja dzis tylko o sobie bo mam podly nastroj tzn dołek i to mega. Jak sie wali to sie wali. Wczoraj jadac z odwiedzin u siostry jakies komunikaty mi auto zaczelo pokazywac po przetlumaczeniu cos z plynem hamulcowym. Dzis pod jechalam do mechanika i ten jak sprawdzil zaczal wymieniac co do wymiany. Mnie juz rece opadaja tyle kasy co w to auto poszlo. dopiero jaki z 3 miesiace byl spokoj i znowu to samno jak teraz kasa jest nam na co inne potrzebna. ehhh... do tego tescie juz sie wycofali z dania kasy na wyprawke :szok::-( oznajmili to w sobote nie doslownie ale tak zebysmy zrozumieli ( powodu nie znam ale napewno nie kwestia braku kasy bo stoja duzo wyzej od nas) takze w zaistnialej sytuacji same wiecie super. Dobrze ze juz duzo kupilam bo bedzie latwiej. Musze sobie jakos to wszystko po ukladac.:-( Do uslyszenia. Pozdrawiam

reklama
Jankesowa z tymi samochodami to tak jest! My niedawno musieliśmy się pozbyć 7-o letniego SAABa, za którego daliśmy 30 000. Po roku auto się zatarło i musieliśmy go sprzedać za 6 000 na części, żeby ratować się przed popadaniem w coraz większe długi, które to auto generowało! Masakra, ale co zrobić. Za tą cenę udało się kupić 16-o letnie Audi, które na szczęście jest dużo tańsze w utrzymaniu i mam nadzieję trochę pojeździ.
Co do wyprawki, to na pewno dacie radę. To się zawsze jakoś samo organizuje. Zobaczycie :) Poza tym macie jeszcze odrobinkę czasu.
Buźka

zjolamy za naszego dalismy 22 000 rok temu. wsadzilismy juz z 5 000zl przy czym teraz stoi moze za 14 000tys. Nie wspominajac o tym ile teraz bedziemy musieli wlozyc podejrzewam za 1000zl nie starczy znowu.:szok: ehh wiem ze czasu jest ale chcialam kupic teraz bo zas czekaja nas inne wydatki:baffled::-(. Eh jakos trzeba dac rade.Prawda jest taka ze juz zadnego wielce wykwintnego auta nie kupie tak jak mowisz stare sa najlepsze i czesci tanie.

Witam!
Cóż u mnie nie ciekawie wieczorem czeka mnie wyprawa do szpitala i nie wiadomo czy mnie nie zostawią, mam nadzieję,że wrócę bo to jest szpital z którym mam bardzo przykre wspomnienia...Byłam dziś dwa razy na ktg . Pierwszy raz Tomuś wykazywał zbyt duża aktywność kolejne ktg po dwóch godzinach nagły spadek aktywności ale jak wyszłam to szalał on chyba po prostu zasnął bo ile możną szaleć. mam jechać i to sprawdzić, dziewczyny boję się cholernie ja jeszcze nie chcę. M na kursie muszę czekać aż wróci , kurka samochód rozwalony oj wszystko się pierdzieli.

Hej Brzuchatki :-)

GosiaLew body przy pępku nie przeszkadza, bo zakładasz, kikutka układasz i się trzyma. Gorzej wydaje mi się przy kaftanikach bo one się mogą podwijać.
Co do noska to ja polecam Disnemar (niebieski dla maleństw) bo ja mam i Disnemar i Marimer, ale jak tym Marimerem sama sobie dla sprawdzenia psiknęłam to myślałam że mi dziurki nosowe rozerwie. A do odciągania mam aspirator Marimer, nie trzeba wymieniać filtrów jak przy Fridzie, podkłada się tylko kawałeczek wacika. Jest wygodny w użyciu, łatwy do umycia.

jankesowa dacie radę! Musicie i już! Nie przejmuj się teraz samochodem.

Annas81 kciukasy zaciśnięte &&&

Ewelinko28 a Wy już znacie płeć dzidziusia ?!? Fajnie że tak się P zaangażował. Pielęgnuj to zaangażowanie, bo później w nocy przy dzidziusiu się bardzo przyda. ;-)

Któraś z Was pytała ile paczek małych pampersów...najlepiej to jedną, bo nigdy do końca nie wiadomo jaki duży urodzi sie dzidziuś i kiedy trzeba będzie na 2 przejść. Pampersy teraz można kupić w każdym sklepie więc chyba nie będzie problemu żeby je dostać.

Do pępuszka polecam Octenisept... wygodny w użyciu. Nam z jego pomocą pępuszek odpadł równo po tygodniu. I najlepiej kupić ten najmniejszy bo jest wydajny. Ja mam ten najmniejszy sama używałam do rany po cc, Szymkowi do pępuszka, a wydaje mi się że dalej jest całe opakowanie.

Ewitko octenisept ja mam ten z różową najklejką, na tej stronie którą wkleiłaś pierwszy od góry. Też jestem zadowolona z tych body od sylwiny, tylko ja kupowałam z tej bawełny prążkowanej.

Ostatnia edycja:
Martusionek na pewno będzie dobrze, a może jak Cie zatrzymają to też lepiej, bo przynajmniej będziesz pod kontrolą. A tak w ogóle to na koniec się maruda zrobiłaś. Wyobraź sobie, że my chwilowo nie mamy samochodu wszędzie jeżdżę praktycznie smama i korzystam z komunikacji miejskiej, mój P. jest ciągle w pracy i też jak coś się zacznie dziać to musze prosić o pomoc tatę, jak nie będzie w pracy albo brata. I teraz jedyne auto jakie będziemy mieli to Deawoo Tico, które trzeba odebrać jeszcze od mojej cioci 400 km stąd i to jedyne auto na które nas chwilowo stać

Jankesowa dużo już masz kupione, z autami to tak jest niestety zawsze kasa idzie na nie, szczególnie nie nowymi. a my na teściów też nie mamy co liczyć, jedynie co nam pomogli moi rodzice i moja siostra - rzeczy po jej synku. no i jakoś sobie dajemy radę.

Mysza dzięki za rady:-)

Annas kciuki zaciśnięte za wizytę.

EwelinaK26 to wysyłam fluidki~~~~~~~~~~:-)

Hihih wiem Gosiu że maruda jestem ale to tak chyba jest pod koniec i naprawdę jest mi ciężko bo i waga duża i wogle jak idę to odczuwam straszny ból pachwin i mam skurcze wtedy i nie jest łatwo. Na zrobienie samochodu M nie ma czasu bo praca i ten kurs i cały dzień nie ma go w domu . A szpital do którego ma skierowanie ma fatalne warunki i jest syf wolałabym gdzie indziej czyli w drugim szpitalu i mam nadzieję,że to ktg wyjdzie dobre w czwartek pojadę tam gdzie wiem,że jest lepsza opieka i wogle.

Marudzenie chyba wiekszosci wchodzi w krew:szok:
Martusionku mama nadzieje ze bedzie po Twojej mysli i wszystko bedzie good:tak:
GosiaLew ehh wiem ostatnio jakas zrzedliwa sie robie:wściekła/y: wiem , wiem ale szalu przez to auto dostaje a M nie chce go sprzedac tylko wklada w niego i wklada:angry: na koncu bedzie z 50tys wart i rozpadnie sie na srodku drogi:szok:,. Co do tesciow do po prostu mnie wkurzyli i tyle. Wielce sie glosili przed moimi rodzicami ze na tyle dadza a teraz jak przyszlo co do czego to widac jak jest. Moi rodzice tez duzo nam pomogli, wózek i co rusz mama cos kupi dla malego (choc wcale super finansowo nie stoja). Oogolnie sie zwiodlam i chyba dlatego tak mi zle:-(.

co do pieluch ja na 2 przeszłam kila dni temu...Julek waży 3880 aktualnie.tak informacyjnie bo widziałam,że dyskusja była;)
co do szczotki do butelek to nie widzę potrzeby powiem wam szczerze
co do ciuszków już kiedyś pisałam ,ze body długi rękaw + śpiochy lub spodnie. na noc pajac. kaftaników nie używam wcale.
co do pupy linomag najlepszy taki krem jest z różową nakrętką nawet.sudocremu już się nie zaleca, a traktuje tylko jako lek a nie na codzień.tak jak oilatum itp do kąpieli tylko dla alergików a normalnie lepiej mydełko(oczywiście wszystko to teorie każada wybierze co jej pasuje)

Martusionek już nie ma czego sie bać.będziesz pod obserwacją i wrócisz ze skarbem słodkim:)

reklama
ola to juz calkiem spory chlopak :tak:
Gosialew mialam pytac nie mialas problemow z tym sprzedawca od poscieli?? wyslalam mu kase juz w srode i wiem ze dawno doszla a do dzis sero odezwu z jego strony ani poscieli nic. Dodam ze kurierem zamowilam w dodatku :angry: w tym samym czasie kupowalam od innych i juz wsio mam a tu nic i poczta szlo

Do góry