reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wieści od cieżarówek

Witam w ten słoneczny, ale mrrrożny poniedziałek:)
Dziewczyny ja też jeste mistrzynia w zamartwianiu o moje dziecko. Zawsze sobie znajdę powód do niepokoju. Moj synuś jest dosyć ruchliwy, ale wystarczy, ze ma bardziej senny dzień, to ja już siwieje.. Staram się nie zwariować, wierzyć, ze będzie dobrze, ale boję się i nie umiem tego strachu wyzbyć. Alicja masz rację pewnie jak się urodzi to też znajdziemy jakieś powody do strachu:-) i Ty już 9 kwadracik, jej jak super. Wiecie mi na ten strach i niepokoje bardzo pomagał mój gin, to ze mogłam do niego dzwonić i przyjechać, kiedy tylko cos mnie niepokoiło. Teraz te częste wizyty też pomagają.
Jankesowa ja rzadko myślę o tym, ze sobie nie poradzę, myślę, ze dziecko nas nauczy. Dlatego marzę, żeby ten czas do porodówki minął szybko i spokojnie. Nie boję się też bólu poprodowego i poporodowego, boję się, żeby nic w czasie porodu nie stało się mojemu synkowi
Aga wszyskie moje koleżanki/ciążówki w Anglii miały skan tak późno, tam chyba tak jest. Zreszta moj gin też miał mi robić skan w 8t, w końcu wyszlo w 7, bo mocno plamiłam.
Cati fajnie, ze spacerek zaliczony, zimę mamy chimeryczna, to trzeba korzystać. Niestety ja ciągle kaszlę, także spacery sobie daruję, zwłaszcza, ze u nas -10
Agatko witaj. Doczytuję, ze masz mnóstwo pracy, więc dodatkowo dziękujemy, ze czasami do nas zaglądasz.
Ilonko jak tam dzisiaj? Pierwszy szok minął?
Wiola kciuki za dzisiejsze KTG i oby to już.
As dziękujemy za cenne rady.
Mamusie rozpakowane całuski Waszym ślicznym pocieszkom.
Też rozglądam się za monitorem, więc dzięki za link. Wiem, ze nie da się uchronić przed wszystkimi nieszczęściami swiata, ale skoro 400 zł zapewni mi troche spokoju, to je wydam.
Miłego dnia dziewczyny.

Edit: Agniesiu nie wiem za bardzo. Na pewno ważna jest krzepliwość krwi, żeby ja sprawdzić trzeba zrobić APTT i PT, ja mimo clexanu i acardu mam większa krzepliwość. Na ostatnich wynikach MCH miałam 30.4, ale u mnie normy do 33.5

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć kobietki, ja odebrałam wyniki krwi i oczywiście mam pytanie :zawstydzona/y: mam podwyższone MCH 32,3 (27,0-31,0) i MCHC 35,2 (31,0-35,0) nie wiecie, z czym to się wiąże, znalazłam coś tam w necie, ale boję się, żeby to nie była za gęsta krew i może powinnam wziąć jakieś leki.

Aga, wg jakich Ty norm patrzysz? Bo wg mnie masz wyniki ok. U mnie normy MCH i MCHC wyglądają tak:
MCH – średnia zawartość hemoglobiny w krwince czerwonej. Norma: 28–36 pg (pikogram, ułamek grama).

MCHC – średnie stężenie hemoglobiny. Norma: 32–36 g/dl.

:sorry2:

Witam
ILONKO Cudowne wieści jestem szczęśliwa życzę udanej spokojnej nudnej ciąży.Nie martw sie antybiotykami imprezami maleństwu na pewno nic nie jest.
Uwielbiam Was czytać moje cieżaróweczki przez cała ciąże wynajdowałam same negatywy,
Janeksowa Alicja jeszcze troszeczkę i Wasze skarby będą się do Was przytulać a wy będziecie odkrywać znów milion przypadków czy napewno wszystko jest dobrze.
Karolciu mam nadzięję że szybko się skończą te mdłości.
Catii, Agnieszka,Ananas,Aga2332 Ewelinko i Ewciu Wstawiajcie swoje brzuszki Przytulam mocno:)
A my po chrzciinach Lenka była wybawiona za wszelkie czasy. Waży już 5 kg ale jest drobniutka i malutka. Że wcześniaczek mamy troszkę problemów opisuje je na wieściach ale rozwija się dobrze i zdrowo. CAłuje was wszystkie serdecznie
DSC00343.jpgDSC00293.jpg

Załączniki

• DSC00318.jpg
    DSC00318.jpg
    36,7 KB · Wyświetleń: 47
  • DSC00285.jpg
    DSC00285.jpg
    34,5 KB · Wyświetleń: 43
  • DSC00290.jpg
    DSC00290.jpg
    31,7 KB · Wyświetleń: 43
  • DSC00292.jpg
    DSC00292.jpg
    28,3 KB · Wyświetleń: 44
  • DSC00344.jpg
    DSC00344.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 45
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ilonka26 ale super wieści:) tak to jest ze w najmniej oczekwaniem momencie fasolinka przychodzi:) bedzie dobrze.a beta na pewno duza.rany dopiero co szlam robic bete i czekalam na wyniki:)jakby to bylo wczoraj
ewelinko w sumie wróżka lepiej niż wiedźma;)buziam

doczytalam was ale szkrabizna spi wiec ja musze poprasowac nim pranie wyjdzie z mieszkania samo:p neizła sterta a kolejna pralka chodzi ,a kolejen ubranka posegregowane czekają na pranko

Do góry