reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wieści od cieżarówek

annas ja tez mam ok tzn ostatnio mialam ale podobno pod koniec robi sie wlasnie wiecej sluzu bo zluszcza sie cos tylko nie pamietam co. u mnie narazie wszystko trzyma, ciekawa tylko jestem czy maly sie nie okrecil

reklama
Annas- no na razie na pewno wykluczamy cesarkę,no chyba że będzie zagrożenie a jak nie to będzie próbował przez farmakologie no i masowania i inne sposoby.Na razie tak dokładnie z nim nie rozmawialam tylko tak wstępnie.Bo pytal się czy nie potrzebbuje opieki psychologa i jak się czuje.no narazie powiedzialam że daję radę ale nie wiem czy moja psychika wytrzyma później.No ale bądxmy dobrej myśli.
u ciebie na pewno wszystko będzie ok.Zobaczysz musisz bardzo w to wierzyć.

cześć babeczki

u nas ok, zastrzyki bolą coraz mniej, w końcu mąż mi je robi :-) brzuszek często daje znać osobie, mdłości mam czasami cały dzień i duże wzdęcia i zaparcia, ale tak poza tym ok :-)wiecie ja twierdze, że przejdę przez wszystko byle dzidziowi fajnie się w brzuszku moim żyło :-)

Annas ty to kochana możesz wcześniej urodzić, bo w sumie to już zaczęłaś 36tc :-) tak czy siak, czas tak śmiga, że pamiętam jak napisałaś że jesteś w ciąży, a tu już końcówka :)

katkaa jak tam sprawy się mają?? jeszcze 2 w 1??

karollcia z tego co wiem, mdłości nawet mogą pojawiać się do końca ciąży, więc chyba trzeba się z nimi zaprzyjaźnić :) nie wiem co lepsze czy nudności czy wymioty ?? ja też jestem w 3 ciąży i tak szczerze faktycznie ta jest podsumowaniem wszystkich :)

Alicja trzymam kciuki, żeby poród już był na dniach :)

jankesowa czemu piszesz słońce cały czas o okręceniu się małęgo?? jest wszystko dobrze słońce i tak trzeba myśleć, ruchy są, wszystko trzyma więc jest oki!

ilonka w bo czuje go po ukosie :angry::zawstydzona/y: ale okaze sie na wizycie. Do bolu pewnie juz sie przyzwyczailas... do wielu rzeczy idzie:confused:

ja noc mialam straszna noga coraz gorzej zamiast lepiej bo duzo leze to gorzej musze juz ja recznie okrecac bo tak boli, w nocy sie czekolady najadlam a maly zas prawie godzine mial czkawke. Wczoraj pyszne lody z wisniami kupilam mniam mniam

cZEKAMY NA DZIECIACZKI WLASNIE:-D

Hej! Ale naprawdę czuć wiosnę:) Chociaż wiadomo my na Suwalszczyźnie mamy jeszcze mrozik:)
Na USG wsio ok:-) Dziś ten tydzień, gdzie tylko przepływy sprawdza, no ale najważniejsze, ze przepływy dobre.
Troszkę pozałatwiałam na mieście, a teraz chyba będę odpoczywała, hihi
Jankesowa ja swego tez czuję po bokach, a podobno główka już na dole, to chyba nogi tak rozkłada.
Ilonko czasami mi się wydaję, ze minęło bardzo szybko, a czasami, ze chodzę i chodzę w tej ciąży:) Oby jeszcze szczęśliwie te ostatnie tygodnie. A Ty wiesz jak mówią "dobrze jak niedobrze" uwierz, ze ja nie miałam zbyt wielkich objawów, zamiast tego plamienia kilka tyg, także naprawdę wolałabym tak jak TY i Karollcia. Trzymajcie się dziewczęta w tych mdłościach.
A na wieści z porodówki czekamy, czekamy:tak: Może katkaa faktycznie już.
Alicja i zaraz Ty... a potem to już my? Jankesowa pilnujesz?;-) Myślę, ze nie przegapimy, jakby co to Lili pogoni mam nadzieję.

Dzień doberek:biggrin2:

Ostatnio coś nie miałam humoru na cokolwiek:dry:
Chyba przesilenie wiosenne mnie dopadło:dry::dry:
ale już jest ok:tak:
na poprawę humoru ścięłam włoski:-p
a co najlepsze zmieniłam fryzjera, bo moja jest na macierzyńskim i w końcu mam włoski ścięte tak jak zawsze chciałam i już tu na miejscu będę chodzić:rofl2:
trochę odrost mnie denerwuje, ale muszę to przetrwać, gdyż chcę mieć naturalny kolor, ale dam radę:tak:

a Mikoś, oj szaleje chłopaczek, szaleje:-D:-D
dziś mi się śniło, że już byłam po porodzie i zapamiętałam jego oczka- takie śliczne błękitne, normalnie cuuuudowne były:tak::biggrin2:
już nie mogę się doczekać:zawstydzona/y:

reklama
Ostatnie doniesienie dr Majewskiej
"Witam Państwa,

Japonia właśnie ogłosiła, ze wycofuje szczepionki Prevnar i Act Hib, które w marcu b.r. zabily prawie natychmiast 4 dzieci. Szczepionki te spotyka sie tez w Polsce. Prosze o rozeslanie innym rodzicom tego ostrzezenia,bo to samo zdarza sie wszedzie. Roznica jest taka, ze Japonia nazywa zgony poszczepienne takimi zgonami, a w Polsce , czy USA urzednicy panstwowi nazywa je "przypadkowym zbiegiem okoliczności", ze zdrowe dzieci nagle umarly bez przyczyny wkrotce po szczepeniach. Szczepionki przeciw Hib (np.Act Hib) w bazie VAERS wystepuja jako powodujace najwiecej zgonow. Szczepionki przeciw poneumokokom (np. Prevnar) sa blisko za nimi.

Pozdrawiam
D Majewska"

Do góry